Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

majeta26

helik bakter pyroli wszystko o tej chorobie jak ja leczyc

Polecane posty

Witam Nie dawno zrobilam badania na barketie helikobaktepyroli i okazalo sie ze wynik jest pozytywny. Nie biore zadnych antybiotykow poniewaz chce zajsc w ciaze ale i to jakos nie bardzo mi wychodzi. Mam pytanie czy ta choroba moze to byc przyczyna tego ze nie moge zajsc w ciaze moze ktoras z was miala cos takiego prosze o szybko odpowiedz. Dziekuje Majeta

Gość z tego co mi wiadomo
to zwalczyć tę przypadłośc mozna tylko antybiotykami :( Ale nie sądzę, aby jej obecność w Twoim żołądku miała wpływ na zapłodnienie. Natomiast ma wpływ (duży i negatywny) na ewentualne dziury w Twoim żołądku. :O

Witaj :) Zanim zajdziesz w ciązę lepiej zlikwidować tego \"helikoptera\" z Twojego żołądka. Proponowałabym pojąć leczenie, zwłaszcza, że jest ono krótkie. Skoro, jak piszesz, nie możesz zajść w ciążę, pewnie czekasz już długo na wymarzone dwie kreseczki. Zatem - 10 dni leczenia antybiotykami (dwa antybiotyki i jeden lek wpływający na wydzielanie żołądkowe) wyleczy Cię z bakterii i może dodatkowo pomóc w zajściu, niekoniecznie bezpośrednio - czasem tak jest, że po kilku miesiącach prób pary przez jakiś czas robią sobie \"przerwę\" a potem udaje się zajść. Powodzenia!