Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość m_m

pierwszy raz-pytanie

Polecane posty

Gość m_m

czesc, mam do Was pytanie. Jak sie zabiezpieczalyscie na pierwszy raz?? czy prezerwatywa nie przeszkadza w przebiciu blony?? i czy ten "pierwszy raz" zawsze boli" ???

Gość anytsuj
My mielismy prezerwatywę i globułke.....przyjemność mała, ale człowiek uczy sie na błędach i wprawia sie ;)

Gość My nie mieliśmy nic.
Nie polecam.

u mnie była prezerwatywa, ale źle sie skończyło... :( bo do tego trzeba mieć choć trochę wprawy. moim zdaniem na pierwszy raz najlepsze są tabletki. przynajmniej stresu przed ewentualną ciążą nie ma.

Gość m_m
ale czy same tabletki wystarcza na 1szy raz?????

oczywiście,, że wystarczą! powiem więcej, jak na pierwszy raz są najlepszym zabezpieczeniem... przynajmniej nie trzeba myśleć o tym kiedy włożyć prezerwatywę, kiedy globulkę, czy aby na pewno zadziała, czy aby an pewno nie pęknie, nei zsunie się itp... gdybym ja miałąprzeżyć jeszcze raz swój pierwszy raz nie zdecydowałabym sie na żaden inny środek niż tabletki :)

Gość jeaaa....
Przeciez możesz oprócz tych tabletek użyc dodatkowo prezerwatywy :)

u mnie była gumka nie przeszkadzała w niczym i byłam zaskoczona bo przygotowałam sie na cholerny ból a poczułam lekkie coś przez ok 2 sekundy a potem juz saaaama przyjemność :) jednak wybacz ale gum nie polecam bo mi właśnie przy pierwszym razie pękła

Gość fdsads
Ja miałam gumke i było oki. Teraz biore juz tabletki ale nadal gumek uzywam ze strachu (wiem głupie ale coz). Przez te trzy lata nigdy gumka nie pekła.

Gość meheret
my mieliśmy gumkę. Niestety należałam do osób które bolało dosć mocno, ale oprawa i troska mojego partnera wszystko wynagrodziła;)

Gość pytająca_niewiedząca
a co jeśli gumka pęknie? Niby jest ta antykoncepcja 72h po , ale to co? moge iśc do apteki i kupić coś (co?) bez recepty? Czy potrzebna wizyta u gina, recepta itd?

ja pęknie prezerwatywa i chcesz stosowac antykoncepcje po...to musisz isc do ginekologa bo te tabletki sa na recepte. wiem dobrze bo nam juz 2 razy pekla i musialam brac te tabletki a teraz biore zwykle tabletki anty i jest oki :)

kazdy lekarz nie tylko gin moze je wypisac (np postinor)

Gość jrjjjjjjjjjjjjjj
radzę wcześniej brać jakieś środki antykoncepcyjne, żeby organizm przyzwyczaić do antykoncepcji na globulkach się nie znam ale... w czasie mojego pierwszego razu prezerwatywa pękła na dzień dobry

Gość jrjjjjjjjjjjjjjj
jeśli chodzi o antykoncepcję po to jest bardzo szkodliwa dla organizmu, to nie są zwyczajne środki, lepiej zabezpieczyć się inaczej poza tym słyszy się o tym że są problemy w ich uzyskaniu, lekarz może nie chcieć przepisać, farmaceuta sprzedać, lekarza może nie być, zanim znajdziesz innego, minie trochę czasu, może być weekend i gabinety pozamykane, możesz nie mieć kiedy biegać za postinorem... po co tak się stresować?

no i właśnie dlatego oidradzam prezerwatywy na pierwszy raz... bo baaardzo często pęka, wynika to ze zwykłego braku doświadczenia partnera (no chyba, że On jest już doswiadczony w seksie i tylko dziewczyan jest dziewicą). A do pigułek prezerwatywa nie jest zupełnie potrzebna. Tak samo jak prezerwatywo, nie ufałabym globulkom, w koncu ich wskaźnik błędu Pearla jest dosyc wysoki...

ale to nie fair zaczynac z doswiadczonym ;) lepiej dobrze przeczytac instrukcje obslugi i uzyc swiezo kupionych w aptece a nie z kiosku co sie grzaly na szybie... ;)

moje były aptekowe durexy za 8,40 :) pękła jak ta lalaaaa... ogromna dziura teraz biore piguły i nie umiem sobie wyobrazić sexu z gumą nie trzeba przerywać gry wstępnej żeby założyc, mozna po kilka razy w krótkim czasie... raaaaj :) i o wiele przyjemniej

Gość nam pekla po raz pierwszy
i jedyny( bo od tego cZasu tylko tabletki) po 5 latach zwiazku. Ktos tu napisal ze 3 lata i nic. Nigdy nie wiesz kiedy i nawet doswiadczenie Ci nie pomoze;) W zyciu juz nie zaufam prezerwatywie, uraz zostaje...

To się wyda śmieszne, ale mamy problem z \\\"przebiciem\\\". Jestem z moim facetem od dawna, od ponad pół roku próbujemy \\\"wejść\\\" i jakoś nam się nie udaje (ja się boję bólu, on nie wytrzymuje itd.). Zaczynam już wariować, że ze mną jest coś nie tak, poza tym mam 22 lata i powinnam chyba pójść do ginekologa, ale tak bez \\\"dziurki\\\"? Przez ostatni tydzień tak świrowałam, że zaczęłam nawet codziennie \\\"zmiękczać się\\\" alkoholem, po którym usypiałam, a teraz spóźnia mi się miesiączka. Proszę jeśli macie podobne doświadczenia, przynajmniej w części, to pomóżcie.

To się wyda śmieszne, ale mamy problem z \"przebiciem\". Jestem z moim facetem od dawna, od ponad pół roku próbujemy \"wejść\" i jakoś nam się nie udaje (ja się boję bólu, on nie wytrzymuje itd.). Zaczynam już wariować, że ze mną jest coś nie tak, poza tym mam 22 lata i powinnam chyba pójść do ginekologa, ale tak bez \"dziurki\"? Przez ostatni tydzień tak świrowałam, że zaczęłam nawet codziennie \"zmiękczać się\" alkoholem, po którym usypiałam, a teraz spóźnia mi się miesiączka. Proszę jeśli macie podobne doświadczenia, przynajmniej w części, to pomóżcie.

prezerwatywa skuteczna jak jest poprawnie zalozona :)

Gość u mnie przy pierwszym razie
nie bylo zadnego zabezpieczenia ;) Tak spontanicznie wyszlo, ze nie bylismy przygotowani ;) Mialam dni nie plodne na szczescie ;) Chociaz ciaza tragedia by nie yla no ale troche glupio tak od pierwszego razu zajsc ;)

Gość oiei
U mnie były tabletki, i zresztą wciąż są tabletki. I niestety bolało. W trakcie i 2 dni po, ale bez wielkiego krwawienia. Ale problem bólu i krawienia jest indywidualny. Nie ma reguł, że powinno być tak czy siak. Ja niestety musiałam to "przeboleć" :P

Gość mnie bolalo troszke
ale za to ile krwii poszlo :O I potem jeszcze tydzien mialam dodatkowa "miesiaczke" :O