Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czyzby mama

temperatura

Polecane posty

Gość czyzby mama

w tym miesiacu zaczelam mierzyc tempetature, w pochwie. staramy sie o dzidzie od kilku miesiecy i nigdy tego nie robilam i dzisiaj jesten dzien przed terminem@ a po domniemanych dniach plodnych tempka nie spada ponizej 37 stopni dzisiaj mialam nawet 37,4 jak myslicie czy jestem w ciazy testu boje sie zrobic za wczesnie.nie widze poza tym zadnych innych objawow

Gość **RADOSNA**
Poczekaj do jutra, skoro jutro masz termin @ to mozesz zrobic test rano. Ja też czekam tylko że mi zostalo jeszcze 7 dni do @ wiec troszeczke sie boje co wyjdzie.

No ja to np mam przewaznie temp 37...to moja normalna temperaturka...czasem po owu tez mi nie spada. Roznie to bywa. Najlepiej faktycznie poczekac. Ale ja mocno 3mam kciuki!

Gość do kurczaczka
po owulacji temperatura rosni a nie spada, wiec to jest normalne...

Gość do kurczaczka
czyzby mama, chyba jeszcze musisz troszke poczekac, ale trzymam kciuki :)

Gość **RADOSNA**
Do: czyzby mama; daj znac co u ciebie.Napisz czy będziesz robila test.

No wiem,ze rosnie..ale powinna spadac w okresie @..a mi czasem nie spada np w pierwszy dzien, a mam @..takze przynajmniej u mnie to roznie bywa..

Gość **RADOSNA**
Ja chcę zrobic bo czuje sie fatalnie, tylko że 7 dni przed terminem @ test może nic byc bledny. :-)

Gość czyzby mama
dzieki za informacje i kciuki, napewno dam wam znak jak tylko cos bede wiedziala. a ztestem to poczekam . wole dostac@ niz zobaczyc 1 kreche pa

No dokladnie. Moze byc duzo za wczesnie. Ja mam inny problem. Bo widzisz..1 opoznienie @ mialam 10 dni. Testy nic nie pokazaly. Pojawila sie @..niby normalna...drugie opoznienie to uwzgledniajac poprzednie 10 dni wyszlo az 16 dni...@ znow niby normalna..teraz od 2 tyg boli mnie podbrzusze jak nie wiem co:/ I nie wiem co mi jest..ciagnie mnie w dol...nie mowiac o tym,ze czesciej juz siusiam. Czasem mam wrazenie,ze mnie nerki bola..ale coz...to pewnie jakas choroba.

No dokladnie. Moze byc duzo za wczesnie. Ja mam inny problem. Bo widzisz..1 opoznienie @ mialam 10 dni. Testy nic nie pokazaly. Pojawila sie @..niby normalna...drugie opoznienie to uwzgledniajac poprzednie 10 dni wyszlo az 16 dni...@ znow niby normalna..teraz od 2 tyg boli mnie podbrzusze jak nie wiem co:/ I nie wiem co mi jest..ciagnie mnie w dol...nie mowiac o tym,ze czesciej juz siusiam. Czasem mam wrazenie,ze mnie nerki bola..ale coz...to pewnie jakas choroba.

Gość meandrak
to dobry objaw :)

Gość czyzby mama
dalej zadnych objawow @ a temperatura wysoka!! ale boje sie zrobic testu jeszcze

Gość jesli sie nie obserwujesz
po dniach plodnych temperatura wzrasta - tak organizm reaguje na ewentualne zaplodnienie,nawet jesli do niego nie doszlo. Kiedy nadchodzi okres temperatura spada. Jesli jestes w stanie powiedziec, kiedy mialas owulacje i ze okres spoznia sie w odniesieniu do niej wlasnie - to moze to byc faktycznie ciaza. Ale jesli owulacja nastapila pozniej to i okres sie spozni. Pisalam juz w innym topicu, ze okres przychodzi srednio 12-16 dni po owu (u kazdej kobitey jest to staly odcinek czasu, np 14dni - to raczej sie nie zmienia)

Gość jesli sie nie obserwujesz
wahana dlugosci cyklu sa spowodowane przesuwaniem sie w czasie owulacji. Od owulacji do okresu zawszze jest ta sama ilosc dni.

Gość czyzby mama
a jednak temperatura sie nie pomylila dzisiaj 4 dni po terminie@zrobilam test i jest pozytywny jestem w ciazy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! udalo sie bez leczenia badan po 6 miesiacach staran to cudowny dzien pa