Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanko mam

wszystko o plemnikach i zaplodnieniu...

Polecane posty

Gość pytanko mam

dziewczyny omozcie bo mam dylemat ktory mnie meczy...a wlasciwie czy plemniki moga zyc poza sluzem..np, jak znajdują sie na rece to czy i tak maja zdolnosc do zaplodnienia...????????

Gość pytanko mam
... kurde jak teraz przeczytalam to smiac mi sie chce...ale serio... to mogą czy nie mogą?

Gość gudzigudzi
Ja mam takie pytanie: ILE CZASU POTRZEBUJE PLEMNIK BY ZAPLODNIC JAJECZKO?[wiem ze moze przezyc do 72 godzin ale chodzi mi o najkrotszy czas dotarcia do celu].

Gość meheret
no chwile pozyją na ręku, ale nie za długo;p

Gość meheret
ale zeby znalazły sie poza śluzem to chyba pod mikroskopem elektronowym lub świetlnym igłą szklana musiałabyś je oddzielac a i tak cieżko by było bo w tych metodach to one są już dead;) a w takim wypadku to do zapłodnienia komórki kilka sekund potrzebuje oczywiście tylko in vitro

Gość jesli sie nie obserwujesz
w obecnosci sluzu szyjkowego plemniki moga zyc 3-6 dni,a droge z pochwy do jajowodu przez macice potrafia przebyc w 1,5 godziny. Po zaplodnieniu zarodek powoli przesuwa sie przez jajowod w kierunku macicy - to trwa ok 5-6 dni.

Gość ZiS
"uprawialam" petting.... a spoznia mi sie 4 dni juz..co jest??????

Gość ZiS
heh...no strasznie sie denerwuje...i mysle caly czas o tym..

Gość brech
mi sie tez tydzien spoznia...a byl we mnie sekunde podczs kapieli...oszalec mozna

Gość ZiS
no bez kitu...ja niedlugo oszaleje:) :P

Gość ZiS
:P no to ja juz po sprawie :D :) i cale szczescie bo dluzej bym nie wytrzymala z nerwami :D pozdroofki dziewczynky

Gość przerazona...
dziewczyny myslicie ze plemniki moga przejsc przez material...??;)

Gość errrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
plemniki w śluzie mogę życ w Tobie kilka dni ale na ręce pwoiedzmy umierają prawie natychmaist dlatego nie zachodzi sie w ciąże przez petting gówniary!

Gość ZiS
zajebiście sie wyraziłaś "gówniary" ... ale luz pisz sobie co chcesz ..ale przez materiał to wykluczone :P :)

hej... mam takie pytanie.. kochalam sie ze swoim facetem i spuscil sie na zewnatrz ...a za pare chwil wszedl we mnie.. a jego penis byl nadal caly mokry..chwile byl we mnie... po czym wyszedl a ja bylam 2 dni po okresie.. wiec jest prawdopodobne ze jestem w ciazy...,pewne czy nie wiadomo czy akurat tym razem sie uda do zaplodnienia...?prosze o rade i z gory dzieki;) pozdrawiam.

prosisz o radę? myśl "przed", a nie "po". Z Twojego opisu wynika, że na członku partnera jak najbardziej mogły być żywe, zdolne do zapłodnienia plemniki. Jeśli masz w miarę krótkie cykle, to mogliście juz się załapać na fazę płodną. Co by tu dodać... aha- szanse na ciążę przy współżyciu w najbardziej płodnym czasie w cyklu to 25-40%.

haha... sorki ale czemu mnie cisniesz jesli nie wiesz jak naprawde bylo...jestem gotowa na dziecko i to nie byloby dla mnie zadnym rozczarowaniem gdybym zaszla... to co sie stalo bylo przemyslane i umyslne;]... wiec dlaczego piszesz mi ze moglam sie zastanowic wczesniej co robie a nie teraz niby zamartwiac sie. po prostu napisalam o tym z ciekawosci, zeby sie dowiedziec opinii innych. na przyszlosc dobra rada, badz milsza dla ludzi;] czesc.

To nie było niemiłe, tylko po prostu suche stwierdzenie faktu. Cisnąć Ciebie tym bardziej nie zamierzam (cokolwiek to znaczy). Nie pisałam także niczego o tym, że masz się teraz zamartwiać. Poza tym swój post napisałaś w bardzo niefrasobliwym i dość infantylnym stylu. I na przyszłość dobra rada - pisz na forum wszystkie info, bo to naprawdę pomaga. A skoro wpierw piszesz jak nastolatka, a pózniej odpowiadasz jak ktoś odpowiedzialny, to nie dziw sie,ze niektórzy potraktują Ciebie właśnie jak nastolatke,jakich pełno na tym forum. Masz satysfakcję z tego, że komuś zagrałaś na nosie? Konkretnych informacji Ci udzieliłam, więc wypadało za to podziękować, a nie czepiać się jednego zwrotu, który wprost wynikal z Twoich słów :>

nie no dzieki za informacje.. ty mnie zle zrozumialas i ja Ciebie wiec chyba juz powinno byc ok;)

Gość chcecie mieć
dziecko? to dlaczego nie próbujecie normalnie? tylko takie dziwne ewolucje?

Chyba jakieś małe niedomówienie ;) Tak sobie myślę, że bardzo ciężko (mówię na swoim przykładzie) znaleźć odpowiedni czas na dziecko :( A to umowa o pracę, a to chęć zmiany pracy, bo zarobki kiepskie i nie byłby za co wykarmić Dzidzi, a to jakaś fajna zawodowa propozycja...i tak w kółko coś :/

bo on pewnie nie chce miec dzieci, a ona liczy ze jednak się uda. jakby chcieli oboje toby współżyli normalnie...

Jezeli okazaloby sie ze jestem jednak w ciazy to bylibysmy bardzo szczesliwi oboje...nie tylko ja chcialabym juz miec dziecko...on tez... chodzi o to ze teraz akurat byla taka sytuacja ze jest prawdopodobienstwo zajscia w ciaze ale gdyby okazalo sie ze jednak to nie ten czas to kiedys napewno bedziemy je miec razem;) i nie przejmujemy sie ta sytuacja...bo gdyby mialo byc dziecko jestesmy przygotowani oboje lecz nie staramy sie o nie konkretnie zeby juz bylo.

moze to jest glupie co napisalam i dla niektorych niezrozumiale....ale oboje stawiamy na to co przyniesie nam los;)

Następny taki sam post. Nie lepiej znalezc gotowe odpowiedzi? Ech te kobiety.. Tylko plemniki w glowie ;)