Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dorka75

Jaki smoczek, silikonowy czy gumowy?

Polecane posty

Czy ktoś może wie czym się kierować przy wyborze? Które smoczki są lepsze? Z góry dziękuję za odpowiedzi. :)

Gość mamuśka--------jb
Silikonowy smoczek wygląda bardziej estetycznie i jest trwalszy. Całe szczęście ,że są silikonowe bo te gumowe mnie obrzydzają .

Gość bozena24
oczywiscie ze silikonowy. te gumowe dosc ze sie naciagaja to jeszcze łatwo je przegrysc. ja kupiłam jeden smoczek gumowy a drugi silikonowy i teraz w tym gumowym moj synek zrobił zebami taka dziure ze palca sie da rade włozyc a ten silikonowy wyglada jak nowy.

Moj synek na poczatku za nic na swiecie nie chcial silikonowego..a mial ciagle odruch ssania...tu gdzie mieszkam nie ma juz gumowych..ale poprosilam znajomego z Polski i mi przyslal..dopiero po 2 miesiacach przeszlismy na silikonowy..czasami dzieci nie chca silikonowych bo sa twarde.. nie wiem co obrzydliwego w gumowych ..ok estetyczniejsze i trwalsze sa silikonowe..ale zeby gumowe byly zaraz obrzydliwe...

Dzieki za wszystkie odpowiedzi. Widze ze to w sumie tylko kwestia gustu. Myslalam ze ma to moze jakis wplyw na zgryz. Moja corcia ma na razie oba i oba ssie zapamietale :)

Mi położna poradziła kupić silikonowy kupiłam trzy różne dwa miesiące temu a moja córcia nadal sie nie nauczyła go ssać.Co do zgryzu to podobno lepsze są z taką okrągłą główką przypominające brodawkę a nie spłaszczone.

Moj synek mial silikonowy okragly. ssal go bardzo krutko (kilka mc) i to tez musial miec humor ;) dzis kupilam silikonowy okragly dla 2 dziecka. Mialam wielkie problemy z dostanim takiego smoczka ;) W szpitalu dzieciom polozne tez czasem podaja smoczki- i sa to okragle smoczki. Silikon jest bezsmakowy, a kauczuk ma podobno lekki posmak(tak pisza na opakowaniach)

swieta prawda..z tym ksztaltem na poczatku tylko okragy ..teraz synkowi obojetne..i pojawiaja sie zabki wiec zmieniam ksztalt na niby specjalny kiedy dziecko ma zeby..albo zabek;) wiecie moze to naprawde dziwne ale problem z saniem silikonowych po urodzeniu nie doityczyl tylko mojego synka..ale bardzo sie teraz ciesze ze on laskawie zaakceptowal silikonowe bo nie musze prosic nikogo o wysylanie;)

Silikonowe są najlepsze. Ja mam silikonowy i ortodontyczny, który nie powoduje, że zgryz się nie zniekształci. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.