Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hemoroid

Czy to początek HEMOROIDÓW???Prosze wejdz..

Polecane posty

Gość hemoroid

Moj problem wygląda nastepująco: w ciągu ostatnich kilku miesięcy pare razy na papierze toaletowym znalazlam odrobinke krwi ( doslownie mniej niz kropelke ). Od 3 dni po kazdym wypróznieniu mam wrazenie jakby cos w odbycie utknelo albo jabkym miala cos wsadzone w tylek.. :( (To nie jest smieszne!!) Takie uczucie utrzymuje sie przez kilka godzin. Krew pojawia się naprawde rzadko, napewno nie podczas kazdej wizyty w łazience. Jesli jest dzien kiedy sie nie zalatwiam to czuje sie zupelnie normalnie, nie mam zadnych dolegliwosci. W ogole nie odczuwam zadnego pieczenia, swedzenia itd.,co czytalam, wskazuje na hemoroidy.. Tak wiec zastanawiam sie czy to co mi dolega to wlasnie hemoroidy.. Czy mial ktos podobne objawy? Zaznaczam ze mam dopiero 19 lat i ze napewno nie pojde do lekarza. Jesli to sa hemoroidy to czy mozna sie tego pozbyc domowymi sposobami badz lekami kupionymi bez recepty? POMOZCIE!!

Gość oj nie wiem
napewno kup sobie Procto-glyvenol są czopki i maść możesz stosować czopki jeśli nie przejdzie bo powinny załagodzić stan zapalny to idź do lekarza, przecież to nie sredniowiecze, a lekarz widział tysiące tyłków, więc nie ty pierwsza go mu pokazujesz :P czego się boisz teraz powinnaś iść kiedy to się pojawiło kliedy Ci się pokaże wielki hemoroid to tylko operacja cię uratuje i co wtedy też nie pokażesz tyłka, kobieto .. w jakim ty świecie żyjesz do ginekologa też nie chodzisz wstyd to jedno a zdrowie to jedno chcesz mieć ładny tyłeczek?? jak chłopakowi czy mężowi pokażesz? wstyd wstyd, ale liczy się zdrowie, piszę poważnie zastanów się pozdrawiam

Gość 11111111
ja tez kiedys myślałam,ze nie bede musiała iśc do lekarza ale jak wypróznianie graniczyło już z cudem i było tak samo bolesne jak skórcze porodowe to odważyłam sie i poszłam do proktologa-lekarza ,który codziennie ogląda dziesiatki tyłków i ma to wszystko w...tyłku :D

Gość 11111111
skurcze oczywiście :)

Gość to może byćszczelina oodbytu
a przynajmniej jej początek, u mnie zaczynało siępodobnie, poszłam do lek. po 3-4 miesiącach i żałujębo sięto jużrozwineło na tyle że nie wiem czy to sięwyleczy...

Gość hemoroid
a czym jest ta szczelina odbytu? Jakie sa przyczyny i jak to sie leczy? Jakie sa objawy pozniejsze? Boze zeby tylko to nie bylo cos strasznego!!

Gość hemoroid
Dziewczyny ktore maja hemoroidy.. czy takie mialyscie pierwsze objawy? Nie chce isc jeszcze do lekarza bo moze mi przejdzie...moze to nie to... sama nie wiem. Poczekam jeszcze troche. Zobaczymy co bedzie sie dzialo dalej. Mam pytanie: czy rozwoj hemoroidu mozna zatrzymac? Jesli teraz zmienie diete a co za tym idzie- brak zaparc i regularne wyproznianie- to moze nie bedzie gorzej. co? Bo to wlasnie sa glowne powody powstawania hemoroidow :(

http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=1828843&start=540 tu w tym temacie pewnie ktoś pisał o szczelinie, ja- Jeanine 22 napisałam niewiele bo już jeden mój post tam zniknął ale warto wejść na ten link http://www.emedica.pl/szczeg_choroby.php3?nr=134&typ=1 mam nadziejęże u ciebie to tylko podrażnienie jakieśmałe ale poczytaj o tej szczelinie... U mnie to akurat przy i po wypróżnieniu jest takie pieczenie/ból trudno to określić... Jakbyśdała radęobejrzećw lusterku swój odbyt to jeśli byłyby tam takie wypłukłości-guzki to sąhemoroidy, jeśli zauważysz kreseczkęczerwoną to to moze byćszczelina choćjak jej np przez cały czas nie widziałam, dopiero gdy nasiliły sięu mnie dolegliwośći ostatnio i poszłam do lekarza, to potem w domu zauważyłam taką kreseczkęczerwonąna odbycie... Leczenie jest takie że trzeba przywrócićprawidłowe krążenie zwieraczy i okolic odbytu które zsotało zakłócone na skutek stresu itp. Ja pijęparafinę płynnątóra sprawia że jest lepszy poślizg przy wypróżnieniu i zapobiega zaparciom, do tego maśćna lepsze ukrwienie . Szczelina sama sięgoi tylko 3eba jej stworzycdo tego warunki a z tym juzcięzej- mało stresu, rozciąganie ehm odbytu własnym palcem, dieta bogata w błonnik, ruch, itp, jeśli sięto nie wygoi samo ( a jestem pesymistycznie nastawiona) to można iśćna zabieg rozciągania tej błony w odbycie-to ułatwia zagojenie szczeliny. To wymaga dużo pracy u mnie, bo ja jestem wiecznie spięta i czujęże kurczęte mięśnie i ten sposób upośledzam krażenie i szczelina sięwtedy właśnie rozwija...

Gość hemoroid
dzieki wielkie za informacje. Co do tej kreseczki co mam jej szukac na zewnatrz ( kolo dziurki ) czy w srodku? Jak w srodku to raczej mi sie nie uda...

hehe no ja to sięjakośułożyłam na boku, wzięłam lusterko i jedną ręką trochępróbowałam tak naciągnąćtęskórę, i akurat udło mi sięjązobaczyćale tak jak mówię, w wakacje była niebardzo widoczna, pewnie bardziej wenątrz i dlatego jej nie widziaąłm, u proktologa trochę3eba wypiąćpupę i on wtedy widzi na bank jeśli to szczelina. Może spróbuj użwać oliwki po kąpieli i kup sobie np Alantan plus-ok 8zł on jest na różne podrażnienia itp, moze ci pomoże :))

Gość hemoroid
hallooo!!! rozumiem ze nikt wiecej nie ma problemow z hemoroidami??!! Probuje sie dowiedziec jakie sa ich poczatki i czy to dotyczy mnie...

Hemoroidy bolą jak diabli. Jak cię nie boli, to to jest raczej coś innego. A tak w ogóle, idź do lekarza. Nie wiem, jak można robić z tego problem.

Pierwszy objawem jest bolesność przy wypróżnianiu. Ból pozostaje jeszcze długo. Potem, w zaawansowanym stadium, czuć gop przy siedzeniu.

Gość no chwileczke
przy wejsciu do odbytu mam po skora takie krwiaki, tzn zasinione pecherze tak jakby tam krew byla, nie boli mnie, czasem tylko lekko zaszczypie przy wyproznianiu i lekko tylko zaboli, ale to nawet bolem tego nie nazwe, uwazam,ze to tez sa hemoroidy.do lekarza musze isc

Gość z tego co piszesz
ie wynika jednoznacznie ze to hemorodiy gdyz musialabys odczuwac chociaz minimale pieczenie, swedzenie. Byc moze cierpisz na zwyczajne zaparcia ( stad poczucie nie pelnego wyproznienia ) a ta krew na papierze to moze byc uszkodzenie " mechaniczne" tzn od papieru - sama tak mialam a umieralam ze strachu ze to hemoroidy, lekarz odrazu mi powiedzial co i jak. Polecam zmienic diete- pic duzo wody, i magnez magnez! Jesli po tym nie zaopserwujesz poprawy to kup jakies leki na zaparcia. A co do krwi to ogladnij sie dokladnie czy przypadkiem nie masz jakiejs minimalnej ranki, na wszelki wypadek kup sobie masc na hemoroidy w aptece i smaruj sie nia przez 10 dni, powinno sie zagoic

Gość hemoroid
boze juz wiem co mi jest!! To OWSIKI !!! Wyobrazacie sobie? To uczucie niepelnego wyproznienia to byly " buszujące" robaki. Dzisiaj wzięlam lusterko do reki i zobaczylam kilka(!!!) bialych, kilku milimetrowych robaczkow!! Horror.Wlasciwie to ponoc objawem owsikow jest swedzenie( czego u mnie nie bylo) ale taki robak to niezbity dowod. I co ja teraz zrobie? Nie wie ktos czy sa jakies leki bez recepty??

Gość wow niezle
nigdy nie mialam z tym nic wspolnego ale z tego co slyszalam to owsiki leczy sie tylko u lekarza bo z tym nie ma zartow

Gość Goooosia
Ja np. jak byłam mała to często miałam owsiki. Znam ten ból. Bez recepty to chyba nie kupisz ale np. podczas wizyty u lekarza poproś aby ci napisał receptę na owsiki moja mama ta zrobiła a lekarz bez problemu ci ją wypisze :)

Gość doktor House
Być może seks analny będzie dobrym lekarstwem na Twój problem.

Gość gość
Tutaj masz informacje o różnych sposobach leczenia hemoroidów http://hemoroidyleczenie.info/ Spróbuj zmienić dietę na taką z dużą ilością nasion, podobno pomaga. Ale przede wszystkim musisz udać się do proktologa. On się na tym zna i z pewnością Ci pomoże. Nie ma co się wstydzić, musisz się przemóc i pójść tam.

doktor House - seks analny? Żartujesz? Przecież to absurd. Jeśli chodzi o hemoroidy, to mam parę rad (wynikających z mojego doświadczenia): 1. Picie dużej ilości wody, 2. Unikanie zaparć (dieta wysokoresztkowa + suplementacja błonnika np. procto vitale), 3. Czopki, 4. Maść ziołowa.