Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

głos

Jak wyleczyć się z chorobliwej zazdrości???

Polecane posty

Kumpela zadała mi to pytanie i sczere mówiąc nie wiedziała co jej odpowiedzieć... może ktoś z was ma pomysł???

Gość 1223
rozmowa z ukochaną osobą (dużo rozmowy) - to mi pomogło ale leczenie jest długie i stopniowo są poprawy ale nie od razu (może maleńka poprawa natychmiast) no i co najważniejsze nie jest możliwe całkowite wyleczenie z zazdrości ale możliwe jest tylko jej opanowanie i przywrócenie do powiedzmy "normalnego" rozmiaru

ciekawa jestem cy jest ktos kto wogole nie jest zazdrosny??? istnieja tacy ludzie???

Gość pewnie ze instnieja

Gość bleblebleble
ja nie jestem:-D

nie ma takich. Nie okazują tego - tłamszą w sobie. Czasem wybuchają, a czasem nie - nawet do konca zycia. I kazdy mysli, ze nie sa zazdrosni. Są. wystarczy zobaczyc na imprezie jak czujnym wzrokiem wypatruja z kim tanczy i co robi. Ale jak ona podejdzie do stolika nic nie mowia. Ale kazdy widział jak sie w nich gotowało:) ciemno było na imprezie, a i tak było widac;)

zazdrośc ma chyba coś wspólnego z brakiem samoakceptacji, brakiem lub niskim poczuciem własnej wartości. Własnie tacy ludzie w każdym znajomym partnera widza rywala. Najważniejsze to popracować nad sobą. :)

nie zgodzę się. owszem tak bywa. Ale np nie lubisz wyrachowanych ludzi:) I co? i nic, nie zyczysz sobie aby byli w waszym zyciu. :) To oto chodzi. A nie o niska samoocene. ktos pluje ci w oczy, i nie mow ze to deszcz, bo to ona pluła:) I sie skonczyło jej plucie:) Nie bedzie widziec jego oczu, ani slyszec głosu. Nie bedzie miała przyjemnosci, jak do tej pory miała:)

hmm... a jeśli ten partner naprawdę ma samych nie fajnych najomych??? poprostu wpadl w takie a nie inne towarzystwo.... no oczywiscie nie tylko kumpli ale i kumpelek...???

Ale jesli on jest fajnym facetem to mu ufam:) nie ufam im, jej;) ale jemu tak, to jets ta roznica:) ja wiem ze moj Piciek moglby isc nawet do gogo z jakims tam frajerem z ediow a wiem ze frajer poszedl by w tango, a moj nie:) I za to go kocham:)

więc widze ze główną rolę odgrywa zaufanie... czyż nie??? więc jak nauczyć sie zaufania??? albo jak je odzyskać ??? po kilku porażkach....