Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liliputttka

Krótka szyjka macicy w ciąży

Polecane posty

Gość liliputttka

Jestem w 25 tc. Ginekolog stwierdziła u mnie krótką szyjkę macicy (2,5 cm). Przepisała mi także Aspargin i kazała obserwować czy brzuch nie robi się czasem twardy jak piłka. Boję się czy wszystko będzie w porządku. Znajoma powiedziała mi, że taka długość szyjki to już przygotowanie do porodu!!! Czy któraś z Was także miała taki problem?

jka jestem w 14tc i od samego poczatku ciazy mam stwierdzona za kratka szyjke macicy... najprawdopodobniej taki moj urok... póki jest zamknieta to nie ma co sie martwic - tak stwierdzila gin

na pewno lekarz cię poinformował ale powinnaś teraz dużo leżeć i nie podnosic cieżarów,u mnie tez w 1 ciąży skracałą sie szyjka macicy,poniewaz mialam skurcze przedwczesne,na szczeście teraz jest dobrze w 2 ciązy:-).ja brałam fenoterol i izoptin ciąze donosiłam bez problemu wiec nie ejst to coś strasznego z tym ,że trzeba bardziej na siebie uważac.nie martw się!

Gość ewreer
2,5 to nie jest az tak zle, ja mialam w 33 tyg skrocona na maxa, do tego rozwarcie na 3 palce a jeszcze troche polazilam :) aspargin bralam na skorcze lydek + zwolnienie do konca