Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciekawa22

Mleko .

Polecane posty

Gość Ciekawa22

Jakie mleko najbardziej lubicie,jakiej firmy?

Gość od krowy
firmy mućka :D

Gość no dokładnie Calamity
co za świat:O

Ja np.uwielbiam mleko Łaciate 0,5 %.Jest pyszne,ma taki smakowity waniliowy smak :).

Wbrew powszechnym opiniom mleko wcale nie jest zdrowe.Osoby pijące duzo mleka w dziecinstwie choruja na choroby kości. Na takie informacje natknelam sie ostatnio i nie wiem juz co o tym myslec.Sama bardzo lubie mleko i nie wyobrazam sobie, ze moglo by go nie byc :)

Taaa... kiedys mowili, ze maslo jest niezdrowe i zeby margaryne zrec (bleh :O ) Ja nie slucham. Robie swoje! W zyciu nic jeszcze zlamanego nie mialam, chociaz nie raz przywalilam tym i owym :D

też słyszałam te opinie o mleku, że białko z mleka wiąże wapń i wydala te związki z organizmu i więcej jest straty niż pożytku z jego picia ja na szczęście nie mam tych rozterek, bo nie trawię mleka, mam do niego obrzydzenie od dziecka (to samo biały ser, jogurt itp.)

Piłem dziennie po 5 l mleka (Oleskie 2%),teraz mniej,ale i tak UWIELBIAM ! Kości zawsze miałem bardzo twarde,tak że jak miałem 10 lat i spadłem z drzewa nikomu się nie przyznałem tylko nie ruszałem ją ,tak że po tygodniu przestała boleć sama ! :) Cała rodzina zawsze bardzo dużo piła mleka i przetworów i nikt nigdy nie miał kłopotów z kościami ! Łaciate 2%.

Gość Justinka_
Ja kocham mleko!Tez nie wyobrazam sobie bez niego zycia :). Sposrod roznych marek najczesciej wybieram Łaciate,Mlekovita,Białe 0,5 %.

Gość joł joł.
Rawicz górą!! Calamity>>>jesteś może z okolic Rawicza?

tiaaa, te rewelacje o szkodliwości słodkiego mleka też znam ale nie wierzę, widocznie to nie tylko tak działa jak się komuś wydaje, bo w moim przypadku mit o szkodliwości mleka zawodzi: miałam zawsze mocne kości, bardzo mocne zęby (nigdy żadnych dziur!) a mleka od dziecka piłam dużo dopiero gdy w pewnym momencie przestałam pić.... po roku diety bezmlecznej złamałam kość przy pierwszej okazji ;DDD a wogóle to mleko lubię i trawię bo mój organizm jest przyzwyczajony

Gość joł joł.
ale k.Rawicza w dolnośląskim? jak tak, to witam ziomalkę!

Gość joł joł.
co racja, to racja!

Gość my mrówki
Yogi-Misiu a jest w ogóle coś, czego nie lubisz, do jedzenia ;) hihi tam gadanie ;) Moja mama była chora na nowotwór złośliwy. Kiedy już się wyleczyła, porobiono jej wszystkie możliwe badania - czy cos się nie dzieje, czy nie ma powikłań po wyczerpującym leczeniu, miała też wykonane badanie na gęstość kości - wyszło super ( wiek 52 lat ). Mama od dziecka uwielbiała mleko i pije zatrważające ilości tegoż ;) potrafi do 3 litrów dziennie, to jej nałóg. Gdyby mleko faktycznie wypłukiwało wapń to jej kości byłyby teraz w opłakanym stanie :p Nigdy w życiu nie miała nic złamanego, mimo że jest filigranową osóbką.

Nie lubię : ciast z lukrem , lub grubą masą kawową kiełbasy jałowcowej tych lodów o kilku dziwnych smakach bułek z serem smażonego serka z kminkiem, jabłek zapiekanych w ryżu To by było na dzisiaj ,ale będę myślał dalej ! :P

Gość my mrówki
oOo [zdziwienie niepomierne ;) ] Misiu, ale te twoje kubki smakowe marudzą, że hej :D Co jest nie tak z lodami pistacjowymi :p nie lubisz eksperymentów :D To pewnie szpinak, brokuły i kasza manna też odpada.. eee...:D co to za miś, jakaś podróbka ;)

Z tym zielonym to masz rację ,ale już sprawy mleczne to uwielbiam ! Zwłaszcza płatki owsiane,lane kluski,grysik płynny i ten gęsty polany syropem cynamonowym,budynie ! :)

Gość my mrówki
sprawy mleczne :D a ja niedawno kupiłam budyń o smaku tiramisu :) tiramisu nie lubię, ale budyń był ok Miś pewnie nigdy nie jadł naleśników ze szpinakiem i masłem, to nie wie, co traci :p Pychota to jest! Poproszę o namiary na syrop cynamonowy :) kupuje się toto, czy robi samemu w domu ??

Robisz gęsty grysik;słodzisz (do smaku leciutko dosalasz),a na wierzch delikatnie sypiesz cynamon i zalewasz go roztopionym masełkiem ! Kalafior i kalafiorową bardzo kubię ,a raz kupiliśmy szparagi - nigdy więcej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :o:o:o

Gość Wytłumaczciee mi
co to jest grysik.

Gość Wytłumaczciee mi
No plis, co to ten grysik?