Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agenciaralolek

pierwsza wizyta u ginekologa

Polecane posty

Gość agenciaralolek

mam 17 lat musz esiewybrac do ginekologa zeby mi przepisał tabletki antykon jakw yglada taka wizyta cio whodze do gabinetu i co mówie

wejdz do gabinetu.Powiedz ile masz lat,że jest to twoja pierwsza wizyta u ginekologa i że chciałabyś rozpocząć stosowanie środków antykoncepcyjnhc.Lekarz przeprowadzi z tobą wywiad- kiedy zaczęłaś miesiączkować,jak długo trwa okres i czy jest obfity,może zapytać o długość cyklu,o twoje samopoczucie, później poprosi cię na fotel,wykona badanie-obejrzy wnętrze,będzie uciskał podbrzusze, no i może skierować cię na podstawowe badania-krew itp ale mnóstwo lekarzy tego nie robi, więc pewnie od razu wypisze ci receptę,a na podstawie wywiadu dobierze odpowiednie tabsy

Gość Będzie jeszcze pewnie
pytał czy nie chorujesz na coś, nie masz nadciśnienia itp. czy bierzesz jakieś leki, czy jesteś na jakiś składnik leków uczulona.

Gość Karollkka
a tak bez pójścia do ginka to mozna kupic od razu pantenex oval?? bo chce przezyc achh ten pierwszy raz :D tylko nie wime jak mam sie zabazpieczyc...a nie chce samej prezerwatywy...