Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 3 minuty

Jak się ubierać? Jak się nie ubierać?

Polecane posty

Gość 3 minuty

[24.09] 11:59 Kitty D Siema! Zastanawiałyście się pewnie, jak w wieku 10-13 lat się ubierać i malować ? otóż na tym forum możesz napisać co myślisz o nowej modzie... jak powinnyśmy się ubierać lub jak się nie ubierać! Jeśli masz jakiś problem to dajesz.. ;D na pewno pomożemy! thz!

Gość Wy tak na poważnie
???? Matko ...... 10-13 lat się malować???? całkiem Wam już mózgi wyparowały z głów?????

Gość ewiczkaa
Witaj! Zamieść swoje zdjęcia na stronie www.modniludzie.pl i pokaż w co się ubrać, co jest modne i w czym zwrócić na siebie uwagę. Komentuj umieszczone zdjęcia ! Strona modniludzie.pl skupia tych, którzy w nietuzinkowy, wyjątkowy i odważny sposób kreują swój wygląd. Tutaj każdy może pokazać swoje koncepcje, wizje oraz stać się wzorem i inspiracją dla innych osób. Ideą portalu jest promowanie mody niezależnej i kreowanej przez Was. Szczegóły na stronie. Ewa

Gość trzydziestkaaaaaaa
Że co?? W wieku 10-13 lat MALOWAĆ??? Chryste, co z tymi dzieciarami sie porobiło:/

"Jak się malować w wieku 13 lat?" W wieku 13 lat to dziewczynki muszą się nauczyć do czego służy antyperspirant ;)

anxipanxi :D to bylo dobre :D boze, jak ja mialam 15- nascie to dopiero sie zastanawialam, kiedy zaczac uzywac maskary

tam jest "w wieku 10-13" jakiś żart? sorry ale w wieku 10 lat (3 klasa podstawówki) większość dzieciaków nie zna podstawowych zasad ortografii (niektórzy co pokazuje kafe nie znają ich w dalszych latach swego życia :P) ale tusze, błyszczyki idą w ruch... najbardziej chore jest to, że właśnie wypuszczono na rynek gazetkę "hallo Kitty", która ma uczyć sztuki makijażu małe dziewczynki... może cofnijmy się od razu do średniowiecza i zacznijmy wydawać za mąż 14 letnie dziewczynki... a potem rosną pokolenia małych galerianek...

Gość balerona
Nie przesadzajcie. Nie malowałyscie się po kryjomu, jak miałyscie 11-12 lat? Bo ja sie malowałam. Oczywiscie nie do szkoły, ale w domu, tak dla eksperymentu. teraz mam 30 lat i niespecjalnie sie maluję, te 10-13 lat to wiek, kiedy sie jest ciekawym wszystkiego tego, co sie wiaże z plcią, włączając malowanie i chodzenie na obcasach.

Nie, nie malowałam się. Nie miałam takiej potrzeby i miałam świadomość, że to nie ejst zajęcie dla dziecka w wieku 10 - 13 lat. Tak więc, nie ... Poza tym ona się pyta czy wypada! Nie sądzisz, że pyta Cię o zdanie czy wypada jej się malować w domu ;)

ja w tym wieku(10lat)bawilam sie jeszcze lalka...teraz dziewczynki siedza przed komputerem i przestawia im sie glowach,malowalam sie mamy kosmetykami,tuszem do rzes robilam pieprzyk na policzku,oczy na niebiesko i czerwona szminka,bralam dezedorant i spiewalam do lusterka,ale to byla zabawa w dorosla,do glowy by mi nie przyszlo zeby pomalowac sie do szkoly,co prawda nie bylo wtedy hello kitty czy hanna montana,moze taka kolej :0

Gość no ja nie wiem nie wiem
no wiecie czasy sie zmieniły i pokolenie też.... wpiszcie sobie w google 11 letnia matka...to sie właśnie porobiło :O boje sie pomyslec co bedzie za 10lat...5latki z tipsami....

Gość gruba wiola
Gadacie jak stare baby. "ach ta dzisiejsza młodzież", "za moich czasów", "jak ja byłam w ich wieku".... - no jasne, wszystkie żescie sie lalkami bawiły, i to nie jakąś barbie z cyckami, tylko bobaskiem :P Jak miałam 10 lat, to moze jeszcze czasem jakas lalka mi wpadła w ręce, choc rzadko - a jak miałam 13, to już na bank nie. Jak miałam 10 lat, to interesowały mnie cycki, fiuty, stosunki, i raczej nie tylko mnie, bo cała klasa na przerwach ochoczo śpiewała "u mojego wujka jest burdel na kółkach". W domu zakładałam sobie bikini mamy i robiłam sobie cycki ze skarpet. Robiłam sobie piekne "makijaże" i chodziłam jak modelka, jak byłam sama w domu. Nie wyrosła ze mnie ani tapeciara, ani puszczalska, tylko normalna kobitka. To jest taki wiek, nie opowiadajcie, ze wy takie świete bylyście

laska rozgranicz 2 rzeczy- zabawa w dorosłą w domu, a kurde lekcja stylu dla 10 latki :| sorry ale nie pitol mi tu, że z tymi skarpetowymi cycami paradowałaś po ulicy, bo zakładam, że tak nie było a zainteresowanie sexem, płcią przeciwną w tym wieku to jest rzecz normalna, ale nienormalne jest wydawanie pisemka dla dzieciaków, które pokazuje jak zrobić z siebie małą starą i wmawiać że to jest "cool i jazzy"

Gość gruba wiola
A co tu rozgraniczać? Ja te cycki wtedy CHCIAŁAM mieć. Nie udawałam, ze jestem swoją mamą i mam cycki, tylko to były MOJE cycki, do mojego seksualnego ciała. Jak miałam jakieś 10 lat, to był szał na lambadę. I wtedy też kazda chciała byc COOL, każda chciała mieć spódnicę jak na teledysku, niedługio później kazda chciała mieć błyszczące legginsy. Nie tylko dorośli interesują sie modą, dzieci tez widzą, co jest w modzie i tez chcą byc modne. Wielkie mi nie wiadomo co. Co one tam sobie niby strasznego napiszą? Że modne są spodnie z przetarciami, a niemodne są rozszerzane u dołu? Że modne są luxne bluski, a niemodne obcisłe do pępka? I co w tym takiego strasznego? W wieku 10 lat malowanie to przesada, ale laska mowi o przedziale 10-13. 13-latka podpicowana na szkolne disco to żaden ewenement, za "naszych czasów" też już to było

Gość gruba wiola
bluzki, sorry, nie wiem, skad mi sie te bluski wzięły

tylko zadaniem ludzi dorosłych jest zapobieganie takim ewenementom razcej a nie promownaie ich, chciałabyś żeby twoja 10 letnia córka malowała się na codzień? albo taka trzynastka? takie dzieci małe stare są niezłym łupem dla pedofilów... może przesadzam ale takie już moje poglądy czysto zawodowe, jestem po reso i niestety wiele widziałam takich 12 letnich sexbomb w komisarciacie... ech no coz kazdy ma swoje zdanie, a w gazetce moze nie ma nic zlego ale sam fakt promowania starych malutkich doprowadzi do tego ze dziecinstwo skonczy sie w wieku 6 lat-takie moje zdanie i juz

Gość gruba wiola
Nie, nie chciałabym, żeby moja 10-letnia córka malowała się na co dzień. Ale nie uważam, że jakaś gazetka może ja do tego nakłonić albo od tego odwieść. To rodzice mają wytyczac zasady, gazetki nie mają tego nic do rzeczy. Jak miałam 10 lat, czytałam z kolezankami "Dziewczynę" i "Bravo", a mimo to nie poszłam, jak niektóre czytelniczki, autorki listów, do łózka z chłopakiem w wieku 12 lat. Chciałam wiedziec, jaka jest moda, po prostu żeby wiedziec, w jakimś świecie sie obracam - ale w moim życiu to rodzice decydowali, co mi wolno, a co nie. A nie ja pod wpływem gazetki. Jak ktoś nie umie wychowac swojego dziecka, to ono się rozpuści nawet bez gazetki, a jak ktoś umie, to zadna gazetka nie zaszkodzi A odrobina swiadomosci, w jakim swiecie sie żyje, jeszcze nikomu nie zaszkodziła. Chyba ze chcecie wychowywac swoje dzieci do osiemnastki, karmiąc je bajkami o świetym mikołaju, zębowej wróżce i reksiu.