Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Paula_20

dziurki na twarzy po wyciskaniu

Polecane posty

dzięki brevoxylowi pozbyłam się większości krost z twarzy w trzy dni. Nawet tych, które miałam już od kilku tygodni i nie chciały zejść w żaden sposób. Teraz ukazały się za to niestety pamiątki po wyciskaniu :( mam na twarzy kilka takich dziurek (na policzkach), których niczym nie zakryję, bo jak nie nałożę fluidu to są dość widoczne (zależy jeszcze pod jakim kątem pada światło itp., a jak nałożę fluid, to widać jeszcze bardziej i wygląda to tak, jakbym miała tapetę na twarzy na 2 cm grubości :( co prawda jestem szczęśliwa, że nie mam już pryszczy, bo one wyglądały gorzej niż te dziurki, ale jak już ktoś dostanie palec to zaraz chce całą rękę, więc chętnie doprowadziłabym swoją twarz do stanu idealnego. Jeśli ktoś miał podobny problem i się z nim uporał to proszę o rady. A przy okazji szczerze namawiam wszystkie dziewczyny, które mają kłopoty z cerą do zakupu brevoxylu :)

Gość kanapka z maslem
i ja tez.. i nie mam pojecia slyszalam o maseczce sciagajacej pory z czerwonych porzeczek

Seniorita22 - ja w swojej aptece kupiłam Brevoxyl za 20.75 zł, ale jego cena waha się w zależności od apteki od 17 do 22 zł. Kupisz wszędzie bez recepty :) I jak już zaczniesz go stosować to niech Cię nie zniechęci to, że na początku skóra jest wysuszona, swędzi i piecze, może być też zaczerwieniona, bo ta maść działa właśnie w taki sposób, że złuszcza naskórek, jego wierzchnią warstwę, spod której wyłania się piękna, \"nowa\", gładka skóra :)

a co do tematu wątku, czyli mojego problemu z dziurkami, to właśnie denerwujące jest to, że przebarwień i plamen po wyciskaniu można się pozbyć stosując maści przeznaczone do tego(Cepan, No-Scar itp.), a z tymi dziurkami już jest większy problem :( Będę szukać w internecie jakichś rad i jak tylko się na coś sensownego natknę to dam znać, żeby pomóc innym :)

Ja proponuję odwiedzić gabinet dermatologii estetycznej :-), tam juz w granicy 100-200 zł w zależności od potrzeby i rodzaju zabiegu mozna złuszczyć naskórek i pozbyć się przebarwień jak i tych \"dziurek\":) a co do brevoxylu to gdzieś wyczytałam ,że stosować go trzeba 12 tyg??

no to będę musiała się zastanowić nad tą dermatologią kosmetyczną :) na ulotce Brevoxylu jest napisane tak: \"Pełny efekt działania Brevoxylu występuj zwykle po kilku tygodniach stosowania. Jest to normalne w leczeniu trądziku. O ile lekarz nie zaleci inaczej terapię należy kontynuować przez co najmniej 3 miesiące.\" Ale ja mogę z własnego doświadczenia powiedzieć, że tak naprawdę efekty widać już po dwóch dniach. Przynajmniej w moim przypadku :) Ta maść bardzo silnie wysusza krostki, pryszcze, wnika w głąb skóry, złuszcza ją i nawet jak coś wycisnę, to jak posmaruję to miejsce brevoxylem, to następnego dnia prawie nic nie ma. A w topiku \"Brevoxyl jest super\" znajdziesz dużo więcej pozytywnych opinii na temat brevoxylu, on chyba naprawdę wszystkim pomaga i to dość szybko. Jeśli nie masz jakiejś ciężkiej odmiany trądzika to nie faszeruj się żadnymi Diane 35, nie wydawaj kasy na żadne Zineryty ani inne leki, które z upodobaniem przepisują dermatolodzy zdesperowanym pacjentom, zamiast po prostu od razu zalecić Brevoxyl (ja nie rozumiem ich tak swoją drogą, no ale mniejsza z tym). Ale się rozpisałam :) Jak jeszcze jakieś pytania to chętnie odpowiem :)

Ja raczej nie mam problemu z trądzikiem po prostu mam przebarwienia i slady po tych pryszczach nie jest ich wiele ale wole zeby w ogole nie bylo:)

Gość no wlasnie...
na przebarwienia sa rozne masci i specyfiki, a na wglebienia itp chyba nic nie ma, sama juz nie wiem, bo tez mam z tym problem :(

ja mam dwie dziurki na policzku i zastanawiam sie nad terapia laserowa!! bo probowalam juz wszystkiego i nic mi nie pomoglo :(

Gość klslkooo
Paula, ja tez jestem zalamana... nie wiem, czy jest na to jakis sposob........

Gość tescola
Niestety w gabinecie dermatologii estetycznej takze nie udalo mi sie pozbyc dziurek.Wywalilam kase w bloto.Drogo mnie to kosztowalo ,a nawet najmniejszego efektu nie przynioslo. Seniorita-----> jak cos radzisz to moze napisalabys z wlasnego doswiadczenia? Bo to,ze doradzasz metode nieskuteczna to juz wiem,ale sadze,ze nie mialas nigdy takiego problemu i nie wiesz o czym piszesz. Co prawda w tych gabinetach i innych takze zachecaja klientki zabiegami ,zapewniaja ,ze mozna sie pozbyc tego i owego ( mnie wmawiano,ze dziurek rowniez) a to zwykla sciema byla.Tylko po to zeby kase wyciagnac z naiwnych ludzi. Tez mysle o laserze ,ale nie robilam jeszcze i ie wiem jak bedzie na to skuteczny. W gabinetach kosmetycznych jak i dermtologii estetycznej zabiegi majace splycac dziurki sa na zasadzie ciaglego zluszczania naskorka .Dlatego uwazam,ze jesli mam miec zluszczanie za pare tys zl to wole kupic tubke zelu czy inne zluszczajacego specyfiku za 50 zl i zluszczac sobie naskorek we wlasnym zakresie.Powiem wiecej ,po takim zelu u mnie zluszczanie naskorka bylo wielokrotnie silniejsze niz kiedykolwiek mialam w gabinecie dermatologii estetycznej badz w kosmetycznym.Jak narazie to udalo mi sie tymi domowymi zluszczaniami na tyle poprawic stan skory,ze wielkie dawniej pory sa teraz prawie niewidoczne,a dziurki sa coraz plytsze ,stopniowo sie wyrownuja ze skora ,ale jeszcze je widac wyraznie.Przeliczajac ile wydalabym na taka ilosc ( o wiele mniej efektywnego zluszczania gabinetowego) zabiegow,wydalabym juz kilkanascie tys zlotych.Przez to,ze robie to w domu moje koszty to ok 150zl.Nie dajcie sie omamic w gabinetach obietnicami bez pokrycia.

tescola - dzięki za opinię, powiem szczerze że komu jak komu, ale dermatologowi zaufałabym najprędzej, ale z tego co mówisz lepiej być ostrożnym. Szkoda, że wywaliłaś tyle kasy ... Ale jakiemu Ty sie właściwie zabiegowi poddałaś? Mówisz o mikrodermabrazji?

Gość kdjj
tescola, co stosujesz w domu w celu zluszczania naskorka?? jak sobie sama radzisz z tym? mozesz napisac?

Gość kasialux
dziewczyny a moze warto zainwestowac w dobry krem La Roche Posay na przebarwienia jesli chodzi o te dziurki to ja załagodziłam je a takze nawet zmarszczki stosujac 6m-cy naturalny kolagen - wiem ze drogi ale 50ml starczy na 3 m-ce

Gość kasialux
http://www.kolagen.org.pl/ PODAJE WAM STONKE O KOLAGENIE TAM DOWIESZ SIE WSZYSTKIEGO JA KUPUJE U DYSTRYBUTORKI WIEC MAM CENE TAKA JJAKĄ TU PODAJA ALE Z 30% ZNIZKA

Gość kasialux
Efekty stosowania Kolagenu Naturalnego "Nowa Formuła Q 5-26" poprawa spoistości skóry oraz wzmocnienie jej immunologii, zwiększenie zdolności wiązania wody w skórze, dzięki wysokiej zawartości aminokwasu hydroksypoliny w Kolagenie (efekt ponownego nawodnienia skóry), spłycenie zmarszczek mimicznych, opóźnienie procesów starzenia, oczyszczenie skóry z przebarwień, regeneracja oraz odbudowa struktury skóry złagodzenie podrażnień, regeneracja skóry po oparzeniach, wygładzenie blizn, przyspieszenie gojenia drobnych urazów (stłuczenia, opuchlizny), złagodzenie objawów trądziku młodzieńczego, pomoc w walce z cellulitem, poprawa sprężystości skóry u osób odchudzających się, regeneracja włosów i paznokci, odbudowa tkanki łącznej i kostnej, doskonały przy bólach reumatycznych - zwyrodnienie, RZS, gościec, ból kręgosłupa, osteoporoza, leczenie parodontozy i chorób jamy ustnej, leczenie chorób błon śluzowych.

Gość tescola
O kolagenie nie wciskaj ludziom ciemnoty bo takze go uzywalam 3 miesiace i nic nie pomogl,ani odrobine.Zreszta pisalam do ludzi zajmujacych sie dystrybucja czy moge stosujac kolegen liczyc na splycenie takich dziurek ,ale dostalam odpowiedz,ze niestety nie. A ty juz chyba klientow nie masz ,ze szukasz tu nabywcow.Odradzam bo nie warto. Dziewczyny ja uzywam zorac,zluszcza wielokrotnie mocniej niz kwasy glikolowe ,plyny jessnera i TCA gabinetowe.Tym zabiegom sie poddawalam wczesniej.TCA robilam w gabinecie dermatologii estetycznej.Skora po tym zabiegu byla jak poparzona przez okolo miesiac ,skorupa na twarzy i jednorazowe zluszczanie tej skorupy ,ktore nic nie pomoglo ,ani na pory skory ani na dziurki.Tragiczny wyglad przez miesiac czasu to osiagniecie ,za ktore zaplacilam okolo 200 zl i pozniej leczenie skory po poparzeniu.TCA ma takie zadanie zeby poparzyc skore.Z tej roli znakomicie sie wywiazal,ale nic nie pomogl.Ponioslam jeszcze ododatkowe koszty na leczenie. Zorac uzywam od okolo 8 miesiecy 2-3 razy w tyg na noc,na lato zrobilam przerwe.Trzeba przy jego stosowaniu uzywac kremy ochronne z wysokim faktorem przez caly rok,takze zima,ale powoli to daje widoczne efekty chociaz tez jak wy chcialabym szybciej.Na obecna chwile jestem zadowolona ze zmniejszenia wielkich porow,to co plytsze o wiele szybciej sie daje skorygowac ,na te glebokie dziurki trzeba duzo czasu i cierpliwosci,ale koszty sa niewspolmierne do zabiegow gabinetowych.Tubka okolo 50 zl ,ja zuzylam 3 tubki.Policzcie sobie ile zaplacicie za 6 -8 miesiecy zluszczan kwasami w gabinetach 2-3 razy w tygodniu chodzac na zabieg.Tym bardziej,ze u mnie po zabiegach w gabinecie skora sie prawie nie luszczyla ,a tylko minimalnie sie scieral naskorek ,po zelu zorac zluszcza sie platami,a skorupy nie mialam nigdy.Wiec jaka jest efektywnosc i koszty tego co serwuja w gabinetach? Jakie sa relacje cen do efektow ?Wam zostawiam odpowiedz na to pytanie.Kupcie sobie ( na recepte) ten zel i zobaczycie same.

Gość kasialux
hej tescola ja nie jestem dystybutorka tylko klientką a ja uzywam nadal i widze jak moja skóra staje sie jasniejsza , mialam blizny po tradziku i nie mam, mialam plamki od słonce - tez nie mam , kurze apki znikneły mi pomaga - tobie niekoniecznie to jest forum wiec kazdy moze polecic cos od siebie

Gość kasialux
przeczytałam własnie ze ZORAC stosuje sie w przypadku łuszczycy

Gość tescola
Nie tylko w przyapdku luszczycy ,ale takze tradziku ,a skoro go stosujesz to powinnas wiedziec . Nie pomaga i nikomu nie pomogl kolagen ani na kurze lapki ,ani na tradzik ,ani na dziurki w skorze. Wiem o tym poniewaz na innym forum byl taki temat i wypowiadaly sie osoby ,ktore jak ja stosowaly wiec nie przekonuj mnie,ze to mnie nie pomogl,Nie znam ani jednej osoby,ktora bylaby zadowolona z kolagenu.Chyba tylko Ty,ale w to nie wierze co piszesz bo nawet na dziurki go polecalas .Na rozstepy takze nie pomaga. Zorac ma za zadanie zluszczac naskorek i robi to swietnie.Dzieki temu splycaja sie stopniowo nierownosci tylko trzeba dlugo czekac na efekty,ale napewno zluszczanie jest o niebo lepsze niz te dermatologiczne i kosmetyczne za gruba kase.

dziewczyno skad w tobie tyle złości? tobie nie pomogło innym pomogło ot i cała filozofia

Gość kasialux
nie uzywam zorac'u tylko breevoxyl uzywałam a to jest forum - wiec kazdy moze sie podzielic opiniami na temat srodków kosmetycznych' ja uzywam oryginalnego kolagenu - a ty zapewne kupilas podróbe - wiec nie ma o czym mówic tanie mięso psy jedzą

w jaki sposób maśc może złuszczyć skórę aby nie było dziurek? przeciez to smieszne.......... masc nie zluszcza tak głeboko......... tu potrzebny srodek który odbuduje strukurę skóry. maśc ile moze zlusczyc - 0,1 mm skóry nie wiem w jaki sposób moze zluszczyc aby nie było dziur - BREDNIE OPOWIADACIE

Gość tescola
kasialux----> nie pomogl nie tylko mnie ,ale nikomu nie pomogl.Tez wyrazilam opinie.Skad mozesz wiedziec czy uzywalam podrobki??? Pisalam tu jaki uzywalam? Skad w tobie tyle zlosliwosci? Wypowiadasz sie na temat zelu zorac nic o nim nie wiedzac.Zastanow sie najpierw nad tym co wypisujesz ,a potem pouczaj innych.Ciemnote wciskac kazdy potrafi ,ale cos madrego napisac juz nie. O kolagenie,ktory zachwalasz ( bezpodstawnie) wypowiadali sie w kafeterii takze sprzedawcy,ze jest beznadziejny i nie spelnia zadnego z podanych w ulotkach rzekomego dzialania.A ty musisz byc strasznie zdesperowana brakiem klientow jak widac.Klamac mozna ,ale tylko do czasu. cziken----> to moze tez odpowiesz w jaki sposob laser splyca dziurki w skorze? Akurat zel zorac ma nie tylko dzialanie zluszczajace,ale takze powodujace odbudowe struktury skory,ale ty o tym przeciez nie masz pojecia.Zenada .