Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mayday mayday

akademik

Polecane posty

Gość mayday mayday

witam! wkrotce wprowadzam sie do akademika... i tutaj pojawia sie pytanie: co powinnam wziac ze soba, a co zastane na miejscu...? z gory dzieki za odpowiedzi :)

Gość akademos
oł yeaaaa podpisuje sie pod pytaniem wyzej

U mnie pokoj w akademiku wygladal tak: szafy, biurko, lampka nocna, telefon, lozko... to chyba wsyzystko - reszte musisz zabrac z domu

Gość akademos
no co ty czyli macie tam telefon, i za darmo mozecie dzwonic ?

Gość truudi
nie, telefon na pewno nie jest za darmo :P u mnie był automat na karty na korytarzu poszukaj sobie tu w wyszukiwarce hasła "akademik" albo "akademiku" , już takich pytań było ze sto

Gość truudi
a jak jest w pokoju, to się płaci tak jak i w domu

Gość truudi
w niektórych akademikach internet jest za darmo, tzn. w cenie pokoju, u nas trzeba było płacić, ale stówę za cały rok, wiec niedużo, a hulał szybko że hoho

Gość akademos
a jak z łazienką czy prysznicem, łaznieki sa odzielnie dla facetów i babek czy razem ? A jak z kuchnia ? Czy są umywalki w pokoju ?

Gość
u mnie w skłądzie mieszkały same dziewczyny... ale są skłądy łączone i wtedy łązienka jest wspólna dla dziewczyn i facetów, kuchnia jedna na całe piętro, umywalek w pokoju nie było Kraków - Akropol :D

Gość truudi
jak są składy, to jest mieszana łazienka jak pokoje wychodza na korytarz i zadnych składów nie ma, to łazienki zwykle są oddzielne dla pań i dla panów kuchnia albo jest w składzie, albo gdzieś na pietrze

to zalezy. moja kumpela ma szafki, szafy, biurko, łozeczko ofkors. łazenke maja w pokoju, a kuchnia jest wspólna na 1 pietro ( 4 kuchenki ) wszystkie lampki, itp musiała brac z domu. tel jest na korytarzu

akademiki sa przerozne, z roznym standardem. mozesz trafic na taki, w ktorym lazienka jest jedna na pietro, albo dwie - osobno dla pan i dla panow, a mozesz trafic na taki, w ktorym lazienke masz jedna na sklad, albo nawet na pokoj. kuchnia przewaznie jest na cale pietro, choc tez sie zdarzaja akademiki, w ktorych kuchnie sa w kazdym skladzie (ja mam taki :) ). w pokoju jest tylko podstawowe umeblowanie. telefon - czasem jest w pokoju, czesciej na korytarzu. i raczej nie da sie z niego dzwonic, tylko ludzie z zewnatrz moga dzwonic na niego :) posciel chyba zawsze pozycza sie na rewers, i co jakis czas wymienia na czysta. koldre i poduszke pozycza sie raz na caly rok, z kocem bywa roznie - czasem mozna go wymienic, czasem jest tez na caly rok. lampke do czytania w nocy w wiekszosci akademikow mozna chyba pozyczyc na rewers, ale nie jest to regula (w moim np. niestety nie maja lampek, trzeba miec swoja).

Gość
:) po tylu latach chyba mogę to wyznać - kupiłam miejsce w akademiku i miałam podrobioną kartę mieszkańca (przy pomocy gumki myszki i czerwonego flamastra podrobiłam pieczątkę) Mieszkałam tam tylko rok ;) potem olałam AGH i zmieniłam plany

heheh, jedyne, czego zazdroszcze mieszkancom miasteczka AGH to superszybki internet w cenie pokoju, bo to jedyna przewaga, jaka tam maja nad moim akademikiem. ja za to nie musze sobie kupowac miejsca, bo nie ma problemu z dostaniem legalnie :) tak ze polecam akademik AR na ulicy Urzedniczej 🖐️ (no, moze maja tam jeszcze jedna przewage - brak tutejszej kierowniczki :O ale ostatecznie nie trzeba miec z nia wiele do czynienia)

Gość akademos
wspólna łazienka ? czy jak bede brac prysznic to ktos mi moze wejsc ?