Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kredyt

Kredyt studencki

Polecane posty

Gość kredyt

Hej! Jestem na 2 roku studiów, mieszkam w obcym mieście (300 km od domu), sytuacja finansowa mojej rodzinki jest dosyć nieciekawa. Jedyną szansą na utrzymanie dla mnie jest praca, dostaję stypendium socjalne ok 200 zl/mc. Na pierwszym roku jakoś to wytrzymałam tylko nie miałam czasu na nic, połowa zajęć w plecy bo praca, o wykładach wogole zapoimniałam przypłaciłam to sesją poprawkową i całkowitym brakiem tzw. życa studenckiego, zero wyjść na imprezy, wolnych wieczorów czy weekendów. Wychodziłam z akademika między 7 a 8 rano i wracałam między 22 a 23 zjechana jak dziki osioł.Teraz zastanawiam się nad kredytem studenckim. Może ktoś ma jakieś doświadczenia warto brać i żyć spokojnie teraz czy lepiej męczyć się jeszcze tylko 4 lata ale za to po studiach nie mieć zobowiązań. W jakim banku ewentualnie składać wniosek. Będę wdzięczna za wszelkie rady

Gość kredyt
i jak byłaś zadowolona, polecasz?

Ja też się nad nim zastanawiałam, ale zrezygnowałam. Moim zdaniem to zbyt duże ryzyko. Wiadomo jak jest w naszym kochanym kraju z pracą, a po studiach ja wole założyć rodzinę i mieć czste konto, a nie męczyć się spłacając kredyt. Z tym, że ja podejełam w związku z tym studia tam gdzie mieszkam, a magisterke zrobie w Krakowie. U Ciebie jest gorzej dużo, ale ja bym chyba nie brała kredytu...

Gość kredyt
proszę o jeszcze to dla mnie bardzo ważne

Gość ja biore kredtyt w tym roku
mam podobna sytuacje jak ty, ide na 2 rok i niestety musze sie sama utrzymac. bede miala ok 400 zl stypendium ale za sam akademik place 310. mam nadzieje ze w wakacje zlapie jakas prace, moze za granica i odloze pieniazki tak zeby potem spokojnie splacic kredyt i bez toporu nad glowa poszukac pracy. podziwiam cie ze caly rok dalac rade tak funkcjonowac i laczyc nauke z praca, ja chyba bym psychicznie nie wytrzymala, dlatego wole ze spokojem zalicza i pracowa na dodatkowe pieniadze ze stypendium naukowego i byc wolna od stresu w sesji poprawkowej.

Gość ja biore kredtyt w tym roku
a co do banku to ja bede brala w pko. maja korzystne warunki i wiele osob bierze ten kredyt a niektorzy po prostu skladaja na konto poki maja jakies dotacje od rodzicow :) tak tez mozna :) nie zastanawiaj sie dizewczyno i zloz wniosek a kredyt zawsze mozesz przerwac i wrocic do pracy jesli zdecydujesz ze tak bedzie lepiej :)

Gość kredyt
No właśnie tu mam kolejne pytanie czy mogę zawiesić wypłatę kredytu? bo na przykład okazało się po roku że mogę się sama utrzymać, cz w takiej sytuacji automatycznie musze zacząć go spłacać?