Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sssssssylabus

Matka urodzi , matka przewija, matka wychowa - więc po co ojciec?

Polecane posty

Gość sssssssylabus

Wielokrotnie słyszę głos mężczyzn - stary czemu boisz się mieć dzieci, przecież nic się nie zmieni a jak poczujesz się zmęczony to i tak kobita wszystko zrobi przy dziecku. ???pytam więc po co ojciec?

Gość to tylko 1 komóreczka

Gość i po to zeby płacił...
:P

Gość sssssssylabus
aha - fajnie. spłodzić to nie problem. W dzisiejszych czasach nie ma problemu z nasieniem a raczej jego znalezieniem.

Gość ojciec po to
aby po pierwsze zarobic na rodzine,a po drugie aby przewinął i pomógł wychowywać jak matce sił braknie

Gość Ale zacofanie
Tatusiowie, jak to po co jesteście. Nie służycie tylko do przynoszenia kasy. Równie dobrze możecie pomóc przy ubieraniu, kąpieli, przewijaniu, szczególnie w pierwszych dniach po powrocie ze szpitala. W trakcie połogu (6 tygodni) żona potrzebuje szczególnego wsparcia, zaem jest zdezorientowana i nie wie jak zabrać sie do podstawowych czynności, ma wiele wątpliwości i wtedy wsparcie męża przyda sie nawet, gdy sma nie ma pojęcia o noworodkach. Wspólna nauka opieki nad dzieckiem da jej poczucie bezpieczeństwa i zbliża małżonków jescze bardziej. Później tatuś też jest potrebny. Nieraz mama nie ma siły opiekować się dzieckiem, bo ile można wytrzymać? 24 godziny na dobę w pieluchach, w brudzie, smrodku przy płaczącym dziecku. Od czasu do czasu tatuś może odciązyć mamusię i zastąpić ją, chociażby na godzinkę dziennie, to już dla niej jest dużo, w tym czadie może wziąć kąpiel, usiąść spokojnie przed telewizorem, przespać sie. Nie ma nic bardziej wykańczającego jak nieustanna praca przy dziecku (no może kamieniołomy są cięższe). Tatusiowie... A jakie przyjemne są rodzinne spacery niedzielne w rodzinnym komplecie... Ojcowie nie są bezużyteczni. Dziecko podrośnie. Można kopać z nim piłkę, nawet jeśli to córeczka, mnie tata np. zabierał do garażu, dzięki czemu w podstawówce na technice potrafiłam robić karmniki dla ptaszków i wykonywać prace stolarskie lepiej od chłopców. Tata też zabierał mnie na żużel i do tej pory jestem fanką Apatora Toruń. Tatusiowie Wasza rola w wychowaniu dziecka jest wielka.

Gość jjjjjeeeeeeeeeeeeeeea
taaaaaaaa tere fere - wielka jak chuj. Pobędzie z dzieckiem godzinkę na 3 dni, pokopie piłeczkę, zabierze do garażu i zajmie się czym chce niektóre z was to puste idiotki ze dają tak sobą manipulowaći pozwalają mówić o ojcu dziecka ze cokolwiek robi bo i tak wiemy że każdy gówno robi.

trzeba miec odpowiedniego męza:D Albo zrobic tak zeby pomagal:D napisze cos od siebie- to samo jest na innym temacie(wybaczcie ale skopiuje swoja wypowiedz;) ) Mi mąz pomaga od samego początku Po urodzeniu wział 2 tyg wolnego. Nie nazwe tego pomoca my razem wychowujemy synka. To ze ja siedze w domu a moj maz oracuje to taki nasz podzial obowiazków na poczatku jak kuba byl maly, maz po powrocie z pracy przejmowal wiekszosc obowiazków, zebym mogla odpoczac. Teraz kiedy jestem zmeczona, mąz bierze synka i ida na plac zabaw, a ja sobie odpoczywam. znajduje czas dla siebie mąz rowniez ma czas dla siebie- zajecia sportowe z pracy, kursy z pracy. U nas nie ma zadnego problemu. Od samego poczatku razem wychowujemy synka, kuba u babci zostawiony byl tylko 3 razy na 2 godzinki. teraz mamy podzial w ciagu dnia ja sprzatam, zajmuje sie synkiem, robie obiad, chodzimy na spacery do sklepu. Popoludniu moj mąz bawi sie z Kuba, zmywa, pomaga mi sprzatac , robi mu kąpiel. ja robie kolacje i czytam ksiazki kubie. Ale jak juz napisalam moj maz ma dodatkowe zajecia po pracy, jak ma ochote moze wyjsc na piwo z kolegami a ja nie robie mu wymówek. Moja rada- zaangazowac męza w wychowywanie dziecka od samego poczatku bo to pozniej procentuje. Nie mozna starac sie byc idealna mama-czyli wszystko sama- bo po kilku miesicach padniecie ze zmeczenia!!! Dla mnie 2 pierwsze miesiace po urodzeniu byly straszne, chodzilam zmeczona. Po ulozeniu sobie zajec wszystko stalo sie prostsze Byly momenty ze czulam sie zmeczona, ale szybko mijaly a teraz................ teraz jestem dumna ze dajemy sobie rade razem i ze obydwoje wychowujemy synka moze dlatego jestem pozytywnie nastawiona do zycia i nie probuje wyladowywac sie tu na forum Co wiecej napisac- Jestem szczesliwe ze swoja rodzina

Sam fakt pojawienia się dziecka jest zmianą w życiu, więc... Po co ojciec? Można przez własne doświadczenie napisać \"po co ojciec\" w danej konkretnej sytuacji rodzinnej i to będą różne wnioski od nicnierobienia po wszystkorobienie ;) Jednym niezbędny, innym zbędny. I można i tak ogólnie o roli ojca w życiu dziecka - \"jakaś\" tam jego rola jest ;) i będzie wpływać na życie tego dziecka, obojętnie, czy był aktywny/średnioaktwyny/nieaktywny w kontaktach z dzieckiem, czy w ogóle go nie było. I teraz można podawać w nieskończoność przykłady.

i wiecie co, jako ojciec spelnia sie wysmielicie:) A z wyjsciami na piwo z kumplami- moim zdaniem co to za zona jak trzyma meza tylko w domu;) moj maz mi pomaga , ja nie robie mu wymowek, radzimy sobie sami bez pomocy i to jest fajne. po to chyba stworzylismy rodzine?!!!!!