Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczona_żabcia

POMOCY!!!niedlugo bede lysa

Polecane posty

Gość zrozpaczona_żabcia

Ostatnio wlosy wypadaja mi bardzo:(zawsze wypadaly ale ostatnio to juz przesada:( znacie jakies skuteczne tabletki albo jakies inne sposoby ktore wam pomogly??

Gość obetnij się na łyso
wyprzedź łysienie :-)

Gość Trio
Ja też mam ten problem, lekarz mi mówi, że to jest związane z hormonami, coś niby mam z tarczycą i barkuje mi mikroelementów.Przepisał mi taki składnik który ma w sobie dużo mikroelementów i nazywa się Rexorubia

Gość nie wiem czy
w tym wypadku pomoże, ale rewelacyjna jest rycyna - trzeba ją na ciepło wmasowywać w skórę głowy, zostawić pod ręcznikiem na min. 5 godzin (najlep[iej na noc), a potem umyć w niezbyt gorącej, ale bardzo ciepłej wiodzie. Troche też przyciemnia włosy. Dla mnie rewelacja. Po 4 miesiącach używania mam grzywę jak u lwa, ale zaczęłam stosować jak tylko mi zaczęły bardziej wypadać. Życzę powodzenia

Gość izabo
a gdzie mozna dostac rycyne? w aptece?

Gość stare metody...
Również słyszałam o rycynie :D więc chyba coś w tym jest.... Powodzenia!!!

Gość pudelek07
ja sie dzis pytalam fryzjerki, bo tez mi wypadaja i podobno powinnam łykac skrzyp polny w tabletkach. polecam

Gość skrzypovita
działa cuda -nie tylko na włosy, wzmacnia paznokcie, poprawia stan skóry tylko cena lekko odstrasza

Gość skrzypowita owszem
jest dobra, ale mi pomaga picie drożdży, rewelacja już po tygodniu włosy mniej wypadały.

Gość młaaada
a jak te drodze robisz do picia? mozesz dokładnie sac przepis?

Gość plummmi
a jak podgrzewacie ta rycyne...?

Gość henna wax i nafta - polecam
i je stosuję....dwa razy w tygodniu wcieram w skórę głowy naftę kosmetyczną z sokiem pokrzywy na 10 minut, nastepnie myje głowę i wcieram w skórę i we włosy odżywke henna wax - trzymam ją pod czepkiem z folii i ręcznikiem całą noc. Kupuję je w aptece. Wlosy się wzmacniają i szybciej rosną:) O henna wax słyszałam,że jest stosowana u ludzi po chemioterapii, więc nie powinna nikomu zaszkodzić,a raczej pomóc.Jest dostępna dla włosów blond i ciemnych.

Gość a co jest odstraszającego w ce
nie SKRZYPOVITY??? przecież to kosztuje raptem 16zł za 80 tabletek czyli 40 dni kuracji, to jakaś horendalna suma? no bez przesady

Gość może u Ciebie
w mojej aptece była dwa razy droższa

Gość ŁYSAWA
Jeśli chodzi o przepis na drożdże to jest następujący: Kupujemy świeże drożdże. Lepimy z nich kulkę wielkości orzecha laskowego, wrzucamy do szklanki i zalewamy wrzątkiem. Mieszamy do rozpuszcenia i po przestygnięciu wypijamy. Można posłodzić dla lepszego smaku. Z początku ma się wrażenie, że pije się coś paskudnego, sle z czasem człowiek się przyzwyczaja. Działa to na włosy, paznokcie i cerę (pomaga na pryszcze, ale mi akurat nie pomogło). Jeśli chodzi o środki na porost włosów, to przećwiczyłam już większość. Skrzyp polny, Capivit A+E, Silica, H-Pantoten i wiele innych - są dobre, bo żeby włosy rosły, to muszą mieć z czego. Niestety nie zahamują wypadania w każdym przypadku. Seboradin, maseczki, cudowne fiolki Vichy - dobre, ale nie genialne. Są właściwie tylko 2 preparaty, do których jestem przekonana po wielu latach zmagań. A mianowicie: 1. Przez chwilę na rynku była taka odżywka Schwarzkopfa w piance do spłukiwania. Niestety Schwarzkopf przestał ją produkować, bo ludzie wolą odżywki bez spłukiwania, które tylko obciążaja włosy. Obecnie na rynku są ich odżywki w piance, ale bez spłukiwania. Niestety to juz nie to samo. 2. Kamiwaza - Mała buteleczka kosztuje 60zł. Jest to preparat z jakichś tam chińskich ziół. Wciera się go w skórę głowy. Pisali o nim w Świecie Nauki. Jest cholernie drogi, ale pobudza cebulki i powoduje odrastanie nawet po długim czasie. Ja niestety nadal chodzę łysawa, bo Kamiwaza starcza mi na 2 tygodnie i nie miałam kasy na inwestycję w nią. Na dodatek jak już zaczęły mi odrastać, musiałam pofarbować włosy i teraz znowu wyłysiałam :( Babeczki, nie farbujcie włosów. Jak już musicie to róbcie to henną lub basmą, ale w żadnym wypadku nie używajcie farb Schwarzkopfa! Nie utleniajcie i nie róbcie trwałej! Nie stosujcie odżywek bez spłukiwania. Nie rozczesujcie mokrych włosów. Nie suszcie gorącym powietrzem. Nie używajcie lokówek.

Gość skrzypowita owszem
mójprzepis na picie drożdzy: kostkę drożdży (100g) dzielę na pięć równych części i raz dziennie piję. Zalewam te drożdże przegotowaną wodą, ale nie wrzątkiem- bo wtedy smak ich jest ohydny. dla mnie rewelacja, nie wiem czy tobie pomoże, ale życzę sukcesów.