Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jadzia madzia

CO WY TAK NA TE BECIKOWE NARZEKACIE??

Polecane posty

Gość jadzia madzia

ze apetyt rosnie w miare jedzenia to wiem ale 1000zl to nie sa male pieniadze:owiem ze calej wyprawki za to nie kupicie ale do licha wczesniej nic nie dostawalyscie i jakos nikt sie nie skarzyl:o:o

Gość jadzia madzia
to nie bylo do ciebie tylko do swiezo upieczonych matek

Ty chyba nierozumiesz problemu!To becikowe miało zachęcić Polki do rodzenia dzieci.No ja cię bardzo przepraszam ale jak to sie ma do dalszego wychowywania,ksztalcenia i utrzymania dziecka?Na to wszystko ma wystarcyć 1000zł?I to ma być polityka prorodzinna?

Gość jadzia madzia
tak czy siak,jak sie decydowac na dziecko to z glowa,myslec trzeba i mnie np zadne becikowe by nie zachecilo do urodzenia dziecka ,choc wiem ze takie przypadki sa:o,ale jak juz sie zdecydowalas na dziecko to chyba nie dziecki tej kasie!!

Ja się na becikowe nie załapałam jeżeli o to chodzi.Moje najmłodsze ma już 4.5roku.Tak jak ty uważam,że tylko mądrzy ludzie decydują si ena dziecko,bo tego chcą a nie kasy.Wiadomo jednak,że wiele rodzin z tzw.marginesu połaszczylo się na tą kasę nie myśląc wogóle co z tym dzieckiem będzie póżniej.I to jest najgorsze w tym wszystkim.

Gość Rage
W dupie mam politykę prorodzinną. Jak się zdecyduje na dziecko to wtedy, gdy będę mieć kasę, żeby je wychować. Nie będę brać kasy od państwa, jak jakaś patologiczna rodzina czy zatwardziałe nieroby. I śmieszą mnie matki, które piszą, że państwo nie zachęca ich do rodzenia dzieci. To nie rodźcie ich, jak Was na to nie stać, nie będziecie z pieniędzy podatników, czyli m.in. moich, wychowywać swoich dzieci.

Gość jadzia madzia
amant jezeli urodzenie dziecka jest dla ciebie porownywalne z wysraniem sie to niezle gowno z ciebie...

Gość jadzia madzia
w takim razie trzeba cos robic zeby zwalczyc ta patologie bo rzeczywiscie postawac nam beda rodziny z 10 dzieciakami ktorych dochod wynosi 500zl lub mniej:o

Rege---chyba się zapominasz.Każda z nas pracowała,odprowadzała składki,płaciła podatki.Więc to są też i nasze pieniądze.W innych krajach europu jest bardzo duża pomoc rodzinom ale nie w Polsce.I tam nikt tak jak u nas niekrzyczy,że się na to niezgadza bo to\"jego\"kasa z podatków.

Gość Rage
Ale wkurza mnie też krzyczenie: "dajcie nam kasę, nam się należy, bo żeśmy dziecko urodziły" Po co ktoś się decyduje na dziecko, skoro go nie stać, a potem ma do państwa pretensje? W Polsce pełno rodzin żyje z rozdawnictwa państwa, zamiast wziąć się za robotę.

Gość jadzia madzia
zeby urodzic dziecko trzeba najpierw cos stworzyc zeby mu pozniej cos dac,nie potrafisz siebie sam utrzymac--nie decyduj sie na dziecko!a argument ze dostaniesz 1000zl to juz przemilcze

jadzia madzia GŁUPOTY PISZESZ:P.Po prostu dla większości babek zrobienie dzieci to taka sztuka jak wystanie:P.Podobnie nie wymaga dyplomu profesorskiego i prawie każda dziwka to potrafi:P.Więc no nie jest żaden cud ale jedna z ewentualnych banalnyuch czynności fizjologicznych:P.

Gość jadzia madzia
jak widac-za duzo osob sie tutaj nie wypowiedzialo...czekam na te ktorym te 1000zl to malo...a widzialam ze na innych topikach zwawo wyklocaly sie o swoje prawa:o

Gość jadzia madzia
amant---to co mowisz jest straszne i nie chce i nie bede wierzyc w to co piszesz!!nie wierze ze takie jest zezwierzecenie jak rowniez w to ze dla kogos 1000zl mzoe przesadzic zeby urodzic dziecko!!

Gość no koleś prawie nie ma na co
narzekać ... :P

Gość nadddyyy
no tak. ja w 2005 roku dostałam tylko 500 zł. a w tym roku juz moja bratowa dostała UWAGA!!!! .....1000zł---->becikowe. .....1000zł----> dodatek do becikowego ponieważ zarobki rodziców nie przekraczaja 500zł z groszami na osobę. .........800zł jakis tam nastepny dodatek (dokładnie to nie wiem nawet po co to:O ) w sumie wyszli 3400zł bo cos tam jeszcze doszło/ czujecie? ja planuje siostrzyczkę dla mojego łobuza na przyszły rok:) ale nie dla kasy tylko dla siebie:}

Gość spostrzegawca_ja__
Amant... może i rodzenie dzieci nie jest żadną sztuką, ale wychowanie dziecka na dobrego człowieka, to coś niezwykłego. Szkoda, że twoim rodzicom się to nie udało. Poza tym Giertych i Kaczory ciągle trąbią o niżu demograficznym, więc niech zachęcą jakoś matki do rodzenia, a nie dają marne 1000 złotych i myślą, że sprawa załatwiona. Ja oszczędzałam na czym się tylko dało, a na wyprawkę i tak wydałm 4 tys. więc ten tysiąc, to tylko kropla w morzu potrzeb.

Gość kasiulka77
jasne tylko te wszystkie matki-degeneratki rodza dzieci rejestuja je dostaja 1000 zł a pozniej rozmyslaja sie i oddaja do domu dziecka a pieniadze oczywiscie na wode , ja uwazam ze powinni zwiekszyc zasilek na dziecko bo wydaje mi sie ze te pare groszy co daja to jest smiech na sali

Gość jadzia madzia
a kaczynscy to inna kwestia..czemu np jaroslaw nie stara sie znalezc zony i jednak zwalczac ten niz...taki stary kawale ro dwziecia kto to widzial:P

Gość skarabeusz333
Boże nie rozumiecie, głowny problem jest taki, żeby UMOŻLIWIĆ ludziom ZARABIANIE własnych pieniędzy, a nie kurczę dać jednorazową zapomogę 1000 zł i mysleć, że to już cokolwiek w niżu demograficznym zmieni. Nie zmieni, bo nadal będą niskie płace, nadal będzie mało pracy, i jak ludzie mają się decydowac na dzieci skoro forsy na nie nie będą mieli?? Chodzi o to, żeby ułatwiać życie przedsiębiorcom, bo to przedsiębiorcy są kołem napędowym każdej gospodarki!!! A nie utrudniać im życie, podwyższać składki, podatki, daniny, wydatki na cele społeczne.... przecież w ten sposób wykończyć można większość przedsiębiorstw, a zwałaszcza małych i średnich firm!! I KTO do jasnej cholery będzie zatrudniał ludzi, jeżeli większość firm upadnie?? Zostanie tylko kilka kolosów, które wykorzystują pracowników na maxa???

Gość skarabeusz333
główny problem w naszym kraju jest taki, że władze nie chcą nam dawać WĘDKI, wolą dać od czasu do czasu złowioną rybkę. (Niezbyt dużą, he he). I to jest clue całej sprawy....

Gość skarabeusz333
główny problem w naszym kraju jest taki, że władze nie chcą nam dawać WĘDKI, wolą dać od czasu do czasu złowioną rybkę. (Niezbyt dużą, he he). I to jest clue całej sprawy....