Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość intercyza

on chce spisać intercyzę

Polecane posty

Gość intercyza

Mój przyszły mąż jest właścicielem 4 mieszkań w jednym z dużych miast i ostatnio mi powiedział, ze w razie slubu spiszemy intercyzę.. trochę mi się przykro zrobiło... co o tym myślicie...

Sama nalegałabym.Po doświdczeniach ubiegłego roku uważam , że to bardzo rozsądne. jesli bedziecie do końca zycia razem , to niczego nie zmieni.Ale jak sie cos rypnie...

Gość intercyza
ponadto spisał już hostorię swojego życia, którą opanować mam na pamięć w całości do 23 października br. spisał meble w moim mieszkaniu, nie wiem co będzie dalej :O

Gość intercyza
na podszywaczy nie reagujcie chyba macie rację...zgodzę się na intercyzę... takie życie, trzeba mysleć przyszłościowo

Gość intercyza
ratunku! teraz wziął się za spisywanie włosów łonowych mojej ciotki :O

Gość wreszcie madry facet
:D

Ogolnie tekst nie byl zbyt sympatyczny: \"w razie slubu\"... Ale z drugiej strony jak tu inaczej zaczac ;) Ja mysle, ze tobbre rozwiazanie :)

Intercyza jest ok. Pamiętaj, że jak kiedyś coś się rypnie np. w jego biznesie i komornik wejdzie mu na konto, to... zabierze tylko to, co jego. A co Twoje - nie ruszy :) Widzisz, intercyza ma dobre strony.

Gość intercyza
Sugerował też żebym spisała testament na jego rzecz. Jak myślicie, dziewczyny, zgodzić się?

nie wiem co to jest testament na jego rzecz ;) Zalezy jaka to rzecz, bo jak gacie jakies dziurawe to kto by chcial ;) Chyba tylko ten, co tu na kafe czasem zbiera stare rzeczy ;)

Gość intercyza
no, że po mojej śmierci wszystko przypadnie jemu ...

ha, ha, Ty lepiej nie wykupuj polisy na życie, bo kolo Cie zepchnie ze schodów, jeszcze na klatce schodowej, zanim do mieszkania dojdziesz :) Atak serio... jesli to nie podpucha co piszesz, to.... nie wychodz za niego

Intercyzy sa bardzo dobre! Jak narobi Ci kiedys dlugow za plecami,nie musisz ich splacac.Mojej kolezanki maz narobil dlugow na 250tys.euro i sie zabil ,ona zostala z dlugami.Powiedzieli,ze jakby miala intercyze to byloby ok i nie musialaby oddawac kasy.

Jesli on także spisze testament na Twoja rzecz... a jak to wyglada , kto jest majetniejszy?

Gość intercyza
ŻEDNEGO TESTAMENTU NIE SPISUJE !!!!!! TO JEST PODSZYWACZ ZNOWU

Gość Obecnie intercyza zaczyna być
normą. Ja nie widzę w tym nic dziwnego, intercyza w razie czego uchroni Cie przed zobowiązaniami majątkowymi (długi itp.) Twojego męża. A testament, możesz spisać, ale nie wiem po co, przecież ustawowo Ty dziedziczysz po mężu a mąż po żonie, chociaż nie wiem jak to się ma dokładnie przy intercyzie....

Gość nie wychodź za niego za mąż
chyba, że ty też taka policzalna..., wtedy koniecznie - intercyza.

Gość heeeeh
hmmm, ale chodzi mu o te mieszkania tylko? to po co intercyza?? co wnosisz do malzenstwa, jest tylko twoje, po ewentualnym jego rozpadzie nie jest nadal TYLKO twoje i nie podlega podzialowi.

Gość hmmm...hmm..
hmm jeżeli facet robi interesy to faktycznie lepiej jak spiszecie intercyze. Ale jesli jest po prostu właścicielem 4 nieruchomości.. to po co mu w sumie ta intercyza? Przecież to co wnosi do związku przes ślubem to i tak jest jego...

intercyza jest zabezpieczeniem interesów obydwóch małżonków, więc na prawdę nie rozumiem o co tyle hałasu. kobity bronia się przed tym, jak diabeł przed świeconą wodą, a jak ktoś słusznie zauwazył już wyżej, w razie kłopotó męża, żona nie musi spłacać jego długów i od komornika ma spokój. jak dla mnie to bardzo rozsądne wyjście.

Gość intercyza
słuchajcie, a jak w świetle tej intercyzy powinna wyglądać kwestia jego dzieci ? bo on sugerował coś że ja mam na ich rzecz donację przekazać czy coś wtym typie... to chyba się zgodzę, skoro na intercyzę się mam zgodzić?

Gość Po prostu powiedz mu ...
że kochasz go a nie jego mieszkania czy majątek i "w razie ślubu " nie masz nic przeciw intercyzie :-D PS Jak dojdzie do spisania intercyzy to radzę iść na konsultacje do dobrego adwokata i potem podpisać. PPS Pamietaj w zyciu tak na prawdę, trzeba liczyć tylko na siebie. :-D