Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blagam o pomoc

Blagam o pomoc

Polecane posty

Gość blagam o pomoc

Mam takie pytanie.przez miesiac bralam reguralnie Diane 35, pozniej mialo byc 7 dni okresu ale chcialab zmienic jego date, wiec po trzech dniach zaczelam nowe opakowanie, z ktorego wzielam tylko 1 tabletke.Wczoraj kochalam sie z chlopakiem, zapomnialam jej przyjac(czyli to drugi dzien po tym jak przerwalam okres) i dopiero teraz ja wzialam(jakies17 godzin po terminie).Czy mogalam zajsc w ciaze.I w takim razie gdzie dostane tabletke "po", czy jest na recepte??Prosze

Gość tak oczywiscie
no moglas i co z tego mam dosc takich tematow

Gość zalzuja
hmm nie wiem czy w ogole tak mozna,bo jak sie chce przesunac okres to trzeba brac bez zadnej przerwy..niech sie wypowie ktos kto sie bardziej zna,a teoretycznie postinor moze ci przepisac kazdy lekarz,a le w praktyce wielu nie chce,wiec nastaw sie na poszukiwania,idz do rodzinnego, ginekologów z nfz lub na pogotowie

Gość iphfqiphv
moim osobistym zdaniem możesz czuć się bezpiecznie, biorę Diane 35 od półtora roku z hakiem, różne cuda nad tymi tabletkami odstawiałam, i nigdy nie stało się nic nieprzewidzianego przecież ty tylko zaaplikowałaś sobie dodatkową dawkę hormonu z kolei Diane 35 jest - przynajmniej w moim przypadku - skuteczna nawet gdy kilka razy pod rząd przegapi się tabletki

Gość blagam o pomoc
czyli nie panikowac??tzn juz sama nic ie wiem, glupia jestem.Jutro wyjezdzam za granice, nie chce miec dzidziusia.Wiem,powinnosie myslec najpierw:(

Gość iphfqiphv
z całą odpowiedzialnością twierdzę że nie powinnaś martwić się 17-godzinnym opóźnieniem w zażyciu tabletki Diane 35, zwłaszcza gdy brałaś je już przez miesiąc wcześniej napisz mi później, proszę, co u ciebie

Gość iphfqiphv
uważam że nie masz powodu do paniki

takie tabletki sa na recepte i sa bardzo drogie, jak dla mnie ja 2 tyg temu takie kupowałam musisz isc do gina i poprosic o nie mi przepisał Prostin-Duo czy jakos tak, kosztuja 78zł u mnie w aptece, i sa tylko dwie, jedna bierzesz zaraz jak kupisz, druga po 12 godzinach. Czułam sie dobrze :)

Gość blagam o pomoc
tak,ale cy ryzyko zajscia w ciaze nie jest wieksze przy pominieciu tabletki w pierwszym tyg?poza tym mialam okres

Gość iphfqiphv
gdybyś pominęła całkowicie tabletkę, dwie, trzy, to ryzyko by wzrosło... ale ty przyjęłaś po 17- tu godzinach, poza tym przyjmujesz tabsy ponad miesiąc a nie pierwszy tydzień... nie powiem ci że to niemożliwe że jesteś w ciąży bo pewne prawdopodobieństwo jest nawet przy absolutnie wzorcowymstosowaniu ale byłam w gorszych sytuacjach i Diane 35 nie zawiodła

Gość pominęłaś trzy dni
albo się nie robi przerwy, albo robi się siedmiodniową. tak, możesz zajść w ciążę, choć ryzyko jest małe.

Gość iphfqiphv
i jeszcze jedno, dla uspokojenia, nie miałaś żadnego okresu tylko krwawienie z odstawienia, jesteś teraz praktycznie niepłodna przez okrągły miesiąc na skutek brania Diane 35 i płodność nie wróci ci w 5 godzin (powiedzmy że producent zaleca wziąć tabletkę do 12 godzin od stałej godziny, w razie opóźnienia, a ty wzięłaś te parę godzin później, dlatego piszę o pięciu)

Gość iphfqiphv
to nie jest tak jakby pominęła trzy dni, przecież jej organizm nie wie czy zamierzała brać tabsy dalej czy nie organizm zareagował wzorcowo, krwawieniem z odstawienia, potem dostał dodatkową dawkę hormonu, potem kolejną, z dopuszczalnym obsunięciem czasowym to jak i kiedy mogłaby pojawić się płodność??

Gość blagam o pomoc
dziekuje iphfqiphv za te slowa:)

Gość iphfqiphv
po prostu już trochę czasu brałam te tabletki, i zebrało się wiele niepokojących momentów, o WIELE bardziej niż to o czym piszesz, i naprawdę na podstawie własnego doświadczenia uważam że nie musisz się bać, a już na pewno nie bardziej niż każda kobieta która stosuje jakąś antykoncepcję (wiadomo że to jeszcze zależy od organizmu, naszej psychiki, i jeszcze nieraz coś cię zaniepokoi) :)))