Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miszera

mam zapalenie - znow!

Polecane posty

Gość miszera

juz mam dosyc tego :( kidys - jeszcze w okresie nastolatkowym - zla[alam takie cos i teraz - mam juz 23 lata - co jakis czas sie powtarza - zupelnie bez powodu! :( mam juz tego dosyc - opanowalam techniki chigieny intymnej do perfekcji, niepojde spac bez umycia sie - rano nie wyjde bez tego z domu... w czasie okresu - jeszcze czescie... kurde i znow mnie wzielo!!!! :((((((( boli i piecze i wydzielina jakas podla leci :((( do tego poszlam do ginekologa i pierwszy termin wolny mial 5 pazdziernika! mowie, ze nie moge, bo boli i piecze i w ogole, a on nic :(

Gość piiii pi
kup sobie masc clotrimazolum w aptece bez recepty - nie wyleczy do konca ale przynajmniej przyniesie ulge. myzle; ze moze to wlasnie od az za duzej higieny ... tzn oczywiscie jest ona wazna;a le moze wybierz sobie jakies delikatniejsze srodki ... pomysl tez czy moze partner Cie nie zaraza

Gość miszera
partner, maz, jest zdrowy. boje sie, zebym to ja go nie zarazila. dzieki za nazwe masci - sprobuje na pewno. co do higieny, to nie sadze, zeby mycie 2 razy dziennie delikatnymi plynami cos zmienialo :( ginekolog mi powiedziala kidys, ze nigdy tego nie wylecze...

ja teraz akurat tez mam zapalenie. proponuje (tez stosuje) gałki propolisowe- pomagają. W dobrej aptece tez doradza. byłam dziś bo mimo że jestem w ciązy tez musze czekać w kolejce a u mnie jest to ryzyko bo moze dziecku zaszkodzic clotrimazolin tez jest dobry sa tez takie czopki ale sa na recepte.

Gość karolinka bez marcinka
moze za dokladnie się podmywasz kup sobie Tantum Rosa i spróbuj mzoe to coś da

Gość miszera
teraz to juz nie wiem co kupic ;)

Gość oświecona
Z tego co piszesz to masz grzybice pochwy. Polecam wspomnianą już maść clotrimazolum. Udaj się do lekarza po odpowiednie globulki. Sama to mam, zaraziłam się najprawdopodobniej podczas sexu w styczniu tego roku. Ech .. wiem, że nie jest łatwo. Polecam tę stronę, naprawdę zawiera ważne informacje http://www.hormony.pl/48.htm Możesz to jedynie zaleczyć. Niestety raczej będą nawroty choroby. :(

Gość miszera
dziekuje za linka :(

Gość kmnj
kup lactovaginal kapsułki dopochwowe bez recepty pomoga i możesz je używac takze gdy jestes zdrowa profilaktycznie

Gość OLKA M
Trzeba iść do lekarza, powinien pzepisać jakieś globulki dopochwowe (nyststyna, gynofeminidazol, itp. sam będzie wiedział najlepiej) czasem daje też antybiotyk w tabletce i maść dla faceta jeśli współżyjecie. Jednak to ze sie wyleczysz nic nie da na dłuższą metę, niestety. Trzeba tak: podczas leczenia (trwa ok. 2 tyg) zmienić pościel po tyodniu, potem po zakończeniu leczenia, piżamy, bieliznę, używane rzeczy, ręczniki spodnie, wszystko wyprać i wyprasować, czyli tak zwane generalne pranie i prasowanie (żeby nie zakładać tych rzeczy w których sie chodziło jak sie to miało). To sa zalecenia mojego gina. Może sie komuś wydawać śmieszne ale to jesdyny sposób żeby sie pozbyć , niewiem czy na zawsze , ale ja mam spokój już trzeci rok! i czuję wielką ulgę, i nigdy więcej solarium i basenów. Mam spokój i chcę by tak zostało. Pozwodzenia!pozdrawiam

Gość OLKA M
nyststyna miało być, przepraszam. Acha i po zakończeniu leczenia lactovaginal jest super a jak nie masz kasy to myj sie kefirem-to też zalecenie gina

Gość miszera
olka - z basenu nie zrezygnuje na 100% :( a co do lekarza, to pojde, ale dopiero za 2 tygodnie - wtedy ma termin :(((( ;'( na razie bede sie probowala ratowac tymi masciami :(

Gość OLKA M
Jesli tak uwielbiasz basen to w takim razie musisz uważać gdzie siadasz itd. trzeba pamiętać że to miejsce publiczne, wiem ze swojego doświadczenia, że same maści na dłuższą metę nie pomagają (stosowałam clotrimazol, pimafucorti inne, mój mąż też miał tabletki i te maści bo zdążył sie zarazić), globulki propolisowe tez stosowałam i nic. Pomimo faktu, że po wypraniu całej szafy i wyprasowaniu wszystkiego łącznie z kocami, które posiadam a które używałam mając TO, padłam w wycieńczenia bo to w końcu duzo roboty-to samo z rzeczami męża, ale było warto wierz mi mamy teraz spokój. To sie wszędzie rozsiewa, i dlatego tak lubi wracać, i jest uciążliwe jak cholera. Życzę powodzenia w walce i obyś pozbyła sie tego raz na zawsze.Pozdrawiam serdecznie

Gość a...a
jestem w 8 tygodniu ciązy izłapałam to cholerstwo. JAk na razie używam kremu clotrimazlum jak myslicie opbejdzie się bez lekarza czy konieczna wizyta. Podobno jest to bardzo niebezpieczen w ciązy????

Gość breaker2
najlepiej zrobic cytologie-i na jej podstawie lekarz przepisze odpowiedni preparat-ktory zniszy dana bakterie/grzyby etc skad pewnosc ze partner jest zdrowy?u mezczyzn moze nie byc oznak zakazenia a jednak takowe wystepuje powinniscie sie przeleczyc razem a moze inny gin?gdzie termin bedzie szybszy?bo co sie meczyc?

Gość miszera
a to generalne pranie to najlepiej zrobic po wyleczeniu? czy kiedy?

Gość OLKA M
Ja robiłam w trakcie (leczenia), i miałam parę rzeczy w których chodziłam podczas lecznia i potem też je prałam, można po leczeniu zrobić, ważne żeby wszystko wyprasować nawet bieliznę. Koniecznie trzeba pomyśleć o wszystkim czego sie używa. Ja kiedyś zapomniałam, że mój mąż zmienia ciuchy w pracy, i po miesiącu znów TO mieliśmy, pomyślałam że to niemożliwe przecież wszystko wyprałam, następnym razem prałam już i jego ciuchy i koce i wszystko, narobiłam sie jak "wół", ale było warto, życzę wszystkim pozbycia sie tego raz na zawsze

Gość OLKA M
Acha i w trakcie leczenia jak coś wyprałam i wyprasowałam to używałam to dopiero jak już byłam zdrowa. Powodzenia

Gość a....a
a czy zagraża ciązy grzybica. Nie odpisałyście mi.

Gość OLKA M
W ciąży jeszcze nie byłam ale podejrzewam, że nie jest to dobrze, muszą być jednak sposoby żeby i w ciąży sie tego jakoś pozbyć. Na Twoim miejscu poszłabym szybko do lekarza, po co czekać, to się rozwija w środku i samo smarowanie maściami nie wystarczy. Zresztą dla Twojego komfortu bo wiadomo jakie to jest uciążliwe, a w ciąży to chyba szczególnie.

Gość Axaa
A ja Wam powiem, ze mojej siostrze wyszła w badaniu candida, a objawów nie ma. W ciąży jest oczywiście. Każde zakażenie jest jakoś zagrażające, ale nie jest pewne, że zaszkodzi - w końcu od tego szyjka jest zamknięta i ma czop śluzowy. Na pewno lepiej leczyć.

Gość Axaa
Ponoć jest wiele przyczyn. Żele również. Poza tym:wkładki, stringi, ciasne spodnie, majtki ze sztucznych tkanin, zła dieta (dużo cukru, białej mąki), pigułki antykoncepcyjne, zbyt częste mycie i wypłukiwanie bakterii. Zamiast żelu można używać płynu ginekologicznego Laktacyd - ma ph 3,5, do nabycia w aptece za ok. 20 zł.

Gość kasialux
wejdz na forum GRZYBICA POCHWY - tam znajdziesz wiele porad

Gość a...a
a czy sa globulki bez receptu a któe mogą byc stosowane w ciązy?????

Gość misia 22
od czego powstaje grzybica pochwy ????????