Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elik tyn pon

Pretensjonalne imiona nadaja dzieciom prości, zakomleksieni rodzice.

Polecane posty

Też nie znoszę tych docinek (nudnych, starych i dawno przebrzmiałych, a nawet głupkowatych) jak wyżej cytowane dotyczące Joanny;) ale cóż zrobić jak ktoś to nadal uważa za śmieszne i fajne...:o

Gość eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Brajan...

Gość 11111111
staram się czytac ze zrozumieniem,chce podkreslić to,ze kazdy rodzic daje takie imię swojemu dziecku jakie mu sie podoba i nie wolno nikogo za to krytykować!!! asiek78 myślę,ze własnie z taka osoba jak Ty można sobie podyskutowac -masz rację ,myśle, na imiona typu Staś,Józio przyszła teraz moda ,mnie te imiona wybitnie sie nie podobaja ale nigdy nie powiem ich rodzicvom,że sa paskudne-kwestia gustu jak to nazwałaś kurwa a kto napisał - czy stać Cie tylko na wulgaryzmy ???

Gość Nazwijcie dzieci
Kunegunda, Hermenegilda i Hipolit :O

Gość fanka forum
I jeszcze Tekla :)

mam znajomych dali synkowi Staś jak pomysle ze to Stanislaw to jakos mi nie pasuje ale Staś jest slodkie:D mimo ze ja swojemu synowi nie dala bym tak na imie

Gość Stas bardzo fajne
Drzyzga tak nazwała syna

Gość 11111111
jak widać sa zwolennicy starych imion i nowoczesnych-czy pretensjonalnych jak to ktoś nazwał ale to chyba dobrze ? bo chyba dziwnie by było jakby na swiecie był tylko Adam i Ewa :)

A mnie się bardzo podoba jak znajoma woła na swojego synka Karolek - też brzmi słodko, choć wersja Karol już mniej mi się podoba i bym tak synka nie nazwała ;) Niech będzie różnorodność :)

Gość
ja nie lubie takich na siłe wymyslanych imion zeby sie dziecko wyrózniało w tłumie Aby dac dziecku imie typu Jenkins jesika samanta trzeba nie miec wyobrazni Moj synek ma staropolskie Imie a pani w urzedzie stwierdziła ze takie imie nie istnieje Maz zapytał ze czytała trylogie i zmieniła zdanie

Gość 0 Rh minus
a ja nie rozumiem jak mozna nadac corce tak oblesne imie jak klaudia, kojarzy sie ze splątanymi flakami,bleeeeeee

Gość 11111111
no ja tez niestety trylogii nie czytałam i chyba dlatego moja córka ma na imie Nikola a nie Krzysia ;)

Moi rodzice nie sa prosci, ani tym bardziej zakompleksieni, a mi niech nikomu nie bedzie zal, bo moje imie to jedyna rzecz z jakiej jestem dumna :)

Oklepane, popularne imiona też wcale nie są takie super. Życie jest wystarczająco nudne, żeby wszystkie dziewczynki nazywać Kasia, Ania czy Agnieszka, a tych imion mamy akurat pod dostatkiem. Poza tym imiona Nicole, Liwia, Nadia, Angelika wcale nie są takie złe i na pewno lepiej tak nazwać dziecko niż jakoś prosto i bezbrzmiennie np. Zofia, czy Anna. Poza tym w mieście, w którym mieszkam jest wprost odwrotnie do tego co napisała Autorka. Tutaj zazwyczaj ludzie bogaci z klasą lubią udziwniać i nazywać swoje dzieci Jessica, czy nawet ostatnio Fabienne. Dzieciństwo spędziłam na wsi w otoczeniu prostych ludzi i tam co druga osoba miała na imię Małgorzata czy Magdalena.

a co myslicie o imieniu dla dziewczynki IGA? wlasnie tak chce w przyszlosci nazwac swoja corke

Gość suri
a czy uważacie imię Żaneta za pretensjonalne, nadawane przez zakompleksionych rodziców?

Gość 11111111
IGA- mnie sie bardzo podoba :)

Myślę, że bardzo uogólniacie. Ja noszę jedno z tych, jak to nazywacie, pretensjonalnych imion. Może faktycznie jest nietypowe, szczególnie w moim wieku, ale rodzice nie dali mi go po to żebym się wyróżniała. Mój 10 letni brat zakochany był w młodszej od siebie dziewczynce o tym imieniu, rodzice nie mogli się zdecydować, a on się upierał, że właśnie tak mam się nazywać i tak zostało. Miałam być Agnieszką jestem Angeliką. Wole moje imię. A co sądzicie o imieniu Kinga? Też jest pretensjonalne, tak będzie się nazywać moja córka..

Mam przyjaciólke Kinge- super imie A slawnych kludzi i nadawanie przez nich imion dzieciom- takie osoby zyja z tego ze sie o nich mowi- wiec co maja dac dziecku na imie p: Jakub- przeciez to oklepane imie a np: Fabian-- to takie \"bogate\" dla mnie same bzdury!!! niech kazdy nazywa dzieci tak jak chce a my nie mamy prawa wysmiewac sie chodzby z najsmieszniejszego . bo to imie bedzie reprezentowac dana osobe!!!

Gość zekanna
witajcie:) ja zdecydowałabym się dla dziewczynki na któreś z imion Lena, Gaja, Iga, dla chłopca jakoś bez problemu Mikołaj-mi akurat bardzo się podoba:)

Gość przyszła mamusia zatroskana
ja mam na drugie kinga ;) również nie lubię udziwniania. pracuje w przedszkolu i tutaj jest pod dostatkiem arielów (proszek?), dżesik, brajanów ale też jest mścisław, olivier, jaś, zosia itp. nie podobają mi się zarówno staropolskie imiona jak i te stricte amerykańskie. ja moją córeczkę nazwę Karina :)

Gość przyszła mamusia zatroskana
apropo fabiana to znam jednego fabiana fabiańskiego :D

Gość a ja moja córke nazwe
Maja - sliczne imie, słodkie :) a chłopiec bedzie Nikodem.

Gość ja lubię zwykłe imiona
a nie takie jak Wiśniak daje swoim dzieciom

Gość a ja mam na imie Oliwia
22 lata temu bylo to imie rzadkie i jak to nazywacie pretensjonalne "pretensjonalne". Traz Oliwii wiecej jak grzybow po deszczu... Wiec nie uwazam, zeby osoby nazywajace swoje dzieci nie spotykanymi imionami mileli jakies kompleksy-sa poprostu tworczy i maja temperament, nie leca slepo za moda. Moj kuzyn ma na imie Salvador, moj brat Remigiusz-i wierzcie mi nie maja z tego powodu nie przyjemnosci-wrecz przeciwnie. A ja z miesiac urodze malutka Kylie i nie ma to nic wspolnego z kompleksami. Niech kazdy nazywa dzieciatko jak chce-nie wszyscy musz miec tak samo na imie!

Gość UPR/SLD
niezdecydowana mamo>> nie porównuj imienia Liwia z Nikolą czy andżeliką :o przegięcie normalnie a co imion, uważam, ze polacy nie gęsi, swój jezyk mają :P można w naszym języku tez znaleźc udziwnione i peretnsjonalne, ale też jest mnóstwo pieknych imion, które i ładnie brzmią w zdrobnieniu i elegenacko w pełnej formie. a tym, którzy uwazają, ze jessiki, andżeliki czy nikole są oryginalne, a kasie czy agnieszki oklepane, to chyba coś się pomyliło :P teraz bynajmniej te pierwsze (na czele z oliwią i wiktorią) są oklepane, a do tego śmieszne. jessicka kaczmarek, nikol wieczorek :o toż to gryzie się jak cholera miedzy sobą :o

Gość UPR/SLD
prosto i bezbrzmiennie np. Zofia????????????????/ hę??????????????????? kobieto, czyś Ty na głowę upadła? spróbuj stworzyć tyle zdrobnień od nikoli czy jessici jak dla zośki :o zosia, zosieńka, zocha, zoja (też moze być)........................... prosto i bezbrzmiennie, no to tym określeniem sama siebie dokładnie określiłaś :o jest tyle pięknych imion polskich, a my musimy zapozyczać jakieś gówna z hameryki? czemu sznowne mamusie nie zapożyczą od sąsiadów, co? może helga, to by dopeiro oryginalne było :P

powiedzcie mi jedna rzecz kiedy sa imieniny jeski?? albo braiana??

Gość 53466
moja znajoma nazwala corke INEZ szok!!!

macie tutaj przykład Michała wisniewskiego który dał dzieciom imiona ( niewiem czy dobrze napisze;) Efrettete, Xawier.. To jest przykład tego ze ludzie którzy wywodza sie z niższych sfer daja własnie takie imiona swoim pociechom , jak wiadomo gwiazdor wychowywał sie w domu dziecka ,,,, równiez mozemy zauważyc ze w sierodzincach jest pełno Dzesik Angelik...