Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość toffam sierściuchy

Wyprawka dla psa co powinnam jeszcze kupić

Polecane posty

Gość toffam sierściuchy

mam miski:) materac:) zabawki :) obroze i smyczke rozga:) 15kg karmy hill's:) co jeszcze powinnam kupić ? jaki? szampon dla labiszonka :D

Gość MrClown
Dlaczego chcesz go gdzieś wyprawić ?

Pamietaj że psa nie mozna często kąpać....jeśli nie śmierdzi to można to zrobić raz na kilka miesiecy..... Warto by psiakowi kupic jakieś witaminki na sierść, na kości...

pierwsze slysze o wyprawce jakiejs :D Smycz na poczatku nie potrzebna, najcghetniej bawia sie starymi rajstopami :D A poza tym wszystko sie kompletuje w miare potrzeby. A nie robic z tego wielkiego halo ;)

Gość mała muminka z krakowa
suczkę koniecznie....

Gość mała muminka z krakowa
a no i szelki

aaa i jeśli to szczeniak to obowiązkowo spraw mu czerwoną obróżkę i smycz czerwoną ( to na początki oczywiście poki mały) aby go nikt nie urzekł ;) ;) Piłeczkę psiak musi mieć;) pieski uwielbiają piłeczki ;)

witaminki nie są potrzebne przy dobrej karmie ( takiej jak hills) nadmiar może wręcz szkodzić masz wszystko co trzeba ...chyba , że odbierasz szczeniaczka :) wtedy powinnaś mieć zapas papierowych ręczników , bo nie ma nic lepszego do sprzątania \"wypadków \" :)

Gość toffam sierściuchy
Nie chce nigdzie wyprawic mojego sierściuszka chce miec kompletną wyprawke dla psinki :) witaminki na kosci? podobno przy karmach typu hill's royal itp nie trzeba dodatkowo dawac witamin bo one je zawierają tak mi mowiła znajoma jaki kupić szampon? czy kocyk jest potrzebny? i w czym go przywieżć od hodowcy w kartonku? czy na kolanach?

Gość toffam sierściuchy
arrakis własnie odbieram szczeniaczka 8 tygodniowego od hodowcy a z tą czerwoną obrożą to prawda???

warto kupic mu kocyk zeby mógl się wtulić w niego....tak jak w mamę:P mój na przyklad miał ogromna maskotkę która była początkowo jego mamą ale pozniej ja rozszarpał :D:D:D a i ja miałam na kolankach---- oczywiście na kolankach jeszcze był kocyk w razie jakiegoś wypadku ;)

najważniejsze powie Ci hodowca powinnaś dostać coś co nazywamy \"instrykcją obsługi szczeniaka \" czyli zakazy i nakazy w pigułce :) a malucha na pewno nie w kartonie , bo go zestresujesz z kąpielą nie przesadzaj są specjalne szampony dla szczeniąt nie oszczędzaj na nich , bo zły szampon może koszmarnie uczulać

no ja miałam czerwoną obróżkę ;) i nikt go nie urzekł :P i wiekszość szczecniaczków u mnie (w miesicie nosi takie obróżki ) ;)

a czerwona obroża ? hmmm..to tak jak wstążeczka na dziecinnym wózku niby nikt w uroki nie wierzy , ale ...........kto to wie na pewno? szczeniaki cudownie wyglądają ze wstążeczką przy obroży :)

Kup jakiegoś \"gryzaka\",a najlepiej z 3 różne ,bo nie wiadomo co mu podpasuje (sztuczny kurczak do \"maltretacji\",gumową piłeczke z dzwonkiem w środku,itp.)

Gość pieseczek
Polecam maskotki. moj jak byl maly tez przytulal sie do maskotek. Mial taka DUUUZA rozowa pantere. Jak dorosl to ja rozszarpal. chyba cos w tym jest :-) Smakolyki dla piesia kup! Pamietaj ze jak maly to go swedza ząbki.

z maskotkami raczej ostrożnie mały pies wszystko podgryza - co jak wyje oczko misiwi ? po to są psie zabawki , żeby pies miał bezpieczne zabawy

Gość toffam sierściuchy
maskotek mam mnostwo :P nie bedzie z tym problemu :) a z tym szamponem to nie wiem jaki bedzie dobry jest duzy wybór i nie wiem co wybrać :-0 a szczotkę do wyczesywania podszerstka juz teraz kupic? czy szczeniaki sie wyczesuje? czy tylko dosrosłe psy?

szczotka najlepiej od początku im szybciej przyzwyczaisz go do czesania tym lepiej może nie 8 tyg , ale jak się zaaklimatyzuje , to zacznij go po trochę czesać , nauczy się , że czesanie jest i już ale raczej nie szczotką do wyczesywania podszerstka tylko delikatną

Gość pieseczek
malych psiutaskow sie nie kąpie. Najwyzej jesli sie bardzo ubrudzi albo w czyms wytarza. Ja kupilam szampon u weterynarza. Mial klopot z sierscia ale profilaktycznie kapany byl w tym leczniczym szamponie nawet gdy wydrowial. Jesli maskotki maja male czesci to trzeba uwazac. Jesli przegryzie sie do srodka tez - wtedy moze zakrztusic sie wata. Zabawki kupowane w sklepach zoologicznych tez moga byc niebezpieczne. Moj np. pogryzl taka plastikowa zabawke a czesc tych kawalkow polknąl. Nie musze mowic co sie potem dzialo... :-)

Hehehe... moich nie trzeba bylo uczyc czesania... Czesanie to jest to \"co tygryski lubie najbardziej\" :D Czasem w zebach same szczote przynosza ;)

Gość toffam sierściuchy
miś jogi słodki jest twoj pieseczek mojego mozecie obejrzec tutaj jak miał 3 tygodnie www.chath.blog.onet.pl :) nowe fotki jak go przywioze już sIe doczekac nie moge dziękuje za wszystkie rady to kupię tą czerwoną wstążeczke :D

Pieseczek- toffam sierściuchy-pięknie piszesz ! Tak jakby to było moje pisanie ! 🌼🌼🌼 My też opłakiwaliśmy naszych przyjaciół ! :(

Gość toffam sierściuchy
mIŚ YOGI Dziękuję :D ZDJECIE KTÓRE WKLEIŁES JEST AKTUALNE TWOJ SIERSCIUSZEK JEST TERAZ TAKI MALUSI? :D :D :D

Gość lkaaaaana
jezeli bede brala psa to tylko z schroniska,tam jest tyle biednych pieskow ktore potrzebuja milosci

Gość toffam sierściuchy
Wszystkie psy potrzebują miłości bez wzgledu na wiek,rasę i pochodzenie :)

Gość taka sama sytuacja
jest w domach opieki spolecznej gdzie ludzie starsi,chorzy sa ponizani,cierpiacy i umieraja niestety nie unikniemy teg tak długo jak długo ludzie nie otworza sie na na drugiego człowieka,zwierzę dopoki nie otworzą sie ich serca :(