Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

duuuży problem

Zaparcia - jak sobie z nimi radzić???

Polecane posty

Gość kotekzapłotek
wizyta u lekarza,wiele chorób gastrycznych daje takie objawy

mam problemy z zaparciami od urodzenia. Jak miałam kilka latech to nawet przez to w szpitalu wylądowałam. Ale żadnej choroby nie mam. Nie licząc tych zaparć :/

Gość pij
siemie lniane na noc to na 100% pomaga i jedz otrebuski nic innego tak nie pomaga....pozdrowka

Gość kkkkkkkkkkkkkk
Moze tak,jezeli to dolegliwosc od dziecka,to skad wiesz,czy z tych dlugolrtnich zaparc nie masz teraz choroby? Robilas badania?

Gość pij
to nie zedobry pomysl ja juz od pol roku mam spokoj z zaparciami (przy koncu to za kazdym razem krew) zrobilam kolonoskopie niby nie ma nic ja tam nie wiem mam hemoroide mala na zewnatrz ale staram sie nie martwic narazie przestalam pic to siemie pewnie wroce do tego wiesz nie dawaj duzo tego zeby bylo jak kjisiel to nie ma znaczenia zrob niby rzadko lejace zobaczysz sama musisz wyczuc acha i ja jeszcze oprocz tego prazylam sobie na patelni jak sezamki i tak jadlam dobre i juz jak rzulam to czulam ze kleik sie robi :P:P:P zareczam to jedyne lekarstwo, ZADNE HERBATKI BRON BOZE to rozleniwia jelita

Gość ja codziennie pije
siemie lniane i rano na czczo kefir wymieszany z otrebami zytnimi.Zdecydowanie lepiej mi.Polecam i nie wierze .,ze to nie pomoze komus, no chyba,ze mamy do czynienia z powazna choroba.

Gość ---------
up

Gość Kup sobie otreby orkiszowe
Polecam bo to jest sprawdzony sposob na zaparcia.Kup sobie w sklepie ze zdrowa żywnoscia otreby orkiszowe i wsyp 4 łyzki do jogurtu naturalnego Aktivia i jedz to codziennie na śniadanie.nie mam problemu z zaparciami a w toalecie jestem ok 3 razy.Pozdrawiam

Gość genna28
z zaparciami gdy byłam w ciązy walczyłam stosując czopki eva/qu działają bardzo szybko w ciągu 15 min i nie trzeba ich trzymać w lodówce

Gość Zyta2
Ja kiedyś też miałam duże problemy z zaparciami. Teraz pojawiają się sporadycznie, bo zmieniłam nawyki żywieniowe I zaczęłam regularnie biegać. Zanim jednak to się stało, to często wspomagałam się czopkami eva/qu. Bo bardzo szybko działają I nie zauważyłam żadnych skutków ubocznych.

Gość pomidorowazryżem2
Ruch, picie wody, dieta bogatoresztkowa, czopki eva/qu. To mój sposób na zaparcia. Skuteczny.

Gość gość
A przy zaparciach bardzo ważna jest dieta i konsekwencja jej stosowania! Ja trzymam się zasad, mniej więcej takich jak tu opisanych: https://portal.abczdrowie.pl/dieta-na-zaparcia i na szczęście wyleczyłam się z zaparć.

Gość Karina C
Czopki są okropne w aplikacji i nie rozwiązują problemu na dłuższą metę. Lepsze są doustne środki na zaparcia, które można zastosować w każdej sytuacji takie jak dicopeg 10g. Należy pić dodatkowo dużo wody oraz więcej się ruszać.

Gość Miloslaw
Sprawdźcie sobie mieszankę ziołową http://pl.vitaleherbs.com/fibra-vitale - ona zawiera dużo błonnika, jest polecana na zaparcie. Dużo osób używa jej także podczas odchudzania, ogólnie wpływa pozytywnie na cały układ pokarmowy.