Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jacek z londynu

jak poznać polkę w londynie

Polecane posty

Gość Madlen_85
powiedzcie mi jakie narodowości zaliczacie do "ciapatych"?

Gość do logicznie myslacej
chyba twoje logiczne myslenie szwankuje bo za bardzo uogolniasz i przekreslasz wszystkich polskich FACETOW ZWIAZANYCH Z POLKAMI ZA GRANICA moze ty masz takie złe odczucia pewno z powodu jakis niekorzystnych doswiadczen ale wiesz polacy jakos mimo wszystko trzymaja sie w swoch enklawach i zenia sie za granicą z Polkami i przeważnie je je dobrze traktuja wiadomo ze to jaki ktos jest w związku z druga osoba zalezy od poszczegolnej jednostki bo w kazdym narodzie sa dranie

Gość logicznie myslaca
Ludzie nauczcie sie czytac! Gorna czesc to byl cytat, wyciagniety z przemyslen mojej poprzedniczki...

Gość logicznie myslaca
do Bruno, Z Londynu.

Gość do logicznie myslacej
ze cie zaden Polak za granica nie chce i tylko jakies byle co ciapate na ciebie leci to nie wyżywaj sie na facetach Polakach i nie mow ze wszyscy sa zli bo to jest najprostsze wrzucić wszystkich Polskich Facetów do jednego wora z napisem : Polskie skurwysyny - tak to kazda rozgoryczona kobita robi. A ty pilnuj swojej dupy i jej szanuj i zobacz najpierw u siebie wady.

Gość n - włącz ciekawość
nie mam pojecia dlaczego ktokolwiek jest zdziwiony, ze polki maja opinie latwych lasek szybciutko i z wlasnej inicjatywy zabierajacych sie do rozporka. zastanowmy sie kto emigruje. generalnie ludzie z nizszym wyksztalceniem, niewazne czy ze wsi, czy z malego miasteczka czy z miasta. NIe wiecie, ze na wsi mozna laske wyrwac na drinka i bmw, to samo w miasteczkach jakichs, a w miastach sa kluby do ktorych dupy przylaza pokrecic sie wokol panow w garniturach (co ci panowie skrzetnie wykorzystuja)? przeciez wlasnie takie towarzystwo emigruje. trudno sie zatem dziwic, ze przedsiebiorczy anglicy dostrzegli okazje. takie same kobiety sa pewnie na wyspach, ale mjac do wyboru lochy z Birmingham, a dupeczki z Pcimia Dolnego, biora to drugie. To drugie bardzo chetnie im daje. Zdaje mi sie - ot, i cala tajemnica. Podzielacie taki poglad?

No ja nie wiem czy to tak jest ze \"wsiowe\" same na zachod wala .. Oficjalne raporty mowia o \"dobrze wyksztalconych polakach\" w anglii :) nie wiem tez, czy jest to nowe zjawisko ... 18 lat temu mieszkalem w Niemczech. To z czym sie wowczas polski narod glwnie kojarzyl przecietnemu niemcowi to: 1. polscy zlodzieje 2 . tzw. Polnishe Wirtshaft (\"polska gospodarka\", w ktora sie nie bede zaglebial teraz) 3. polnishe Huren (czyli polskie kurwy) :) Gospodarka sie nam poprawila, o zlodziejach slychac duzo mniej, ale nowe pokolenie kobiet nie tylko podtrzymuje stare tradycje, ale tez dokonalo ekspansji geograficznej :)

Gość ludzie nie zyjcie
STEREOTYPAMI bo własnie PROSTACKIE to jest takie uogólnianie. Powtarzacie tylko puszczone dawno temu niesprawiedliwe dla grupy normalnych polskich emigrantów powiedzenie ze POLAK ZA GRANICA to albo kurwa albo złodziej przeciez w kazdym narodzie czy to sa emigranci czy nie sa jednostki nie postepujace moralnie i co warte podkreslenia w grupie polskich wykolejencow sa te mezczyzni których mozna usłyszec z odleglosci jak krzyczy co drugie slowo kur.. i h.. i tez trzeba wspomniec ze sa za granica Polscy Faceci uprawiajacy zawod MESKIEJ DZIWKI lub zajmujacy sie sutenerstwem czesto zmuszaja nieswiadome rodaczki do prostytucji wiec...o co wam chodzi panowie?? wiec odczepcie sie od grupy i tak juz zepsutych kobiet bo wsrod was tez sa niechlubne przypadki

Gość karolkaaaaaa
sluchaj tworek ja tez mieszkam w Niemczech, ale dziwie sie , ze po 18tu latach bycia wlasnie w Niemczech robisz takie bledy w pisownie, ale nie o to mi chodzi. Chcialam powiedziec, ze tutaj wlasnie tez Polki nie maja za dobrej opini, wszyscy mysla, ze sa latwe i tyle, a to dlatego, ze same taka opinie sobie zrobily. Pchaja sie do lozka do Turkow albo arabow, ale nie rozumieja tego, ze oni chca je tylko wykorzystac. Ja nie moge patrzecv jak Polka jest z jakims wlasnie Turkiem albo innym "pokrewny" to jest straszneeeee. Szanujcie sie troche dziewczyn!!!

Gość ŁADNA POLKA
Hehe...zwala straszna...topik założył koleś który dostał kosza od jakiejs Polskiej ślicznotki a przygarnęła go brzydka Angielka:))) Piszecie o tym że Polki sie "puszczają" żałosne...fakt jest taki że sex jest popularny i wolny każdy to robi bez względu na wiek rase i płec!! Wy tak samo sie puszczcie! myslicie ze to laski moga byc tylko "wyruchane"? Tak sie składa ze to w ostatnich czasach kobiety bawia sie mezczyznami! Piszecie że Polki wyjezdzaja zeby znalezc sobie bogatego obcokrajowca zeby nie klepac biedy w Polsce! I PRAWIDLOWO bo załosni mężczyzni z Polski nie potrafia zarobic na swoje kobiety i rodziny dlatego taka bieda jest...kazda madra dziewczyna znajdzie sobie kolesia z kasa i przyszloscia...zal wam dupe sciska ze PIEKNE POLKI wola kochac sie i wiazac z bogatymi przystojnymi facetami,dlatego ublizacie nam. Ale macie racje zakladajcie takie topiki zeby odbudowac swoje ego:))) Biedny czarnuch z kenii jest bogatszy i lepszy w łózku od was...hiihihihihihihi Narazie

spoko karolkaaaa, nie mowie ze tam mieskam od 18 lat tylko ze mieszkalem tam 18 lat temu, a to duza roznica, prawda ? a faktyczcnie zgubilem pare \"c\" :) a poza tym to ci powiem , ze wygladasz mi na rasistke :p

Gość ŁADNA POLKA
Dodam jeszcze ze tacy Swiatowi jestescie wyjezdzacie na zachod do pracy a poglady na swiat macie z zacfanej swietojebliwej Polski:)))

Gość socjolog
troszke sie zgodze ze przed wejsciem do UE i tuz po wyjechała spora grupa osob(mezczyzni i kobiety) z tzw. nizin społecznych czesto bezrobotni po zawodowkach, ludzie majacy konflikt z prawem, czesto z wyrokami lud długami. Wielu z nich tam tylko (za granica) mogło liczyc na wyrwanie sie z biedy, problemów .Niestety wielu z nich przyczyniło sie do ukształtowania niekorzystnego wizerunku Polaka głownie w zachodniej Europie( zarowno kobiety jak i mezczyzni). Nie twierdze ze tylko ludzie prosci niewykształceni zanizaja nasz wizerunek poza krajem. Niestety czesto wystepuje tez zjawisko ze ludzie na wyzszym poziomie intelektualnym pod wpływem zarobionych pieniedzy i wyscigu szczurów takze ujawiaja po czasie swe niekorzystne cechy bo chamem mozna bys i z wyzszym wykształceniem. Smutne sa przypadki tych osob ktore dla pieniedzy wyzbyły sie wszelkich zasad moralnych(zarabianie w burdelach,przemyty, sutenerstwo,fałszywe posrednictwo pracy, oszukiwanie nowo przybyłych rodaków) Jednak nie dzieje sie to wszystko na duzą skale i mam nadzieje ze sie nie rozwinie -ale to juz od was zalezy Drodzy Rodacy Emigranci oczywiscie prosze nie brac wszystkigo co ja TU PISZE DO SIEBIE BO WYMIENIAM TYLKO PRZYPADKI ZLEGO POSTEPOWANIA jakie sie zdarzaja. Na KONIEC REFLEKSJA: Łatwo mozna zauwazyc ze kasa odbija i niektorzy traca człowieczenstwo a zyskuja powiekszjaca sie stale kwote na kontach ale sie opisałem !!! dziekuje za uwage pozdro:-)

Gość logicznie myslaca
Do tego 'inteligenta', ktory probowal odpowiedziec na moj post... Juz pisalam, ze masz problemy z czytaniem... Ale napisze jeszcze raz... Moze kolejny raz dojdzie kolku... Moja pierwsza wypowiedz skladala sie z cytatu (pierwsza czesc postu), druga to moja opinia. Jak dokladnie przeliterujesz moja wypowiedz to moze za 100 razem dojdzie do ciebie, co chcialam przekazac. Jednego zlego slowa, 'bystry' czlowieku nie napisalam na facetow... Ale chyba zmienie zdanie, bo patrzac na twoj poziom to zaczynam powaznie podejrzewac, niektore wypowiedzi sa trafne. Osiol jestes i tyle, nic soba nie reprezentujesz i nie umiesz czytac ze zrozumieniem tekstu. Atakujesz ludzi bez przeczytania tekstu, nie majac pojecia o czym piszesz. Nawet jak ci ktos probuje wytlumaczyc delikatnie pomylke to nie dociera, twoja ciemnota jest rozbrajajca. Chamstwo jest dla ciebie norma. Nie umiesz czytac i do tego nie umiesz elokwentnie wypowiadac sie bez uzywania tzw. 'epitetow'. Na przyszlosc proponuje czytac wiecej ksiazek i nie wypowiadac sie na tego rodzaju stronach jesli nie chcesz sie osmieszyc... Zycze powodzenia w literowaniu mojej odpowiedzi...

Gość karolkaaaaaa
hehe tworek nie jestem rasistka w zadnym wypadku. Ale mieszkam w Niemczech juz pare lat i dokladnie poznalam kulture arbow, turkow itd. jezeli mieszkales w Niemczech to wiesz o czym mowie. Nie jestem rasistka, ale denerwuje mnie jak mloda dziewczyna spotyka sie z tymi turkami to nie jest normalne. Znam duzo przypadkow Polek mieszkajacych w Niemczech, ktore wlasnei sa z turkami. Jedna z nich ma nawet dwojke dzieci z turkiem, ale tak jest ciagle bita, ponizana, polowy zebow nie ma , on ma druga zone itd. Jest to straszne, a on urodzony w Niemczech i wychowany tez tutaj, ale jednak kultura robi swoje. A najczestszym slowem, ktore slyszy od niego to "polska dziw.."

jak ja bylem w RFN-ie, tak tak zanim mur berlinski runal, to jeszcze byly polnische verhaeltnisse uzywali tego zwrotu jak nic nie szlo

Gość karolkaaaaaa
do socjolog-----masz racje mowiac, ze pieniadze zmieniaja czlowieka. Jest to najswietsza prawda. Moja kolezanka mieszkala w Polsce wyjechalysmy razem do Niemiec. W Polsce powodzilo jej sie strasznie, nie miala nic, ani kasy no doslownie nic. Jak przyjechala tutaj poznala Niemca, ktory ma firme , dom super samochod itd. Po pol roku zaszla w ciaze z nim, wzieli slub i teraz ta dziewczyna, ktora nie miala nigdy kasy wpada do Polski super samochodami, w ciuchach markowych itd. Nie chodzi mi o ten samochod itp. tylko chodzi mi o to jak sie zmienila, jakie ma podejscie do zycia. Gardzi osobami, ktore nie maja kasy, a sama wczesniej nie miala. Dla niej teraz wszyscy ci ktoryz nie maja kasy, sa nikim. Obraca sie w towarzystwie, ktore ma ta kase. Ja jako jej najlepsza przyjaciolka kiedys tez zostalam przez nia odsunieta, niestety nie dorownuje do jej statusu. Przykre to , ale prawdziwe niestety!!

Niemcy to dziwny narod tak w sumie, mimo ze ich nawet lubilem .. Ostatnio az tak im nie idzie, wiec moze troche stonowali z ta swoja buta ? :) Bo poki co, polska ma od lat duzo lepszy wzrost gospodarczy od nich, wiec my sie mozemy pochawilic nasza \"polnische Wirtschaft\", a oni swoja nie za bardzo, bo maja od lat stagnacje :p A co do tej laski co jest z Turkiem, nie mysle ze jest to akurat dobry przyklad polskiej puszczalskiej. Moze i glupia jest faktycznie, ale wyglada na to ze sie zakochala w tym Turku i dlatego z nim jest..

Karolkaaa-> fajne masz kolezanki :( To ja juz bym sie wolal przyjaznic z ta co sie do Turka przyczepila .. ;)

Gość karolkaaaaaa
tworek to nie byla milosc do niego tylko milosc do papierow :P chciala zostac tutaj i juz :)

Gość karolkaaaaaa
no widzisz tworek, to byly moje kolezanki, ale kasa je zmienila i juz. Staly sie dla mnie obce i zimne. Jezeli slyszysz teksty typu:"umow sie z nim on ma kase" to nie wiem czy chcialbys tez miec takie kolezanki??ja mam jednak inne podejscie do zycia i juz...

Teraz mi sie przypomina ze spotkalem w Niemczech sporo takich ludzi ... to wlasnie na nich mowilem \"Polaczki\" :) Bylem jeszce w zyciu w paru innych krajach, i tez podoibnych zawodnikow spotykalem jak ta twoja kolezanka, ale jak tak teraz mysle, chyba w Niemcz3ehc bylo ich stosunkowo wiecej jakos :) A najsmieszniejsi byli niektorzy \"Aussiedlerzy\" i rozni inni przyszywani \"Niemcy\", ktorzy czesto nie potrafili nawet mowic po niemiecku, za to zdecydowanie przedstawiali sie jako przeddstawiciele rasy panow, i noys mieli ponad czolem :) Niektorzy mieli absurdalne wrecz poczucie wyzszosci i szczodrobliwie udzielali rad na prawo i lewo.. I to nawet bedac na socjalu i na garnuszku niemieckiego podatnika :) Lata minely, i mysle ze to sie tam juz troche \"dotarlo\", i polglowki przestaly szpanowac .. Czy nie ? :)

Gość Katia socjolog
do karolkaaa- to zachowanie prawdziwej " pustaczki" poprostu dobra materialne przesłoniły jej cały swiat nie ma co załowac takiej płytkiej znajomosci. Prawdziwi madrzy ludzie nawet ci bogaci czeto pozostaja skromni ilu wielkich profeserow, badaczy było nawet bogatych a i tak byli skoromni nie gardzili innymi . Zobaczcie ilu prostych ludzi czesto takich nowobogackich wywyzsza sie ponad innych a wiele kobiet np brak wykształcenia rekompensuje sobie drogimi strojami futrami kapeluszami, autami ale ale... nieraz sie taka odezwie i co?? na zaden powazniejszy temat nie porozmawia i prymitywizm z niej wychodzi po kilku zdaniach ludzie nie stawiajcie zarobinej z zagranicy kasy na 1 miejscu czesto jest tak macie duzo kasy z zagranicy a pustka w srodku i ZERO głebszych uczuc i tak nie wezmiecie tych wszystkich dobr materialnych do grobu :-D

Gość logicznie myslaca
Ja przez swoja prace mam kontakt z Polkami. I sama nie wiem jak do tego podejsc. Niektore dziewczyny zadaja sie z ciapatymi bo im odpowiada 'coca-cola i kawka'- ogolnie skromny sponsoring. Troszke jest to ponizajace i pachnie na kilometr prostytucja, ze tak ladnie to nazwe. Druga grupa to dziewczyny zakochane, ktore ukladaja sobie zycie z facetami o innym kolorze skory. I nie wiem czy one sa naiwne, czy takie zakochane. Sa z nimi z 'wielkiej milosci', jednak zastanawia mnie jak to uczucue wyglada od strony tych facetow. Czy oni siedza i zacieraja raczki bo maja biala panienke, a rodziny i tak ozenia ich z 'krajanka'? Sama ciekawa jestem jak te wielkie milosci sie koncza- czy wspanialym zwiazkiem, czy strasznymi lzami??? Widzialam juz rozpaczajace Polki, rzucone przez ciapatego dla innej, widzialam dziewczyny prowadzajace sie z brazowymi dumne z faktu, ze nie sa z Polakami. Jednak wszystkie te zwiazki konczyly sie we lzach, nie ciapatego, ale Polki... O ile to tylko byly lzy, a nie brazowo-bialy prezent na cale zycie...

Gość Katia socjolog
mialo byc : ilu wielkich profesorów, badaczy było czesto bogatych a i tak nie chełpili sie tym i nieraz dzielili z potrzebujacymi, hmm wiadomo dzielic to sie jest łatwiej jak ma sie kase ale niektorzy maja a 10 groszy wylicza drugiemu... mysle ze najwazniejsz jest kultura osobista czy to w Polsce czy za granicą

PYTASZ JAK POZNAĆ POLKĘ W LONDYNIE? OTO ODPOWIEDŹ: W GAZECIE DAJESZ OGŁOSZENIE \"ZASPONSORUJĘ\" ...... I POZNAJESZ POLKĘ. WIEM COŚ O TYM.

Gość do sikuna
to sponsoruj dalej

Gość karolkaaaaaa
a wiecie co to jest bardzo przykre jak sie widzi wlasnie takie polki, ktorym pieniadze przeslonily caly swiat, ale najlepsze w tym, ze to przewaznie nie ich pieniadze :) ja np. zrobilam studia w Niemczech dostalam dobra prace i powoli zarabiam dobre pieniadze. Pieniadze, ktore zarabiam sa niezle, ale nigdy mnie nie zmienia. Wiem o tym sama, bo jeszcze mnie nei zmienily . Mysle, ze jak ktos powloi zaczyna i sie powoli sam dorabia to inaczej patrzy na te pieniadze. Zarabiam dobra kase, ale to jeszcze nie to co moja kolezanka by chciala :)

Wiecie co .. po co szukac w Londynie .. :) Popatrzecie tylko na ktorys z portali towarzyskich w rodzaju Cyberrandka i zobaczcie na ilosc dziewczyn ktore sa zwyklymi prostytutkami :) Zwlaszca w Warszawie ! :) Toz tam normalnej ladnej kobiety juz chyba nie ma !! :) Gdybym przelecial wszystkie takie portale i zsumowal liczbe ogloszen, wyjdzie mi pewnie ze w samej Wawie jest z 2 tysiace platnych dziwek :) Zakladajac na chwile ze w mieszka tam 200,000 kobiet w \"odpowiednim\" wieku (20-30 lat), i ze 20% z nich to tzw \"laski\", mozna z wielka precyzja wyliczyc ze 5% wszystkich \"lasek\", czyli jedna na 20 \"lasek\" spotkanych na ulicy, to pospolita \"k..rwa\", ktora robi klientom lodzika za stowke, oferuje analek, itp \"uslugi\" :)