Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość toffam sierściuchy

Wyprawka dla psa co powinnam jeszcze kupić

Polecane posty

kup co jakis czas ciastka oczyszczajace zeby,kosztuja 0,50 gr za sztuke

Gość ło matko i córko
Yogi-Miś >> cudna jest ta siusiajda :D:D:D ksiazeczka by sie przydala jak juz wszystko masz, kochanie :) dla lepszego porozumienia sie z psem - "Okiem psa" Fishera np.

Gość facet ja
żadnej obroży, tylko szelki !!!

lkaaaaana -nie mogę oglądać czegoś takiego ,bo najchętniej strzaskałbym komuś za to pysk ! Sam mam dwaie \"przybłędy\";Sunia leżała w zimie k. drogi z ranną nóżką ,a Hektora znależliśmy w altance w naszym sadzie ! Astę I wzieliśmy z Caritasu ,bo jej właściciel Brat ,przeniósł sie gdzieś i nie \" miał warunków\";najpierw ją dali do kotłowni,a potem krótkowłosego psa dali do budy ! Niestety chorowała nam pomimo operacji macicy i wożenia do kliniki do Wrocławia i w końcu zmarła na rękach żony,ale mam nadzieję że to był najszczęśliwszy okres Jej życia (do tej pory ciężko mi o tym pisać ,choć to już 4 lata ! ) Nie chcieliśmy już więcej psów (oprócz tych na podwórku ),ale kiedy na Allegro żona zobaczyła te zdjęcia zakochała się i musiałem jechać z nię i kupić Astę II. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/341b4f87bebade1f.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0e0c14f42b0e32be.html A teraz wygląda tak ; http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8f99dcc1be2f462e.html A tu ze szwagrem;nie wiem czemu ,ale jak ten śpi u nas to Asta UWIELBIA spać z nim ! :D http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9e77e0b99028fbbf.html

Gość właścicielka wielu psów
mniejsza o wyprawkę, w zasadzie wszystko masz, jak coś będzie potrzebne, kupisz ja tylko w sprawie szelek: jest odwrotnie - żadnych szelek dla młodego psa, i to zalecenie znajdzie się w każdym dobrym poradniku, po prostu szelki mogą odkształcać klatkę piersiową, można je stosować u psów ale już w późniejszym wieku, zależnie od potrzeby (szelki są dla psów pracujących, dla psów gdy sierść ma nie być niszczona wokół szyi (dotyczy to np chow-chowów), dla psów przy szczególnych zaleceniach zdrowotnych (np w razie specyficznych problemów z kręgosłupem), dlatego normalny, zdrowy szczeniak powinien nosić na co dzień obrożę, tylko w miarę możliwości szeroką, obroża nie stanowi zagrożenia dla np krtani psa

Gość toffam śiersciuchy
szelek nie chcę nie kupię ani teraz ani nigdy.Mam obrożę i smyczkę z rogza acha obroża jest parciana czy lepsza skórzana?

Gość toffam śiersciuchy
a jak często podaje sie te ciastka? raz w tygodniu? częściej? żadziej?

ale też nigdy nie mów nigdy a jeśli psiak podrośnie i będziesz z nim robić pracę węchową, na przykład w ramach szkolenia PTII czy wciągnie was ochotnicza praca przy poszukiwaniu zaginionych ludzi...? ;D labradory to wspaniałe psy, wszechstronne użytkowo, bardzo chętne do towarzyszenia człowiekowi w różnych zajęciach, więc wszystko przed wami życzę szczęścia tobie i psiakowi i udanego... partnerstwa i przyjaźni

obróżkę i tak będziesz wymieniać co jakiś czas, taki psiak szybko rośnie :) z moich doświadczeń wynika że jedne i drugie są równie dobre ;D

Gość toffam śiersciuchy
wlascicielka psów wielkie dzięki :D Z TYM POSZUKIWANIEM OSÓB ZAGINIONYCH TO NIE WIEM Najpierw pojdziemy do przedszkola,pozniej chcemy spróbowac swoich sił na wystawach :) a co do obrozy ona jest regulowana i moze byc dla małego i duzego sierciuszka no chyba ze pisina ją zniszczy lub pogryzie :)

wiesz, obroża z czasem się niszczy, o wiele szybciej na przykład niż smycz.. o, to z metryką piesek, no to już wogóle super a umaszczenie jakie?

Gość ja też kocham psy
Autorko topiku, nie chcę Cię obrazić, ale jak na osobę, która za chwile ma przywieźć do domu psa wykazujesz elementarny brak wiedzy o opiece i pielęgnacji tych stworzeń. Może wstrzymaj się z kupnem na kilka tygodni, kup za to odpowiednią literaturę, albo odwiedź parę razy hodowcę i wypytaj i wszystko co właściciel psa o psie wiedzieć powinien. pozdrawiam i życze pociechy z pieska.

mi się wcale tak nie wydaje to normalne że ktoś woli dopytać, jak to jest w praktyce, upewnić czy o wszystkim pamięta są też takie sprawy dotyczące opieki których nie wyczytamy w książkach a poznamy dopiero wpraktyce lub w wymianie informacji z bardziej doświadczonymi właścicielami psów

Gość toffam śiersciuchy
do włascicielki wielu psów :D zgadzam sie z tym co napisałaś powyżej a pies będzie TO czekoladowy labrador :) jeszcze raz bardzo wielkie dzięki za informacje :) :D

Gość toffam śiersciuchy
DO JA TEŻ KOCHAM PSY jAKO OSOBA DOSWIADCZONA przynajmniej za taką siebie uwżasz powinnaś wiedzieć ze w tych dobrych hodowlach psy się rezerwuje i wpłaca zaliczkę to nie jest bazar ze jedziesz i przywozisz szczenie u mojego hodowcy wszystkie szczeniaki w 2 tygodniu zycia były już zajete wiec nie wystepuje takie zjawisko jak wstrzymanie sie na kilka tygodni bo wtedy psa juz napewno nie dostaniesz :-0 chyba ze u innego hodowcy znowu rezerwacja i ta sama procedura

Gość dzisiaj widziałam
rozkosznego szczeniaka na spacerze.Wyprowadzało go chyba z 5 dziewczyn.Maluch albo zapierał sie łapkami albo biegł jak szalony :-) A jak ide do pracy to mijam starszego pana z pieskiem w zielonych szelkach. Szelki można powiedzieć maja stylistyke troche indiańską. Nie sa całe zielone,maja tez kolorowe wzorki :-)

Gość toffam siersciuchy
a mnie sie szelki nie podobają zwłaszcza na duzych psach:-0

Gość ja też kocham psy
No cóż, wyobraź sobie, ze właśnie jestem bardziej doświadczona :) bo nie jednego psa miałam, ale nie w tym rzecz. Otóż możesz porozmawiać z hodowcą i przełożyć odbiór psa o tydzień. Jeśli wpłacisz za niego zaliczkę, bądź nawet całą kwotę, a ustalisz, że potrzebujesz jeszcze 1-2 tygodnie, żeby się lepiej przygotować - np. przejżdżając do hodowcy kilka razy i UCZĄC się od niego prawidłowej pielęgnacji, lub po prostu wiedzy o danej rasie. Pomijam, że zanim się decydujemy na psa konkretnej rasy należy już o tej rasie dość wiedzieć. Potem są niespodzianki ... niekoniecznie przyjemne, jak się okazuje, że słodki husky zeżarł kanapę, a łagodny labrador pogryzł dziecko... Życzę więcej pokory i wiedzy.

Gość toffam siersciuchy
Nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz że jestem źle przygotowana ? zapytałam jedynie o smycz i inne akcesoria aby się upewnić czy napewno własciwie postąpiłam zarzucanie mi braku wiedzy jest nie stosowne ponieważ nie znasz mnie i nic o mnie nie wiesz ,to że posiadałaś kilka psów nie znaczy że posiadasz dużą wiedzę ,nie twierdzę jednak że tak nie jest,ja też posiadałam kiedyś psa jednak każdy pies jest inny, jak dziecko i potrzebuje indywidualnego podejscia,opieki,i wychowania.Dziękuję za rady serdecznie pozdrawiam życząc ci miłego dnia.

jestem włascicielką czekoladowego 4 miesięcznego labradora. Przed jego \"zamieszkaniem\" w naszym domu kupiliśmy ponton do spania, kocyk, trochę zabawek, smycz z obrożą, oczywiscie karmę i kilka smakołyków. Pani od której kupilismy pieska, dokładnie poinstuowała nas jak mamy się o niego troszczyć. Przyznam szczerze, że początki były dość trudne, ale teraz, kiedy już się nie załatwia w domu, życie stało się piękniejsze :). Już teraz nie wyobrażam sobie tego domu bez pieska.

ja kupiłam materacyk z uwagi na to że mały labiszonek może a raczej napewno go pogryzie:D :D jak będzie starszy tez mu kupie pożądne legowisko lub ponton :) :)

czekoladowe labradory (szczerze przyznam) najbardziej mi się podobają, śliczności :))) A powiedz mi, "toffam" :), czy Hillsem jest twój psiak już teraz karmiony?

rozmawiałam z hodowcą na temat karmienia pani hodowczyni powiedziała ze teraz są karmione mlekiem matki:) pozniej będą Puriną pro plan i da mi własnorecznie napisany skrypt co do zywienia itd :) zapytałam czy mogę psu zmienic karme na inną (podobno hills jest lepszy) pani powiedziała ze nie ma problemu aby stopniowo psu zmienic jedzenie przez 7 dni mieszając obie karmy i powoli przechodząc na własciwą :)

Nasza była już nauczona do zupki z ryżu ,warzyw i mięska ! Mała uwielbiała gotowaną marchewkę ! :o

Niedawno sobie czytałam że nadmiar marchweki może zniszczyć psu wątrobe :-0 od hodowcy wiem ze sposób zywienia psa ma wpływ na kolor sierści u labkow biszkoptowych i czekoladowych :)

Gość czy tyle
kursów dla psa nie bedzie za duzo? PT - to podstawowy kurs na psa towarzyszacego PTT - pies towarzysząco- tropiacy I stopnia PTT II - pies towarzysząco - tropiący II stopnia W międzyczasie udział w szkoleniu na psa ratownika. ???????????

Gość gość
Jest fajna opcja dla zwierzaków w postaci wody Lourdes Detox Aqua, wcześniej ją stosowałam sama, ale teraz mają też właśnie wariant dla zwierzaków domowych. Prawdziwa, żywa, alkaliczna woda, która dużo lepiej jest tolerowana przez organizm niż kranówka.

Gość gość
Pamiętaj żeby zawsze mieć jakiś " przysmak " dla pieska. Łatwiej Ci przy okazji będzie nad nim zapanować gdy zacznie rozrabiać. Moje psy uwielbiają suszone ucho ale to wszystko w zależności od psiaka. Wybór jest dosyć spory. Co do producenta to firma Maced - jakiegoś czasu kupuję tylko od nich. Wcześniej podawałam psiakom róznych producentów i dwa razy pieski przechodziły rewolucję więc od tamtej pory tylko i wyłącznie Maced.

Gość gość
Kup psiakowi jakieś smakołyki. Ja kupije te z Macedu - sporo znajomych mi polecało , bardzo dobry mają skład.

Gość martinixx
fakt - Maced ma spory wybor i dobre ceny..od dawna zamawiam dla swojej suni kosc wiazana jagnieca