Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KAR0LA

po jakim czasie??

Polecane posty

Gość KAR0LA

hej chciałabym sie spytac o jedną rzecz- bo nigdzie w ulotce tego nie ma -jeżeli branie tabletek nie zaczeło sie pierwszego dnia miesiączki to po jakim czasie jest sie zabezpieczonym? (pierwszą tabletke wziełam 30 dnia cyklu bo pojawiło sie malutkie krwawienie (pewnie plamienie) i myslłąm ze to okres ale jednak nie :/ )

Gość karoka
mi gin powiedziała ze po 10. ponieważ ze względu na to że wziełam postinor to krwawienia mogły wcale nie oznaczać okresu i powiedziała ze najbezpieczniej brać tabletki przez 10 dni i wtedy jest się juz zabezpieczonym bez względu na to w którym dniu cyklu zaczeło się je brać.

Gość KAR0LA
bo własnie niektórzy mówią że po 7 dniach -może ktoś jeszcze sie pytał ginekologa?

po 7 dniach jak sie wezmie w 5 dniu cyklu....skoro wzięłaś za wczesnie to ja uwazam że powinnaś poczekac troche dłużej....musisz się też liczyć z tym że za wczesne wzięcie pierwszej tabletki moze spowodować że ten \"wlasciwy okres\" nie wystąpi wcale lub bedzie bardzo skapy....ja w każdym razie poczekalabym dluzej niz 7 dni. moze 10?nie twierdze ze to konieczne ale lepiej dmuchać na zimne:)

Gość KAR0LA
no własnie już nie bede miała takiego naturalnego okresu- dopiero po skończeniu tabletek czyli krwawienie z odstawienia. słyszałam ze tabletki działają po 7 dniach tylko jak sie weźmie miedzy 2 a 5 dniem a tak jak wziełam przed okresem to zastanawiam sie czy wogole będa działac :/

Gość a może to był początek okresu
bo jak wiesz tabletki wzięte 1 raz w życiu zatrzymują ci okres. ja też tak miałam i poczekałam 14 dni chociaż lekarka powiedziała, ze po 8 dniach powinno być dobrze, ale wiesz panikara ze mnie i czekałam do 14 dnia i na 100% nie wpadłam. ja też jak zaczynałam to miałam wpierw plamienie i zażyłam tabletkę i tu zatrzymanie też zgłupiałam i pomyślałam, ze chyba się pomyliłam i dzwoniłam do lekarki :D:D:D

A ja przy pierwszej tabletce wcale nie przestałam krwawić. miałam normalny okres trwajacy 3 dni ( normalnie 6) i 3 dni maleńkiego krwawienia- plamienia, plamię delikatnie do tej pory...wiec to nie prawfda ze pierwsze tabletki zatrzymują okres- owszem zdarza się ale nie zawsze

Gość KAR0LA
byłam u tej ginekolog co mi przepisała to powiedziała ze teraz wiekszość mówi ze po tygodniu ale ona jets starej daty i powiedziała ze lepiej 2 tygodnie sie zabezpieczać