Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pscółka2234

tampony a grzybica pochwy

Polecane posty

Gość Pscółka2234

mam powracającą grzybicę i ostatnio zauważyłam że gdy uzywam tamponów przez cały okres to pojawia sie to paskudztwo czy wy też tak macie? moze znalazłyście sposób by tego paskudztwa sie pozbyć, przynajmniej na kilka lat??

Gość bo podczas infekcji
i jakis czas potem nie powinno uzywać się tamponów :o Ginekolog Ci tego nie powiedział?

Gość Pscółka2234
Grzybicę mam po jakiś pieprzonych antybiotykach, których miałam za dużą dawkę....to ze ma się grzybicę nie oznacza że się nie doba o higienę i wogole.

Gość ewqa2
Masz wyjalowiona pochwe przez antybiotyki, zanim powroci ona do normalnego stanu potrzebuje czasu. Tampon pogarsza sprawe. Nie ma jednego leku na grzybice ale oprocz galek,ktore trzeba wziac ,warto by bylo przeleczyc siebie i partnera doustnie. Wazne jest rowniez zrobienie posiewu, moze to nie grzybica a bakterie? A moze i jedno i drugie? Same galki przepisane przez gina bez badan nic nie dadza, nie pozwol sie leczyc w ciemno. Ogranicz tez cukier,slodycze i alkohol bo grzyby to uwielbiaja. Nie przesadzaj z higiena,2 razy dziennie to maximum. W trakcie leczenia i po nim warto doustnie przyjmowac Lakcidofil. Wiecej na topiku- GRZYBICA POCHWY.

Gość bbbbbbejb
Nie używaj tamponów przy grzebicy. Krew miesiączkowa sama leczy grzybice. Tak mi powiedział lekarz i sama to znam po sobie. Także jeśli już jest ta gzybica to nie ma nic lepszego niż pojawienie sie jej zaraz przed miesiączką, bo sama się wyleczy. Gorzej jak się pojawia po. Po Clotrimazolum schodzi naskórek cały. Ja na bazie doświaczenia powiem ci tak: Podmywaj się Azulanem (to jst jakiś wywar na bazie rumianku i alkoholu) zaraz na samym początku grzybicy. Pstrykniesz palcem i nie będzie mieć za 2 dni ani śladu. Kiedyś miewałam grzybice co 2 miesiące i nic mi nie pomagało. Teraz od półtora roku nie miałam ani razu. Jak tylko czuję się podejrzanie to odrazu azulan wieczorem przed spaniem i na następny dzień zdrowa :)

Gość urszula maj
A ja polecam: 1) plyn do higieny intymnej o działaniu przeciwgrzybicznym (nie pamietam firmy, ale taki zielony plyn w duzej butelce) 2) krem dopochwowy GYNAZOL w razie infekcji Mi to pomoglo i uwolnilam sie od tego.

Gość fanka anka
jedz duzo kwasnych rzeczy, unikaj cukrow, jedz jogurty i nei uzywaj tamponow,nie podmywaj sie za czesto

Gość Daryjka
I zdecydowanie unikaj współżycia dopóki nie wyleczysz się do końca. ps. skuteczny jest gynazol.polecam.

Gość pyt o Azulan
ten Azulan to chyba z woda trzeba rozcieńczyć ?? Napisz jak możesz o tym coś więcej....Wiem że kiedyś stosowałam Azulan jak mi się kolczyk w brwi nie chciał za bardzo goić ale nie słyszałam też że można się podmywać tym....

Gość saaabinaaaa
Tampony są po, to aby używac je "awaryjnie" np. gdy chcemy iść na basen... potańczyć itp... A nie cały czas!! Krew z okresu jest zatrzymywana w środku i to jest niezdrowe!! Powinna swobodnie wyjść a nie zatrzymywac się i przez to gromadzą się bakterie w pochwie...

Gość gość
A czy raz przy grzybicy pochwy użyjemy tampon na góra 1,5 godziny, to też to wyrządzi dużo krzywdy czy nie ?

Gość gość
generalnie powinno się unikać stosowania tamponów przy infekcjach. zakładam, że z tą przypadłością na basen raczej i tak nie pójdziesz, więc odpuść i załóż podpaskę.

Gość gość
Tampony, tamponami, rzeczywiście nie można ich używac, ale tak czy siak trzeba wyleczyć grzybice raz na zawsze. Ta choroba, to prawdziwy twardziel, nie jest łatwo, ale trzeba próbować. Probiotyki nie pomogą, tylko leki przepisane przez lekarza i to nie zawsze, bo u mnie dopiero 4 razem jak trioxal dostałam, to pomogło.