Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ejmi

Oszuści na Kafe

Polecane posty

Gość klientka sklepu
Calamity Jane czytaj dokładnie a potem pisz

Gość agulineks
to naucz sie czytac sklep starania acha a znaleźlismy przelew ponieważ Pani miała 2 nazwiska a na zamówieniu był ten drugi człon to system zgłupiał człowiek nie miałby problemu, ale komputery nie sa takie mądre. A do zamówienia dodalismy taka ilość gratisów że mam nadzieję, że to trochę osłodzi oczekiwanie

Gość agulineks
i wlasnie nie doczytaja a pozniej sa oskarzenia coz czlowiek tez sie pomyli ale zaczym zczniecie oskarzac spojrzcie na siebie

No... to doczytalam!!! ALe nic nie jest napisane od klientki :P Coz... nikt z Was widocznie nigdy nie byl oszukany w sklepie ;)

Gość agulineks
oszukany a ty bylas jestes pewna ze ona byla moze jej sie nudzi i oskarzenia pisze albo to firma konkurencyjna

Ja bylam pare razy oszukana... To tylko wiem, ze takie rzeczy sie zdarzaja i to renomowanym firmom, z ktorych wczesniej wszyscy byli zadowoleni ;) A wzielam po prostu w obrone autorke topiku, bo chyba miala prawo napisac o tym, a wszyscy zarzucili jej klamstwo :P A sklepu nie znam 🖐️

Gość agulineks
nikt jej klamstwa nie zazucil sama nie jest autorka pewna jak sie skonczyla ta sprawa ale coz jets jak jest

Cytat joannaz: \"\'...CO ZA BREDNIE!!!!!!!!!!!! Takie oszczerstwa powinny byc karalne jakos......\" Oczywiscie, ze nikt Jej klamstwa nie zarzucil... Znow zle odebralam czyjes slowa :P A autorka moze nie siedzi 24 h na kafe, jak ja :P

Gość znam sklep starania
kupowałam tam nieraz a wilele razy przesyłka dochodziła szybko raz sie zdarzyło ze przesyła przyszła niekompletna ale pisałam do sklepu i wszystko naprawili dostałam zaległy towar i gratisy a tak mysle że kazdy może sie pomylic czy Wy nigdy niezrobiliscie czegos żle czy Wy jestescie nieomylni jestesmy tylko ludzmi

no o widzę że rozwinęła się dyskusja. Tak.. sama autorka nie wie jak sie sprawa skończyła ponieważ takj jak pisałam wcześniej cała sytuacja bezpośrednie nie dotyczy mnie, ale że poleciłam komuś tą stronę czułam że powinnam zareagować. Sklep starania - nikt tu nie ma pewności że ja nie jestem konkurencją dla tej firmy a wy rzeczywiście reprezentujecie tą firmę, więc najlepiej będzię jeśli szybko skontaktujecie sie z osobą poszkodowaną a nie tłumaczycie się zbędnie na tym topiku. I jestem ciekawa czy zamieszanie jest potrzebne żeby wymusić czyjać reakcje, czy bez tego ktokolwiek coś by zrobił? W naszym kraju o wszystko trzeba walczyć i nie wolno sobie w kasze dmuchać. Gdybym potraktowała rzecz łagodniej to pewnie nie było by żadnej reakcji. NIe wiem jak sprawa się zakończy, ale jeśli bee wiedziała coś wiecej o realizacji zamówienia to napiszę. NIe siedzę caly czas na kafe i niestety nie bedę mogła regularnie odpisywać na niektóre posty, piszę \"niektóre\" bo większosć to niestety pyskówki, a tego komentowac nie będę. Tak wię sklep starania - starajcie się, udowodnijcie że jesteście uczciwi:)

Gość justyna-choroscian
Ejmi, nie do konca masz racje. Ja tez zamawiam w tym sklepie. Pierwsze zamowienie tez sie opoznialo, ale nie ma co robic zaraz afery..... To sa tylko ludzie! Jak trzeba przeanalizoac wszystkie przelewy i zamowienia, ktore oni dostaja, to mozna pewnie hopla dostac. A jak trzeba jeszcze dojsc o kogo chodzi przy niepodpisanych przelewach lub inaczej podpisanych i dopasowac jak trzeba, to wybacz...... Troche szacunku dla pracy innych. Nie wierze ze Tobie nie zdarzaja sie pomylki.......

Witam! To przeze mnie Ejmi założyła ten topik.Jest a raczej było do dzis rana tak jak napisała Ejmi -dzis otrzymałam e-maila z odpowiedzia że przelew sie znalazł i przesyłka została wysłana.Trudno mi ocenic jeszcze cała zaistniała sytuacje bo gdyby nie moja interwencje to czy sklep sam by sie do mnie odezwał czy poprostu usunał by zamówienie bo nie otrzymał wpłaty? Wystarczył krótki e-mail mamy przeprowadzke przepraszamy za opóznienie. Chce dodac że zamówiony towar to testy owulacyjne jak wam wiadomo wykonuje sie je w odpowiednich dniach cyklu i dlatego tez zależało mi na szybkiej przesyłce żeby zdążyc z badaniem . Mam nadzieje że wszystko sie dobrze zakonczy a ten topik udowodni że sklep jest godny polecenia i zrobi im dobra reklame.

No i widzicie? O to mi chodziło! Jestem ciekawa czy bez interwencji coś by zadziałali. Teraz mamy dowód na to, że obronili się przed mianem naciągaczy. A co do tego że to tylko ludzie.. zgadzam się, ale w sieci nie można nikomu ufać, zwłaszcza kiedy komuś się wysyła pieniądze na koncie, wtedy nikt nie ma pewności. Sprawe można uznać za zamknietą. Pozdrawiam

Gość domana
dziewczyny na naszym forum: www. starania.webd.pl zostało uruchomione podforum "sklep", gdzie można wpisywać swoje uwagi i problemy z przesyłką. i jeszcze raz zapewniam: sklep starania to nie są oszuści.

no nie jest wszystko cacy, przypuszczam że gdyby nie szum jaki zrobiła Ejmi to sprawa nie nabrałaby szybkiego obrotu! I bardzo dobrze Ejmi zrobiłaś, nie bałaś się powiedziec na głos co sądzisz o takim postepowaniu. Owszem są okolicznosci łagodzące dla drugiej strony, ale to że pani ma 2 nazwiska wcale ich nie tłumaczy, wystarczy sprawdzić numer konta, nawiazać kontakt telefoniczny. Owszem zgadzam sie że nikt nie jest nieomylny, ale ludzka cierpliwośc tez ma granice, skoro sprawa ciagnela sie ponad tydzien, ktoś mial prawo zareagować. Brawo Ejmi!

Co za bzdury!! Sama korzystałam z tego sklepu wielokrotnie, czasmi byly opoiznienia, ale nie wielkie. Nie dam zlego slowa powiedziec

Gość znam sklep starania
miałam problem z wysyłka i czasmi tak jest ale nierobiłam szumu próbowałam się skontaktowac ze sklepem i wszystko się wyjasniło i dobrze skończyło naprawdę sklep sie stara by było porzadnie i rzetelnie i jak sa problemy to je rozwiązuja i przepraszają i mysle że gdyby tego szumu niebyło to tez sklep by ta sprawę załatwił

Gość Nimfffa
Z mieszanymi uczuciami przeczytałam ten topic... Osobiście mam jak najlepsze zdanie o sklepie:) Zawodowo też mam do czynienia z przelewami i powiem wam ze ludzie naprawdę, wysyłają pieniądze a nie potrafią odpowiednio podpisać przelweu a potem jest krzyk, płacz i jak w tym przypadku oskarzeżenia o nieuczciwość! Nie dziwcie się, że tak sie stało skoro dziewczyna podała inne nazwisko (tzn dwuczłonowe) przy zamówieniu a juz jedno wysyłając przelew! I mimo, że nie jedna powie ze to nie problem bo można sprawdzić, to ja mając z tym do czynienia na codzień stwierdzam, że TO JEST POMYŁKA. W wielu instytucjach taki przelew zostaje umieszczony na koncie przejsciowym i nikt sobie głowy nie trudzi czy adresat bedzie sie martwił czy nie skoro źle zaadresował. Dla przykładu nazwisko Korzecka a Głowacka-Korzecka (zbierzność przypadkowa) to dla banku, poczty i odbiorcy rachunku dwie różne osoby. Druga sprawa to tytuł wpłaty: jeśli było nim owo nazwisko nie dziwcie sie, jeśli tytuł miał byc wpisany inny (kod transakcji) wtedy wszystko jest do odszukania tylko jak mówie przez źle wpisane nazwisko idzie dłużej i zalezy tylko od dobrej woli osoby "przeszukującej to wszystko" Sami sobie utrudniamy, wierzę, że obyło by sie bez takich oszczerstw typu "to oszuści, ostrzegam was przed nimi, są nieuczciwy "i inne epitety jakie zostały użyte, gdyby ososba która to zamówiła i puściła przelew zrobiła to dokładniej! Przecież chodzi tu o pieniądze. Mam pytanie do to autorki topicu: dlaczego polecasz coś, czego sama nie przetestujesz? Ja bym sie tak bała i na dodatek nie podpisała tego swoją osobą, a drugą narażała na to doświadczenie... Nie wiedziałaś jak sprawa sie skończyła (jednynie zaczęła) i napisałaś taki komentarz szkodząc jedynie temu sklepowi! Wierzcie mi, że i bez tego komentarza sprawa by sie dobrze zakonczyła, ale dziewczyna najwidoczniej nie umiała sobie poradzić w zaistniałej sytuacji. Mi sie zdarzyło do sklepu dzwonić, linia była równierz zajęta ale do mnie pani oddzwoniła, dokładnie jej powiedziałam jaka jest sytuacja i obyło sie bez strachu! Podany przeze mnie mail do kontaktu również jest aktualny i nie byłoby problemu z odbiorem wiadomości od sklepu gdyby wysłali (a wysyłaja z informacjami o produktach, promocjach, broszurki o płodności) Nieszczęsliwie się tylko zdażyło, że sklep był wtedy przenoszony ale na stronie starań (wiele razy juz tutaj pisanej, wiec sie nie powtarzam) była informacja o tym i przeproszenie za ewentualne opóxnienia! Nic wiecej dodać nie mogę. Pozdrawiam Nimfffa

Gość fefefi
a wy raraz robicie wielkie halo z powodu tego że ktoś coś napisał tak a nie inaczej, sprawa jest zakończona i po cholere wiecej sie produkowac? zdarzają sie pomyłki wszystkim, autorka topiku napewno nie miała złych intencji, byc moze powinna poczekac do zakonczenia sprawy, ale mimo to uwazam ze miała słusznośc poruszajac temat. Sklep się wybrobił spod zarzutow i chyba nie ma sensu dalej ciagnać tą sprawe..dajcie sobie juz siana. Autorka osiagnela swoj cel i zakonczyla temat nie wchodzi juz w dyskusje...wiec juz po sprawie....

Nimfa - i na co komu potrzebny jest twój wywód? Ejmi napisała że osiągnela swoj cel o to jej chodzilo, nie wiemy czy przez to zamieszanie sklep zareagowal czy obeszloby sie bez tego. Ja uwazam ze kazdy ma prawo bronic swoich racji, Ejmi miala prawo napisac co o nich sądzi i powiedzic sie tym z innymi, teraz chyba juz sie ta sprawa wyjasnila ale o ile dobrze zrozumialam tej wysylki jeszcze nie dostarczono wiec tak do konca to nie jest zakonczone. uwazam ze zbyt wielkie zamieszanie robicie wokol calej sprawy

Gość sklep starania
Nam naprawdę zależy, jesteśmy wariaci wyznaczyliśmy sobie ambiotny cel szybkiego wysyłania zamówień i staramy się, ale czasami się nie udaje... bo przyczyny są różne. Dzisiaj też od rana tłumaczę sytuację i właśnie coś takeigo dostałam Z góry przepraszam za to opóźnienie. Przelew na Państwa konto został wysłany, jednak przez moje niedopatrzenie z powrotem do mnie wrócił, ponieważ pomyliłam jedną cyfrę. a my szalejemy stresujemy się i szukamy, czasami ktoś nas obwinia ... nie jest łatwe działalność w sieci. A dzisiaj są urodziny mojej córeczkim która ledwo ze mną przeżyła przy porodzie i jak napisałam zmieniła świat na lepsze i ja wam pokażę że umiemy być lepsi. Wielkei całusy i kawałek tortu przesyłam

Gość Nimfffa
Xerra Nimfa - i na co komu potrzebny jest twój wywód? Ejmi napisała że osiągnela swoj cel o to jej chodzilo, nie wiemy czy przez to zamieszanie sklep zareagowal czy obeszloby sie bez tego. Ja uwazam ze kazdy ma prawo bronic swoich racji, Ejmi miala prawo napisac co o nich sądzi i powiedzic sie tym z innymi, teraz chyba juz sie ta sprawa wyjasnila ale o ile dobrze zrozumialam tej wysylki jeszcze nie dostarczono wiec tak do konca to nie jest zakonczone. uwazam ze zbyt wielkie zamieszanie robicie wokol calej sprawy ------------------------------------------------------------------------------- Więc i ja miałam prawo napisac co o tym mysle, nie jest to forum zamkniete wiec niczego nie mozesz mi zabronic a pytanie typu "i na co komu potrzebny jest twój wywód?" tak samo moge zadać tobie skoro topic jest zamkniety. Nie zamierzałam sie z nikim kłócic jedynie przedstawic sprawe od zaplecza co tez zrobiłam i do czego miałam prawo! To nie jest zamieszanie wokół sprawy ale wyrażenie swojego zdania i przedstawienie innego pogladu. Jeśli tego nie rozumiesz to inaczej już wytłumaczyć nie umiem:/ i nie mam zamiaru. Ale zarzut nieuczciwości jest powarznym zarzutem i z takim odzewem należy sie liczyc!

Błagam nie róbcie ze mnie analfabety umiem wysłac przelew i robie to dosc czesto.Przelew wypełniłam poprawnie a w opisie jest numer zamówienia a nie nazwisko. Zamówienie jest realizowane po otrzymaniu przelewu z numerem zamówienia wiec nie wsciskajcie mi kitu NImFFFa. i JESZCZE JEDNO UMIEM SOBIE PORADZIC W ZAISTNIAŁEJ SYTUACJI ALE NIE UMIEM DZIAŁAC TELEPATYCZNIE-jeżeli ktos nie odbiera telefonu i nie reaguje na e-maile to nie jestem cudotworca. Wszyscy wiedza że sklep jest przenoszony ciekawi mnie tylko gdzie to jest zapisane na stronie sklepu, gdzie tez pisze o możliwych opóznieniach nic tam nie ma . Dajcie już spokój bo nie ma co roztrzasac sprawa jest nadal otwarta.

Mimo otrzymania e-maila w czwartek rano że przesyłka została wysłana priorytetem nadal nic nie otrzymałam -to tak w ramach info.

Też kupowałam wiele razy w sklepie starania i ZAWSZE wszystko jest w najlepszym porządku! Takie niczym niepoparte oskarżenia w ogóle nie powinny pojawiać się tutaj, bo oskarżenie możnaby rzucic na każdego! Przecież jeśli koleżanka nie ma odzewu i jest oszukana to niech idzie na policję, bo to byłoby oszustwo. Ale jestem pewna, że to nieprawda. A PODEJRZEWAM WRĘCZ, ŻE AUTORKA WĄTKU JEST KONKURENCJĄ I BOLI JĄ DOBRA OPINIA O SKLEPIE STARANIA.

Jagusiu... ale sie w pore obudziłaś!! Sprawa jest już dawno zamknieta a tutaj jeszcze chcesz wzbudzić zainteresowanie? spojrz na daty wypowiedzi w topiku.. a poza tym bardzo watpie zeby autorka topiku była konkurencja dla tego sklepu, obserwuje tą dziewczyne od jakiegos czasu i wypowiada sie przewaznie tylko na jednym topiku i wcale nie jest uszczypliwa w stosunku do innych, ma swoje zdanie ale wydaje mi sie ze to jest poprostu mądra kobita ktora twardo stoi na ziemi! Ani razu nie widzialam zeby reklamowała jakis sklep zachecała do odwiedzania jakichs stron...wiec ty tez rzucasz słowa na wiatr....

A, to nie wiedziałam, że tu można się wybiórczo wypowiadać....... I ja mam inne zdanie na temat upływu czasu, dla mnie sprawy z września są nadal warte wyjaśnienia, zwłaszcza takie oszczercze!. Ale ok, nie będę tu więcej zaglądać, bo skoro pisać nie można......