Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Młoda z Torunia

które pigułki mają najmniej hormonów?

Polecane posty

Gość z tego co ja wiem
to logest chyba ma malo?

Gość wef
logest i harmonet tyle samo maja... maja tylko inne substancje pomocnicze w skladzie

Gość justa12
Harmonet ma najmniej, kosztuje mniej niz 30 jak dobrze poszukasz to w krakowie po 25zl

Gość tinu
wiem ze logest i nowynette,ja biore harmonet zawiera malo homonow ale nie najmniej jezeli chodzi o cene w szczecinie to w zaleznosci od 30 zl a nawet zdarzylo mi sie kupic za 37zl

Gość podobno mercilon

Gość do justa 12
harmonet wcale nie ma najmniej !!!!!!!!!!!!!!!!

Gość łeeepek
a logest i harmonet nie zawiera tyle samo hormonow? moj harmoent zawiera: 0,020 mg etynyloestradiolu i 0,075 mg gestodenu. sprawdzcie logest...

Gość łeeepek
humorzasta jak mozesz podaj skład :)

Gość łeeepek
wiem że to różne hormony ale tego drugiego hormonu maja 2 razy wiecej...

Gość bzdury piszecie
teraz wszystkie nowoczesne tabletki maja po tyle samo hormonów, czyli.....za duzo!!!!! Prosze was jesli nie musicie nie bierzcie tego swinstwa!!!!! Zajebiscie wyniszczaja organizmy i pozostawiaja niezle spustoszenie po sobie. Choc sa przypadki ze nic sie nie dzieje strasznego po nich. Ale wiem z doswiadcznia, ze siostra kolezanki dlugo leczyla sie - potem urodzila blizniaki, moja siostra cioteczna niebedzie mogla byc w ciazy, ciagle sie leczy, kolejna znajoma na dziecko czekala 1,5 roku po tabsach. Czy znacie jeszcze jakies takie przypadki?

Gość łeeepek
ja znam koleżanki ktore po kilkuletnim przyjmowaniu tableek odstawiły je, urodziły dzieci i wszytko jest ok... ja na ciąze nie moge sobie teraz pozwolić i to jest dla mnie najlepsze zabezpieczenie.... koniec dyskusji na ten temat z mojej strony :)

do bzdury piszecie. Sama piszesz bzdury! tabletki nie powodują niepłodności i napewno nie są skutkiem tego ze twoje znajome nie mogą zajśc w ciąze. W dzisiejszych czasach bardzo duzo par ma problemy z tym ale to napewno nie przez tabletki i przestac straszyc i wkrecac jakies kity! nie chcesz to nie bierz, wiadomo ze rzadne leki nie są zdrowe nawet witamina c w duzych ilościach ale bez przesady. Jak by byly takie szkodliwe dla kobiet i przez nie nie mozna by zajsc potem w ciąze to dawno by je wycofano!

Gość to jest tak
harmonet i logest zawierają najmniej hormonow i maja taki sam sklad hormonalny -Estrogen - etynyloestradiol - 0,02 mg/tabl. - Progestagen - gestoden - 0,075 mg/tabl. mercilon= novynette sa to tabletki o troche wiekszej dawce niz w/w -Estrogen - etynyloestradiol - 0,02 mg/tabl. - Progestagen - dezogestrel - 0,15 mg/tabl.

novynette to sa tabletki niskodawkowe i wlasnie mam problem bo dostalam krwawienia (nie plamienia) przy 15 tabletce i zglupialam :o nie wiem co mam myslec o tym

Gość to jest tak
mercilon kosztuje okolo 30- 32zl

Gość ciemna strona wenuss
ale nie zawsze mniej hormonów oznacza lepiej. te tabletki z mniejszą liczba hormonów są góonie dla drobnych dziewczyn i dla tych ktore rozpoczynaja branie tabletek ..... a własnie niektore dziewczeta potczebuja większą ilosc dlatego ze jak kolezanka wyzej napisałą krwiawia lub mają plamienia.

Gość cf
moze oznaczac ze sa źle dobrane...