Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość noe

jak odzwyczaic roczniaka spania z rodzicami?

Polecane posty

Gość noe
mam synka którego kocham na zycie ma rok i 4 miechy i spi ze mna niestety jest to dosc niekomfortowe bo mały okupuje cała kanape kreci sie w nocy kopie a ja wstaje niewyspana .Zaczał spac ze mna kiedy rosły mu zabki i gdy budził sie w nocy i widziął ze jestem przy nim był spokojniejszy ale teraz niestety niechce spac sam......

Gość sylwiaaa27
ja napisze tylko ze moje 2 miesieczne dziecko tez juz przyzwyczaiłam-wiec chetnie posłucham rad

Gość noe
jakos sylwio nikt nie chce nam pomóc albo nikt nie wie jak nam pomóc niestety jestesmy skazane na spanie z naszymi dziecmi:):)

Moja córka ma 6 lat i co noc przychodzi do mojego łóżka. Też próbowałam ją kiedyś odzwyczaić- bezskutecznie. Kiedy miała 4 lata, w końcu ja się przyzwyczaiłam i już z tym nie walczę :) Kiedyś pewnie jej przejdzie.

Gość emnila
oj tak odzwyczaic ciezko :( ja ze swoim 5 miesieczniakiem nie spalam razem ani 10 minut :) nie chce go przyzwyczajac, ale bardziej boje sie ze cos mu zrobie :( rzucam sie po calym lozku, a nie mamy klasycznej sofy tylko loze, z kazdej strony mozna sie skulac :( moja ciocia najmniejszego przyzwyczaila jak mial pol roku, wystraszyl sie psa, chodzila z nim po lekarzach, mial koszmary i wkoncu spali razem, teraz maly ma 2 lata spi pomiedzy nimi a jak moj wuje chce polozyc sie obok swojej zony to maly mowi "tatus tu" i pokazuje miejsce na skraju lozka, bo on musi w srodku :-P heh

Gość noe
no to swietna wizja na przyszłosc:) kolezanka mi mówiła ze ona odzwyczaiła w ten sposób -poprostu pewnej noce poszła spac do drugiego pokoju mały płakał dwie noce serce sie jej kroiło ale trzeciej nocy było juz ok. ja jednak nie mam takiego zaparcia i ten sposób przyprawia mnie o ciarki na plecach.....

jakub pierwsze 6 mc spal w lozeczku , potem czesc nocy z nami. byl karmony cycem. jak mial niecale dwa lata spalismy na materacu, a on obok nas mial woj materacyk- w lozeczku sie obijal;) , od 2 mc spi w swoim doroslym lozku, kupilismy mu i mowilismy ze to tylko jego lozeczko . Nie mialam zeadnego problemu. ze 3 razy spadl, na materace polozone pod lozkiem , ale pozatym radzi sobie ze spaniem sam. to bylo dosc ogolnie a teraz ciut przyblize: jak mial 2 lata odzwyczailam go od cyca, przez 2 lata usypial przy piersi. W styczniu odstawilam go od jedzenia nocnego i przed snem. 3 wieczory plakal. Nosil go tata a ja zchodzilam z pola widzenia. Pozniej poszlo jak z platka- potrafi przespac cala noc i po 3 placzliwych wieczorach nauczyl sie usypiac sam. przez 1 tydzien patrzac na bajke i zajadajac bakusia w lozku(na materacu)-\"odlatywal\";) a nastepne wieczory az do teraz wygladaja tak: albo czytam mu wierszyki i on usypia albo kladzie sie sam w lozku albo na naszej wersalce, powariuje a w pewnym momencie - nie wiadomo kiedy- zamyka oczy i juz go nie ma;)

Gość noe
Patryk jest o tyle cwaniakiem ze on musi mnie dostykac albo stópka albo rączka a jak usnie głebiej i sie przebuszi to od razu mnie na łózku szuka a jak tylko wyczuje ze mnie nie ma to płacze.w dzien jednak jest inaczej usnie i jak sie budzi woła 'mama'.chyba poprostu boi sie w nocy spac sam.

Gość noe
i wiecie co jeszcze tak samo jest jak spi z tata jak ok 5 rano widzi ze to nie ja jest płacz i szybko musze sie zamieniac z mezem łózkami:)

moja dwu miesieczna corka tez spi ze mna i jest karmina cycem. Jakos nie wyobrazam sobie zeby mala spala w swoim lozeeczku a ja po 5=6 razy bym wstawala do niej. Atak to jest wygodniej.Fakt licze sie z tym,ze moge miec problemy z odzwyczajeniem jej. Czas pokaze:)

Gość noe
wczoraj próbowałam go wziasc na przetrzymanie byłam koło niego i gaskałam po główce i dupa nic nie dało:)kapitulacja połozyłam sie z nim MAMY MOZECIE TO POTRAKTOWAC JAKO PRZESTROGE -NIE UCZCIE DZIECI SPANIA Z WAMI !ja jeszce sie pewnie pomęcze jakies 3 lata:):)

Ja kupiłam mu przytulankę z która spał od jakiegoś czasu z nami. Była to pieluszka z głową myszki. Po dwóch miesiącach synek zasypiał w łóżeczku z nową maskotką. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.