Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zamiana

Zamiana tabletek

Polecane posty

Gość zamiana

zmieniam tabletki anty do tej pory brałam novynette poi skonczonym opakowaniu miałam 7 dni przerwy dzis biore inne:) dobrze zaminiam??? tzn czy prawidłowo przechodze na inne tabletki???

przy zmianie tabletek z silniejszych na słabasze nie należy robić przerwy. przy zmianie ze słabszych na silniejsze można zrobić....a ponieważ raczej nie ma słabszych tabletek niż novynette oznacza to że przeszłaś z jednych na drugie prawidłowo:)

Gość zamiana
w ogóle gin mnie nastraszył ze to dziwne przy 4 opakowaniu ze ja mam takie objawy a miałam krwawienia w czasie brania tabletek ble zoładka nudnosci i zawroty głowy, nabawiłam sie problemów z jelitami a on do mnie ze jak tak bedzie dalej to moze mam walnięta wątrobe:( ale bez sensu bo poprzedni gin nic mi nie mówił tyle ze moze novinette są za słabe dla mnie i dlatego tyle skutków ubocznych i jak tak czytam to sporo dziewczyn tak ma przy novinecie:(

ja mam tak przy 11 opakowaniu więc sobie wyobraz. w tym miesiącu jest najgorzej. nie mogę normalnie funkcjonować. mam takie zawroty głowy że prawie odlatuję, do tego mdłości, wymioty:o nie mogę sie doczekac przerwy bo po niej biore juz inne tabletki.... a twoje objawy wcale nie są dziwne. co ja bym miała powiedziec w takim razie....objawy nietolernacji tabletek i skutki uboczne mogą sie pojawić nawet po2 latach.

Gość zamiana
to co ten lekarz sie tak dziwił??? teraz mam regulon niby troszke większa dawka hormonów ale strasznie sie boje zeby nie było tak samo:( a Ty co teraz masz miec??

widocznie był niedouczony:) moj wcale się nie dziwil i wrecz stwierdził że przy novynette to baaardzo czeste. teraz mam cilest:)

Gość zamiana
no tamta babka co u niej byłam to tez sienie dziwiła i uspokajała i połozna tak samo ( bo u nas rejestruje poozna) ale dzis nie było mojej gin i musiałam isc do tego faceta:( ciekawe jak sie bedziemy czuły po tych nowych tabsach??:)

ja mam nadzieje że lepiej bo tak na dobrą sprawę nawet nie wiem czy to co ja mam na 100% jest od novynette. jak mi nie minie w przerwie i przy nowych tabletkach to pewnie bede musiala zrobić szereg badań by wykryć przyczynę tego stanu:/ na razie mam tak silne zawroty że się przewracam.....ale poczekamy zobaczymy:) zycze powodzenia:)

Gość zamiana
wiesz....mi sie ciut lepiej zrobiło w tej przerwie 7 dniowej ale dzis biore juz regulon:) tez zycze powodzenia:)

Gość zamiana
ale Ty tez masz nudnosci i problemy z zołądkiem??

nudności mnie juz kilka razy doprowadziły do wymiotów a 3 tyg temu miałam zapalnie przewodu pokarmowego tak ostre że myślałam że się przekręcę:o nie wiązałam tego z tabletkami ale jestem osatanio w takim stanie że chwycę sie kazdego wytłumaczenia:)

Gość zamiana
to te tabletki ja mam podobne objawy i sporo dziewczyn je ma:( nic nie pomaga al ejak mam ta przerwe 7 dniowa to czuje sie lepiej codziennie dzis zaraz łykam pierwszą tabletke regulonu a boj esi estrasznie bo musze jakos funkcjonowac , pracowac..niedługo sie zajęcia zaczynaja na uczelni a ja w rozsypce i nie mam na nic ochoty:( miejmy nadzieje ze to minie bo nie chce si ejuz meczyc:( a chciałysmy sobie zycie udogodzic to zesmy sobie gorzej zrobiły:( jeszzce mi ten lekarz powiedział dzis ze novynette ma słabe działanie antykoncepsyjne to juz w ogóle mi humor popsół:(

działanie antykoncepcyjne mają te tabletki jak każde inne tyle że łatwiej je wypłukać z organzimu biegunka czy wymiotami....ja mam za kilka dni egzamin komisyjny a jak na razie umieram....miejmy nadziję ze bedzie dobrze....

Gość zamiana
współczuje tego egzaminu:( ja mam na szczęscie to z głowy ale nie moge pracowac...juz mi ciaze co niektórzy wmawiaja ale robiłam testy kochamy sie jeszzce w gumce dzis mnie badał wiec jest pod tym wzgledem dobrze:) musi byc dobrze trzymaj sie:)