Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pandeczka

Wszyscy narzekają na życie w Polsce....

Polecane posty

spróbujmy znaleść pozytywne strony życia w Polsce... wiec może ja zaczne... 1. to w końcu nasz kraj...tu gdzie są nasze rodziny..piekne widoki...tradycja... ale zyce to wymyslic to powiem wam zajelo mi to troche....hehe

Gość ale mi
to widoki - rozpadajace sie domy, poobdzierane tynki, opadajace ploty, dziurawe drogi, beczkowozy wylewajace gnojowke na pola, rozpadajace sie pociagi.... tyle tego...

Gość ja nie narzekam
:)

Gość a pozytywne strony
pracy za granicą ? 6 tys w przeliczeniu na polskie złocisze ? Czyż to nie kaszanka?

w Polsce jest wesoło mamy fajny rzad mamy Leppera ojca Rydzyka Bo Polska to bardzo wesoły kraj!!!!Kabaret kazdego dnia!

Gość ale mi
ale ja nie jestem pesymista. Rozsmiesza mnie tylko, jesli ktos mowi o pieknych widokach a one wcale nie sa takie piekne!

Gość mamaaaammmmijaaaa
Jak sprzedam kaszanke ,salceson rabanka to bimbru sie tez napije

Gość MAMY PRAWO NARZEKAĆ SKORO TAK
JEST....NIKT NIC NIE ROBI ŻEBY POLAKOM BYLO LEPIEJ!!! KAZDY ZABIEGA TYLKO O SWOJ STOLEK..

Gość W Polsce moge mówić
po polsku :-)

a Tatry znasz??? a nasze piekne morze??? o takie widoki mi chodzi...a co tylko w Polsce sa obdrapane mury, opadające płoty??? bo mi sie wydaje ze w każdym mirsjcu na świecie cos takiego sie znajdzie!!!!

Gość ciepły letni mocz
ja znam jedną wielką zaletę : ludzie są śmieszni :) jajcarze , kpiarze , mają fajne , zgryźliwe poczcie humoru. Mieszkam w dojczlandzie i ci Niemcy ..... to tacy nudn są w obejściu ...... ich żarty to jak kaszanka ze szmalcem - ciężkie , grube , niewyrafinowane. Polacy mają taki poziom sarkazmu w humorze jak chyba nikt inny na swiecie - i ja to UWIELBIAM

no z poczuciem humoru to masz racje...polacy maja poczucie humoru to fakt..ale nie ka\\zdy tez takie pczucie humoru rozumie ;-)

Gość ciepły letni mocz
Poza tym Polacy są kreatywni , nie dają sie zastraszyc , zawsze szukają , jak by tu gnoja , który im chce "pokazać' , wytknąćna dudka :P Nudzi mnie już ta niemiecka dokładność , piczkowatość , punktualnosć, te krawężniczki od linijeczki , te wypucowane szybki , te wyglancowane samochodziki . Teskni mi się za naszym polskim bajzlem :) Za to w ogóle nie tęsknie za smrodem w autobusach i pociągach :/

Gość ale mi
Pandeczka - znam Tatry, polskie gory sa piekne. Tylko jest tak, ze jak ide do polskiego lasu, to natrafiam na jakies dzikie wysypisko smieci. I nie chodzi o to, czy na swiecie gdzies sa odrapane mury - mnie takie widoki denerwuja, tez za granica. Niestety w Polsce ludzie musza sie jeszcze nauczyc kultury i wywalac swoje smieci do wlasnego smietnika. I plot tez mozna naprawic, dziure zalatac i wlasne podworko posprzatac.

Polacy natomiast szybko sie uczxą i potrafią się bardzo dobrze odnaleść w innych warunkach...jednym słowem są bardzo asymilacyjni... Wyboraźcie sobie Anglika ktory mialby sobie w Polsce znaklesć prace, mieszkac i wogole...nie dałby rady!!!!

tylko w polskim lesie to spotykasz???? nie sadze...tak jak juz wczesniej wspomnialam takie zjawiska sa wszechobecne ;-)

Gość a ty tajski jak zwykle
marudzisz

nikt cie tu na siłe nie trzyma...chcesz wyjechac to prosze bardzo droga wolna....tanie loty sa akurat teraz ;-)

Gość ale mi
musze powiedziec, ze taki syf to tylko w Polsce widze....

Gość taki syf byłby tez na
zachodzie gdyby mieli tyle pieniędzy co my na utrzymanie porzadku

ja byłam w Anglii a tam to syf jeszcze więklszy niz w Polsce...a kobiety to jak wywloki niekotre wygladaja..i produkuja dzieci tylko jedno po dorgim bo Państwo duzo kasy daje.... nie bronie Polakow bo robia podobnie....ale nie zalozylam tego topiku po to zeby pisac co jest zle w Polsce tylko to co dobree bo to co jest złe kazdy wie.....jesli nie masz odpowiedzi na postawione pytanie to zajrzyj na inne forum....

Gość ale mi
znam amerykanow, Anglikow czy Niemcow, ktorzy studiuja badz pracuja w Polsce i jakos nie maja problemow w dopasowywaniu sie. Sa tacy i tacy i za granica nie brakuje Polakow, ktorzy dopiero tam pokazuja, jak zawistym mozna byc. Nie nalezy sie przed nimi chwalic, gdzie i za ile sie pracuje, bo doslownie jad sie leje.

Gość ciepły letni mocz
poza tym mało gdzie spotykam się z takim zachowaniem za granicą , żeby cieżarnej czy staruszkowi ustąpić miejsca; takie rzeczy to tylko u nas :P tak z zasady; gdzie indziej to tylko w przypadku bardzo wrażliwych osób , tak z własnej inicjatywy

Gość w gorke
Nie przesadzajcie..w Polsce jest wiele ciekawych miejsc do zwiedzenia

Gość bywalec zagraniczny
POLACY są super- z tym się zgodzę jednak co do naszego kochanego kraju- trudno o pochlebne opinie, cięzko sie żyje- w domu w którym dwoje dorosłych ludzi pracuje często nie wystarcza na zycie do kolejnej wypłaty emeryci..po 30-40 latach pracy biorą w sklepie żywność "na zeszyt".. ja nie narzekam tylko dlatego że pracuje na obczyźnie- cięzko fizycznie, mimo że jestem po studiach w Polsce-pracując umysłowo nie było mnie stać na godne życie

Gość Polka pisząca z UK
owszem,są tani loty do UK cały czas... nie wiem po co,chyba tylko dla urlopowiczów. a niepotrzebnie kuszą tych,co myślą,że w UK nadal jest tyyyylllllepracy!! bo tutaj,w UK, praca jest,owszem,ale komuś nowo przybyłemu bez znajomości jet piekielnie trudno coś znaleźć................

Gość Poodbno
Podobno tylko niedojdy i ofermy, ktore tutaj nie potrafia sobie poradzic,zwiewaja za granice,bo tam garnki myc moze kazdy;) tylko i wylacznie pogon za forsa....