Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o pomoc.....bardzo

JAK SFORMATOWAC DYSK ?????????

Polecane posty

Odpal te stronke w ie, a nie w mozilli, czy operze, czy czyms innym

tylko podszywaczy tu brakowalo :(, kurcze non stop wyskakuje mi jakies okienko o krytycznym bledzie, sciaglam tego NODa i kurcze nic, nie mozna sciagnac czegos latwego w obsludze ?, kurcze nie mam kogo poprosic o pomoc :(, najchetniej rozwalilabym ten komputer, w kazdym razie dziekuje za pomoc

to moj komp wiec moge zrobic format, tzn nie tylko ja z niego korzystam ale zadnych waznych inf tam nie ma, kurcze probowalam z tym formatem i nie wyszlo :(

Gość _ff_
Odrazu ci mowie, ze tego sama nie zrobisz. jesli juz jakos sformatujesz(co nie zawsze idzie gladko..ahh, ten kochany Bill Gates;), to nie poradzisz sobie z instalacja sprzetu. Jesli chodzi o programy antyvirusowe, antyszpiegowskie, itd , to polecam Kaspersky Antyvirus(co z tego skoro nie bedziesz wiedziala, skad to sciagnac, jak skonfigurowac, itd.), Spy Sweeper, Ad Aware, Spybot, Norton Windoctor, Hijackthis i wiele, wiele innych ;). Nawet jesli usuna tego wira(jesli to wogole wir, bo nie opisalas dokladnych objawow, a jasnowidzem nie jestem), to pewnie zostana jeszcze szczatki tego czegos w rejestrze(tego napewno nie usuniesz). Wczoraj wlasnie pol dnia meczylem sie z kompem tak zawirusowanym, ze szok..ale poradzilem sobie i zaplata byla odpowiednia do nakladow pracy ;). Nie masz zadnego znajomego, ktory to zrobil? Nie zartuj, wystarczy srednio obyty z kompami. Nie mam pojecia, co ci doradzic...sama napewno tego nie zrobisz.

naprawde nie mam kogo prosic o pomoc,

Gość nuuup
Baby to sie w ogole na kompach nie znaja. Niech to za ciebie zrobi jakis facet a ty idz i pozmywaj naczynia 😠

CZY skanowalas juz antyvirem online?? jestes pewna, ze potrzebne jest formatowanie?? Skad wiesz, ze to wirus?? jakie są objawy, co sie dzieje z kompem?? Odpowiesz???????

Gość _ff_
Calamity Jane - Ale ona nie ma o tym zielonego pojecia..po drugie jesli wydarzy sie cos nieprzewidywalnego(a formatowalem kompy juz setki razy), to bedzie mogila ;). Win98 szczegolnie lubi platac figle podczas instalacji ;).

Gość nuuup
nowa8 - dzieki, az tak ja widac?

calamity prosze powiedz mi dokladnie jak sformatowac, prosze, to jest chyba jedyne wyjscie bo nie wiem jakiego programu moge uzyc zeby to usunac, to napewno jest wirus, wciaz wyskakuje mi cos o krytycznym bledzie, i w ogole jakies strony z tymi programami antywirusowymi, aha wzielam ten kaspersky scanner online, niby skanuje ale watpie zeby to cos dalo :(, zrezygnowana jestem, dzieki wszystkim, naprawde,

_ff_ -> ja nigdy nie mialam problemow z winem, jesli juz to ze sterownikami :)

a mam win xp

ok, ja chcialam pomoc, ale moja cierpliwosc wlasnie sie skonczyla. powodzenia w formatowaniu, ale powiem szczerze, jak sie nie znasz na kopmach, to nie dasz rady:/

kurcze a jak dlugo to bedzie skanowac?, i czy da to cos w ogole ?

nowa8 kurcze nie potrafie odpowiedziec na twoje pytania bo juz mowilam ze sie na tym nie znam, nie probowalam wczesniej zadnego skanowania :(, niech mnie ktos dobije

Gość _ff_
nowa8 - czyli ktos ci zlozyl porzadnie kompa ;). Niektore komponenty lubia sie ze soba gryzc. Spotkalem taki przypadek, ze win98 nie chcial sie zainstalowac, bo gryzl sie z pamiecia..nie mowie juz o krzaczeniu sie tego systemu podczas instalacji. Win XP Pro instaluj, jesli twoj komputer pociagnie..ale skoro mowisz, ze aktualnie jest zainstalowany.. :). Najlepiej gdybys miala plyte z zaimplementowanym SP2, wtedy nie byloby problemu z Sasserem, Blasterem i tego typu gownami przy pierwszym uruchomieniu kompa ;).

nie jestem pewna ze potrzebne jest formatowanie ale co innego moge zrobic ?, z kompem nic takiego sie nie dzieje ale wciaz wyskakuje "critical system error"

Gość _ff_
prosze o pomoc.....bardzo - Skad jestes? Zaplacisz mi w naturze ;P. Moze byc? :P Hmm, jesli niedaleko to sie na to pisze :D.

bardzo smieszne, chce mi sie plakac a ktos sie nabija, dziekuje

Gość _ff_
prosze o pomoc.....bardzo - Przeciez sobie zartuje. Na odleglosc nikt ci nie pomoze. Trzeba widziec nad czym sie pracuje, a nie zdawac sie na przeczucia ;). Kaspersky to najlepszy program..oczywiscie nie wykrywa wszystkiego, dlatego stosuje sie kombinacje programow, ktore podalem wyzej. Odpowiednio ustawione w zaden sposob nie przeszkadzaja w uzytkowaniu komputera. Wcisnij start na pasku, wybierz uruchom, wpisz msconfig..i odznacz wszystko co tam masz. Potem zrestartuj komputer. Moze to da jakis maly efekt.

Gość _ff_
Jezu, chodzilo mi o 6 pozycje po uruchomieniu msconfig/uruchamianie.

ok wzielam teraz w tym kaspersky scanner online skanowanie moj komputer, czy tocos da ?, strasznie wolno idzie , kurcze dopiero jest 3 % :(

Gość _ff_
poprawnie skonfigurowany system ma po uruchomieniu max. 20 procesow(liczac jakis antyvirus chodzacy w tle). Ja u siebie mam 17 i to jest absolutne minimum ;). Mozna jeszcze wylaczyc pliczek odpowiadajacy za drukowanie ;).

jak to skanowanie nic nie da to sprobuje tego co napisales, dzieki

Gość _ff_
Jezeli masz tam 100 tys plikow(60 GB dysk zapelnion w 90-95%, skanuje tyle czasu) to bedzie skanowal do 1,5 godziny. Zaktualizowalas bazer wirusow? Oczywiscie to robi sie automatycznie, ale w przypadku jakiegos szajskiego lacza..roznie bywa.