Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elik tyn pon

Pretensjonalne imiona nadaja dzieciom prości, zakomleksieni rodzice.

Polecane posty

Gość elik tyn pon

Weźcie to sobie do serca. Żal dzieciaków.....

Gość to prawda... niestety.

Gość to oczywista prawda
nic dodać nic ująć

Gość jakie pretensjonalne
imiona masz na myśli na przykład?

jak ja bede miala dzidziusia to nie chce zadnego imienia jak Ania, Adam,itp. Nie chce tak popularnego poprostu:)

Gość hehehhehehe
Na przyklad: Dżesika Nikola Sandra Majkela nie chce mi sie wiecej wymieniać :(

własnie juz zadlam pytanie dlaczego na forum skad popularnosc imienia julia? i czy je tez uwazasz za pretesjonalne?

bardzo mi sie podoba od zawsze imie Emilka np. W moim mniemaniu to takasliczna drobna dziewczynka;) Konkretniej sie nie zastanawialam bo nawet w ciazy nie jestem(chyba:P)

Gość Emilka.....
Jestem Emilka, to fajne imie mi tez sie podoba :P

Gość ja uwazam ze imiona

Gość ja uwazam ze imiona
nietuzinkowe sa lepsze od tych popularnych

Gość juliaaaaaaaaaaa
to piękne imię, niesteety ostatnio nadużywane!!!!!!!!!!

Gość wystarczy popatrzec
na Emilie Krakowska - sliczna drobna dziewczynka :-)

Gość ja uwazam ze imiona
naprzyklad tak jak ja mam na imie, ma jeszcze tylko jedna z moich znajomych

pytam o julie bo spotkalam sie na tym forum wlasnie z stwierdzeniem ze julia jest pretesjonalne. jefifer jane czy jesica to typowo amerykanskie czy angielskie imiona i istnieja ich polskie odpowiedniki. nie wiem moze poprostu niektory chca z amerykanizowac swoje zycie w ten sposob? rozumiem ze jest to odpowiednie jesli ci ludzie mieszkaja wlasnie w angli czy ameryce ale nie w polsce!

jak byla bierzmowana to wszystkie dziewczyny na trzecie imie braly sobie Viktoria:O

mi rodzice nadali rzeadkie i niespotykane imie w tamtym czasie w miejscu gdzie mieszkalismy lecz bardzo normalne i tradycyjne ktore mi sie zrestz abardzo podoba wiec nie mam nic przeciwko oryginalnym imiona czerpanym z bibli czy z historii. ale czasme to przesada i krzywdzenie dziecka. nie wspominajac o nadawaniu imion na podstawie aktorek czy seriali. moja kolezanka mila naimie malwina (po popularnym serialu w tamtym czasie) jakis dziwnym zbiegiem okolicznosci szybko zmienilila je na anna. niestety chce nadac mojej corce imie julia po mojej mamie i troszke wnerwiaja mnie te naduzycia ;/

Mój faworyt w dziale pretensjonalnych imion to DENIS :X Normalnie eh.. załamka

Gość hachahachacha
albo sraczka -tez bardzo rzadke imie :P

mnie zastanawia moda na imiona Mikołaj i Mateusz :O Nie podobają mi się. A co do dziewczęcych - chyba tylko Andżelika mnie tak denerwuje, zwłaszcza w zestawieniu z jakims \"typowo polskim\" nazwiskiem, na przykład Kapusta ;) Z drugiej strony, może rodzice w ten sposób chcą zapewnić dziecku więcej popularności? Wiadomo, że za dzieckiem z \"wymyślnym\" imieniem więcej ludzi się obejrzy, w szkole zaraz nauczyciel wypatrzy ;) A zainteresowanie, jakie by nie było, negatywne, czy pozytywne, zawsze jest ok ;) A co do imienia Julia - to jest naprawdę ładne imię, i wcale się nie dziwię, że tyle dziewczynek je nosi. Kiedyś była moda na Agnieszki i Kaśki - ja w klasie miałam 4 Kaśki i 4 Agi. Teraz jak moja córka pójdzie do szkoły, będzie np 4 Julie i 4 Oliwie :)

Gość 11111111
to prawda,jestem prosta kobietą,nie skończyłam studiów (tylko matura) ale napewno nie jestem zakompleksiona ;) dałam mojej córce pretensjonalne-jak Wy to określacie imię,ale nie po to żeby sie dowartościować,takie imiona mi sie podobają,od zawsze,nie lubię imion typu Ania ,Kasia i dlatego inaczej nazwałam swoja córke nigdy jednak nie przyszło mi do głowy oceniać ludzi po imionach jakie nadaja swoim dzieciom i jakos tak bije mi zakompleksieniem od autora topiku skoro potrafi taki temat załozyć ,myślisz ,że jak dasz dziecku polskie (słowackie)imie typu czesław,radomił,mieczysław,bogumiła,kazimiera to będzie swiadczyło,że jestes inteligentna,niezakompleksiona i na dodatek patriotka ???

a dlaczego w nawiasie jest słowackie-moze słowiańskie. Moim zdaniem autorka topiku ma świetą racje.

Gość ja też zgadzam się z autorka

Gość 11111111
maagda-oczywiscie,ze słowiańskie ale w końcu prostej kobiecie moga zdazyc sie literówki :D mysle,ze nie powinno sie uogólniać co ja poradzę na to,ze od dawna podobaja mi sie te mniej popularne imiona,zawsze zwracałam uwage na kolezanki ,które nazywały sie inaczej niz ja i zazdrosciłam takiego mniej popularnego imienia:),moje mi sie nigdy własciwie nie podobało ;) ale to jest chyba rzecz gustu a nie wykształcenia

Gość można być wykształconym a
jednocześnie prostym człowiekiem. Jedno nie ma nic do drugiego. To kwestia mentalności.

Gość 11111111
dodam jeszcze ,że Ci prości ludzie maja w sobie wiele miłosci i potrafią przekazac swoim dzieciom prawdziwe wartości,myśle,ze autor topiku nie powinien żałowac naszych dzieci -potrafimy kochac ,bo dobry rodzic to ten co szanuje i kocha dziecko bez wzgledu na to czy da mu na imie Dzesika,Brajan czy Kasia :)

Ja mam synka JAkuba teraz bedzie Tomek albo Asia i nawet bardzo natarczywi ludzie nie wmowia mi ze to brzydkie imiona:D dla mnie sa ladne bo to imiona moich dzieci , ktore kocham i chyba to sie liczy w tym wszystkim:D

Jednak to wszystko kwestia gustu - jak praktycznie każdy aspekt naszego życia i nie ma się co spierać:) Osobiście również nie przepadam za imionami typu Dżesika itp, ale jak spotykam się z takim imieniem nie krytykuję i nie wyśmiewam się, ponieważ nie chcę zranić rodziców czy dziecka. Widać taki ich gust i im się to akurat podoba:) Ktoś imię mojego synka może uznać za brzydkie czy pretensjonalne (z czym się już spotkałam), a ono mi się po prostu od zawsze podobało (mężowi również) - cóż kwestia gustu... Nie przepadam jednak też nad drugą skrajnością: nadawnia imion dawnych typu: Jan. Nie temu, że mi się nie podobają, ale dlatego, że to też swego rodzaju moda zaczerpnięta od rodzimych gwiazd (takie mam wrażenie ;) ). Jak widać bardzo różnie to bywa. To tylko moje skormne zdanie.

Gość nie chce byc chamska
heh ja mam na imię Asia i bardzo mi się ono podoba :P denerwują mnie tylko docinki wieśniaków w momencie kiedy się przedstawiam i mówię : Joanna - a ktoś odpowiada : Jo Józek też ze wsi ale się tym nie przejmuje bo to bezmózgi są ;) Tomek też mi się podoba aczkolwiek swojemu dziecku nie dałabym tak na imię jeśli będe miała synka będzie albo Miłosz albo Franio a jak będzie córeczka to Milenka albo Zoja (stare rosyjskie imię uważam, że nie jest pretensjonalne)