Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sprzedajaca na Allegro

Sprzedalam cos na Allegro a teraz ktos kloci sie o cene,co robic?

Polecane posty

Sprzedalam ksiazke na Allegro teraz ta osoba co kupila pisze do mnie maila,ze koszty wysylki podalam za wysokie i sie ze mna kloci,ze mam zbic cene...Co robic?

Gość trzymaj się swego
zdania i swej ceny cwaniaków nie brakuje

Powiedz żeby spadała na drzewo, bo przecież wiedziała ile wynosi opłata za przesyłkę [no chyba, ze nie podałaś w opisie aukcji :o] i teraz żądasz np. 20 zł za przesyłkę. Opisz dogłębniej ;) sytuację.

ta osoba pisze caly czas maile ,ze podalam za wysokie koszty wysylki,ze wysle mi pienieadze,ale nie cala sume:(

Gość stary allegrowicz
Mógł zapytać o koszty przesyłki przed zalicytowaniem. Teraz to już za późno. Absolutnie nie zbijaj ceny, trzymaj się przy swoim. Jak zrezygnuje to standardowo: FZP i negatyw.

Gość postrasz go że zgłosisz
do obsługi allegro ten fakt i że będzie wracał prowizję od sprzedaży Twojego przedmiotu. Powinno zadziałać

podalam cene widoczna,ale ta osoba twierdzi teraz ze cena za wysoka,pisze bardzo niemile maile:(

Gość stary allegrowicz
Jak nie wpłaci całej sumy to ty nie wyślesz towaru. Proste.

Gość trzymaj się swego
zachowuj wszystkie maile niczego nie kasuj

Gość chora bidulka
odowiedz tej osobie że widziały gały co kupowały, mogła ta osoba nie licytować jak jej coś nie pasowało-to był jej wybór

Gość mewa III
A może wreszcie napiszesz ile chcesz za przesyłkę?

8zl

Gość powiem ci tak ze
jesli na aukcji było zaznaczona jakie sa koszty przesyłki to gosc nie ma nic do gadania - zagroz ze złosisz do allegro i koniec. ale jesli nie podałas wczesniej kosztów i teraz chcesz np 20 zl za przesyłke, która standardowo poczta sie wysyła za 6,50 to tez bym sie na miejscu tej osoby nie zgodzila, ackzolwiek wszystko mozna załatwic polubownie. napisz jakie dałas koszty i za jaka rzecz.

właśnie ile chcesz za nią? - wiesz, że nie wolno zawyżać kosztów przesyłki mam nadzieję?

Gość mewa III
Z tego co się orientuje to tam raczej przesyłka w granicach 4-5 zeta. Ale Ty napisałaś na aukcji jaka jest cena wysyłki? Jeśli tak to niestety ale ta osoba wiedziała, co brała.

Gość powiem ci tak ze
powiedz mu ze 8 zł obejmuje 6,50 za przeysłke do 1 kg i opakowanie i ze mozesz opuscic ale wyslesz mu w zwykłej cienkiej kopercie i jak sie rozpieprzy przesyłka to nie bierzesz za to odpowiedzialnosci.

Dzieeeeki Wam za rady:) Ta osoba straszy mnie,ze mnie zglosi na Allegro:P

Gość stary allegrowicz
Z tą cienką kopertą to zły pomysł. Przeciez widać, że to debil. Dostanie rozwaloną książkę i wystawi nega. Nie schodź z ceny. Postaw sprawe jasno: albo zapłaci te 8 zł albo nie dostanie towaru.

Gość powiem ci tak ze
ale przeciez ty nie płacisz tylko za wysłanie towaru - musisz tez go opakowac, a taka koperta babelkowa np cos z 3 zeta kosztuje.

napisalam to,ze kupilam specjalna koperte,pokrywam oplate w Allegro i przesylke.Ale ta osoba,ze powinnam zrzucic chociaz 1 zl:( Dzisiaj dostalam okolo 10 maili....Nie szkoda mi tej zlowtowki,ale nie chce robic z siebie frajera..

Gość stary allegrowicz
Teraz to przegięłaś. Nie możesz od kupującego pobierać kasy za koszty poniesione przy wystawianiu aukcji. To niezgodne z regulaminem. Jeśli napisałaś mu to w mailu to nie dziwię się, że się kłóci.

Ja znam takich co się o grosza wykłucają. Ale nie mówię teraz o allegro. To dopiero coś. A i się nie tłumacz ze swojego postępowania, bo ta osoba i tak jest zaślepiona walką o obniżenie ceny o zeta.

zgłoś sprawę do obsługi - zwrócą Ci prowizję a jego tymi kosztami obciążą. Mnie też się raz taki palant zdarzył.......

no ,ale teraz nie bede juz tej ceny obnizac ...