Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zlotooka

kosmetyki do makijazu

Polecane posty

Gość zlotooka

hej dziewczyny, zaczynam sie wlasnie powaznie malowac :) tzn - chcialabym zaczac, bo nie znam sie na tym zbyt dobrze dlatego mam pytania- interesuja mnie kosmetyki, ktore uzywane sa w salonach kosmetycznych, czyli takie mega hiper trwale - mozecie mi cos polecic? z gory dzieki :)

Gość zlotooka
troche znam ta stronke, ale interesuje mnie, czy te kosmetyki dziela sie na serio na profesjonalne i te zwykle - dla akzdego smiertelnika. jezeli tak to ggdzie te dobre dostac i ktore to sa?

a po co Ci te profesjonalne? trzeba mieć dużo wprawy, aby się nimi dobrze pomalować - np. podkłady to wg mnie w ogóle nie nadają się do stosowania na co dzień, bo są bardzo mocno kryjące i tworzą maskę. nadają się na uroczystości, do zdjęć, filmu itp. a jak do tego dodasz jeszcze brak umiejętności, to już w ogóle nie wiem, co wyjdzie. kupuj po prostu kosmetyki dobrej jakości, np. ze średniej półki cenowej. na Wizażu masz opinie o kosmetykach w KWC - czytaj je i na tej podstawie wybieraj, co kupić.

Prawdziwych kosmetyków profesjonalnych jest na polskim rynku kilka marek, jednak, jak ktoś tu już wcześniej zauważył, nie nadają się one do stosowania codziennie, a to dlatego, że pomimo tego, że są trwalsze, to wysuszają skórę (mają mniej wypełniaczy). Nie zgodzę się z tym, że takie kosmetyki dają efekt maski, bo używam takich, i moje wtapiają się w skórę tak bardzo, że gdyby nie barwa, nie byłyby zauważalne. Wszystko zależy od konsystencji oraz od potrzeb. Te z efektem maski to najczęściej tzw. kamuflaże i stosuje się je w przypadku np. zdjęć, do zatuszowania niedoskonałości takich jak plamy, blizenki, krostki itp.