Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pryszczatek

jak szybko pozbyc się paskudnego pryszcza???

Polecane posty

Gość pryszczatek

mam 2 wielkie pryszcze ropne (na nosie i na brodzie) Jak mogę się ich pozbyc? Znacie jakies skuteczne sposoby? Przemywam twarz kika razy dziennie . Uzywam zelu do mycia twarzy garnier-czysta skóra i Nastolatki-kolastyny.Oprocz tego smaruję pryszcze acenfanem, zelem Clear Pore Neutrogena...juz nie wiem czym mogę je zniszczyc:(

Gość upupupupupu
upup

Gość dusic do skutku

Gość lr.aloesl
można spryskać się aloesowym sprayem pierwszej pomocy polecam naprawdę działa

Gość pryszczatkaaa
Ja stosuje taki płyn do przemywania calej twarzy: spirytus salicylowy 75 ml nalewka arnikowa 10ml] spirytus kamforowy 15ml To plyn sciagajacy, przeciwzapalny, zluszczajacy, odswiezajacy i rozjasniajcy cere. Niektorzy uzywaja adonis afrodyta do twarzy ale ja polecam na same pryszcze gdyz stosujac na cala twarz powoduje on dojrzewanie utajonych zaskornikow i pryszczy. Jesli chodzi o sklepowe kosmetyki dobre skałdy maja: zel do mycia twrazy i krem TinTin (w porownaniu do innych specyfikow niedrogie) a takze seria antybakteryjna firmy Soraja. Polecam olejek cherbaciany do wcierania w skore3-4 razy dziennie. dziala przeciwzapalnie, przeciwbakteryjnie, przeciwgrzybiczo, przeciwwirusowo przeciwroztoczowo, przeciwswiadowo, przeciwropnie, przeciwzaskornikowo.

Gość pryszczatkaaa
składy a nie skałdy

Gość moze sprobuj
zel na pojedyncze pryszcze firmy soraja

Gość bambus56
1. wycisnac lekko jesli sie da 2. odkazic np spirytusem 3. posmarowac najlepiej na noc mascia ICHTIOLOWA (ok 1,50 zl a aptece) 4.rano wszystko "wyjdzie" (o ile to ropny pryszcz) wiec docisnac i odkazic 5. jak nie wystarczy to jeszcze raz posmarowac mascia 6. na koniec porzadnie nawilzyc bo masc wysusza STOSOWAC TYLKO W SYTUACJACH AWARYJNYCH

Gość detreomycynka
derteomycyna 1% baz recepty smarujemy......zrobi sie skorka luszczaca na drugi dzien odrywamy ją i wyciskamy ... najlepiej kostkami palcow a nie pazkokciami :D odkazamy spirytuskiem

Gość detreomycynka
odrywamy ją i wyciskamy ......wtedy gdy się ukaze bialy punkcik wyciskamy jezeli go nei widac...nie ruszamy...

Mam problem, błagam pomóżcie ! Na nosie, dosłownie na czubku mam wielkiego ropnego pryszcza ! Na początku próbowałam go wydusić to sie nie dało, smarowałam pastą nakuwałam igłą(odkażoną), później nawilżałam i jakoś wyszedł, ale dalej było spuchnięte to używałam żelów punktowych. Teraz posmarowałam bambino i zrobiło się jeszcze większy! Dało się go wycisnąć to go wycisnęłam i teraz posmarowałam maścią ichitylową... ale dalej jest spuchnięte i wygląda źle, jakby coś tam jeszcze było ;( Czym mam posmarować na noc żeby rano już tego nie było ?! Mam go już od 4 dni ! Posmarować pastą czy maścią ichitylową ? Co am robić !?