Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewak

kombinezon jedno- czy 2-częściowy?

Polecane posty

Gość ewak

Prosze o radę doświadczone mamusie. Moja córcia ma 11 miesięcy, zaczyna powoli chodzić(wprawdzie tylko za rączkę) i raczej nie lubi wózka, ciagle próbuje z niego wyjść. to taki opis mojej pociechy;) Pytanie brzmi: czy na zimę lepiej kupić kombinezon jednoczęściowy czy może taki złożóny ze spodenek i kurteczki. w sprzedazy jest ogromny wybór a każdy sprzedawca mówi co innego. Który jest bardziej funkcjonalny? Może polecacie jakieś firmy a inne stnowczo odradzacie? no i jak z rozmiarem? czy wystarczy taki rozmiar wiekszy zeby zmieśćić sweterki pod spodem czy może lepiej 2 rozmiary większy i podtoczyć rekawki i nogawki? ja już sie pogubilam...

Witaj :) Moja córeczka też w zeszłym roku miała 11 miesięcy we wrześniu :) Kombinezon dostaliśmy na urodzinki. Było to dwuczęściowy kombinezon, jakiś \"bezfirmowy\" ale ładny i ciepły. Miałam też \"przechodzone\" ortalionowe ocieplane spodenki na szelkach. Teraz uważam, że jednoczęściowy kombinezon tez nie byłby zły, bo dziecku się wtedy nie podwija kurtka, jak szaleje po sniegu ;) Osobno raczej nie zakładaliśmy, bo jak się zrobiło za ciepło na spodenki to na kurtkę też. Co do rozmiaru: mała miała wtedy ubranka na 86, ale kombinezon był na 98. Dzięki temu mogła go nosić całą długą zimę i jeszcze teraz się przyda, choć już rękawki trochę krótkie. Pozdrawiam!

Acha - co do tego jednoczęściowego - to łatwiej założyć, jak dziecko jest niecierpliwe i nie lubi ubierania :)

Ja tez mialam ten problem..moj synek maly ale straznie ruchliwy..plus zimy sa wietrzne i zimneee..jezeli nas stac to mozna miec oba..jezeli nie to wszystkie doswiadczone mamy radzily mijedno czesciowy ..tak jak wyzej bo sie nie podwija i zakrywa nerki i snieg sie nie dostaje i wiatr itp..do tego kapturek fajna sprawa.. kombinezon powinien byc wiekszy no bo ciuchy przeciez musza sie zmiescic i wszystko ma byc wygodne..

Z opini moich znajomych które maja dzieci wieku 1-1,5 roku uważaja że bardziej jest praktyczny dwuczęsciowy.I wydaje mi się że jednak maja w tym racji.Za argumenty przemawia to że jak np pójdziesz gdzieś z dzieciem do ludzi to zdejmiesz kurteczke a spodenki moga pozostać.Osobiście uważam że jednoczęsciowy lepiej sprawdza się przy dzieciach które nie chodza jeszcze