Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tatusmiki

Troche dziwna sprawachyba

Polecane posty

Gość tatusmiki

Chcialem sie dowiedziec drogie kobiety czy wasi mezowie,partnerzy podczas ciazy a pozniej karmienia jedli to na co mieli ochote a wy tez to lubicie,chodzi mi o przykladowa sytuacje ja i zona lubimy pizze i piwo i wczoraj rozpoczelismy debate czy jesli ona bylaby w ciazy a pozniej karmila piersia to ja moglbym pic piwo i jesc pizze??Pytam dlatego bo moja luba bardzo sie zdenerwowala gdy zakomunikowalem jej ze nieraz przeciez moglbym zjesc pizze czy wypic piwo,nie mowie tu o sytuacji gdy wyciagam piwo z lodowki i paraduje z nim po mieszkaniu widzac jak ona przelyka sline a ja durnie rechocze czy biorac ulotke za roznymi pizzami i na glos odczytuje ktore bym zamowil.Nie chce sie chowac po domu czy chodzic do lokali i robic to za jej plecami. Co sadzicie o takiej sytuacji??Bo zaczynam sie zastanawiac czy rzeczy ktore lubimy wspolnie konsumowac na czas ciazy i karmienia zostana wykluczone z jej i mojego menu. Pozdrawiam

Gość karenina
Nie oceniam żony, ale kurczę, trochę dziwne ma podejście. Gdy ja będę w ciąży na pewno nie zabronię mężowi wypić piwa ani zjeść tego co lubi, tylko dlatego, że ja nie mogę. Przecież jeśli w ciązy najdzie mnie ochota na ogórki kiszone z miodem, to Jemu tego nie będę dawała do jedzenia. Niech sobie moje Słońce je co chce, nawet mu ugotuję (albo podam to piwo z lodówki), niech tylko będzie przy mnie i mnie wspiera.

Gość pulcia
No to juz przesada! Ja mam 2 dzieci, pilam piwo pol na pol z sokiem jablkowym i ograniczen zywnosciowych sobie nie robilam! Bo po co? Tylko w czasie karmienia trzeba uwazac bo dzidzius moze miec kolki itp. Jesli zonka sie uprze to jedz po kryjomu,hihihihihi. najlepiej rozwieje watpliwosci normalny ginekolog! Powodzenia!!!

Oczywiscie ze moj maz je i pije to na co ma ochote:D Teraz nie pije piwa a moj maz pije. W czasie karmienia piersia moj maz tez jadal normalnie a ja inaczej:) i nie bylo problemow

Gość kobiety w ciąży mają
rózne dziwne pomysły....

Piwo uwielbiam. Ale bedac w ciazy napewno nie wzielabym ani kropli. I akurat nie chcialabym patrzec jak ktos przy mnie wciaga piwo. Co nie znaczy, ze nie moglby gdzies tam... zeby mi smaka nie robic :D

Gość tatusmiki
Wlasnie troche dziwna sprawa z ta moja zonka,na ta chwile lubimy usiasc wieczorkiem i wypic piwko oraz co jakis czas zjesc pizze w lokalu czy to w domu i dlatego ze ona jest w ciazy a pozniej karmi to ja mam przez te 9 miesiecy i troche pozniej nie pic malego piwa oraz nie zjesc pizzy czy innych posilkow ktore razem do tej pory jadalismy i nam obojgu smakuja,kurcze pewnie bede musial zrobic liste rzeczy ktore na jakis czas wyklucze z jadlospisu;) Nie moge powiedziec zonie ze ide pod prysznic i zrobie sobie w kabinie biesiede czy zejde do piwnicy z telefonem i zamowie pizze a jej zakomunikuje ze majsterkuje. Jako mezczyzna i ojciec jeszcze nie narodzonego dziecka chce byc przy mojej partnerce wspierac ja,dawac poczucie bezpieczenstwa,glaskac po brzuchu,masowac, i byc na kazde zawolanie bo wiem ze kobieta w ciazy czegos takiego potrzebuje i bylbym przepraszam za wyrazenie"bydlakiem"gdybym mial wszystko gleboko w d.... Tylko wlasnie ta sprawa z naszym"jadlem":)

moje menu w czasioe karmienia: nie jadlam nic tlustego, nic smazonego, miesko: kurczak, indyk, krolik zadnego nabialu, zadnych sokow kupnych, zero cukru i slodyczy, malo soli, zero kawy, slaba herbatka, duzo wody mineralnej. wedlinka- filety z kurczaka i indyka, czesto jadlam kasze z sosikiem(delikatnum), na poczatku zero owocow- jedynie pieczone jablka. jakby moj maz mial jesc to co ja toby z glodu umarl:D zycze powodzennia

Gość MamusiaMoni
To ja, ta z dziwnym podejściem piszę. Tatusmiki nie opisał dokładnie tego o czym była rozmowa albo nie zrozumiał tego o czym ja mówiłam. Mi chodziło konkretnie o to czy Pan Tatuś będzie sobie zamawiał pizze do domu rozsiadał sie na dywanie z tą pizza i sosami i konsumował mlaskając a ja będe siedzieć z dzieckiem przy piersi i ślina będzie mi kapać hehehe ;)

Gość anita27
moj maz nie jadl a przynajmniej staral sie nie jesc rzeczy ktorych ja nie moglam a za nimi przepadalam.jak np.frytki.oczewiscie mowie o czasie karmienia.bo zdawal sobie z tego sprawe ze mi jezor do d...y ucieka patrzac na niego jak pochlania te smakolyki i staral sie zoszczedzic mi przykrosci.to zalezy od meza czy jest wyrozumialy.bynajmniej ja tak uwazam.

a ja nie moglam odmoic mezowi normalnego jedzenia. uwierzcie ze po miesiacu diety wcale nie mialam ochoty na pizze, frytki czy piwo. oczywiscie przelatywalo mi przez mysl - a chociaz gryzka. Uwielbiem niezdrowe jedzenie ale nie bylo trudne do wytrzymania. po 4 mc z niechecia patrzylam na te wszystkie rarytasy. Po ok 8 mc zaczelam jesc normalnie:) po roku znow weszly w moje menu pizze, jedzenie chinskie itd....... Wcale nie czulam zalu a czasem sma zamawialam mezowi takie jedzenie bo czasem nie mialam sily gotowac obiadu. moj maz szczesliwy i ja tez - bo odpadlo mi gotowanie:D

No tak MamusiaMoni teraz tak pisze:P Ale zalozmy inna sytuacje mianowicie ja jestem w pracy i kolezanka badz kolega zamawiaja pizze do biura wiec czy ja moge troche zjesc i pozniej gdy wroce do domu i odpowiem na pytanie MamusiMoni czy cos jadlem to mam powiedziec prawde ze skosztowalem pizzy czy tez mam sklamac mowiac ze zjadlem suchara maczanego w kakao?? Jesli powiem prawde to nie wiem czy nie zaszkodze i nie zestresuje Monisi,a jesli powiem nieprawde to bedzie sie martwila ze pozywiam sie sucharami i bedzie chciala cos mi upichcic ja oczywiscie bede musial to skonsumowac aby nie zrobic jej przykrosci,choc procesy trawienne pizzy beda juz nastepowaly a moj apetyt nie bedzie zbyt duzy:) Pozdrawiam z usmiechem na ustach i wracam do robienia???hmm......domowej pizzy z osmioma skladnikami.

Zapomnialem dodac ze to\"zjadlem suchara maczanego w kakao??\"moze byc odczytane przez nia dwuznacznie.Prawda Monisiu?:>

Gość MamusiaMoni
Jedzenie pizzy w pracy czy na mieście to inna sprawa a inna rozkładanie sie z nia na dywanie i jedzenie na oczach karmiącej która może ta pizze raczej tylko powąchać. Aha i dodam ze jedzenie pizzy na mieście w towarzystwie koleżanki z pracy tez jest źle widziane przez mamusieMoni , uprzedzając (tak przypuszczam ) kolejne twoje pytanie :D

Dziewczyno ale masz problem, nie możesz sie obejsc bez tej pizzy i piwka i przeszkadza ci ze on sie z nią rozwala na dywanie :O śmieszne macie ludzie problemy, chyba ze wasze życie kręci sie tylko wokół tej pizzy :O

Dziewczyno ale masz problem, nie możesz sie obejsc bez tej pizzy i piwka i przeszkadza ci ze on sie z nią rozwala na dywanie :O śmieszne macie ludzie problemy, chyba ze wasze życie kręci sie tylko wokół tej pizzy :O

Gość MamusiaMoni
To nie ja mam problem tylko tatuś bo to on poruszył ten temat na kafe , szukając autorytatywnej opinii osób tutaj piszących. Tudzież chcąc mnie ośmieszyć i zrobić ze mnie idiotkę co jak widać mu się udało, czego serdecznie gratuluje tatusiowi i pozdrawiam :)

Oj Moni Moni pomysl o dzisiejszym posilku,zamknij oczy i wyobraz sobie jaka czeka na ciebie niespodzianka i juz wyostrz zmysl powonienia a poczujesz ten wyjatkowy zapach unoszacy sie z kuchni:)Buziak:)

Gość nie straszcie
Dlaczego w ciąży nie można jeść pizzy?? To znaczy, że nie mogę również jeść hamburgerów, frytek, ani chipsów?? Nigdy o czymś takim nie słyszałam.