Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pandeczka

Wyzszosc depilatora nad maszynka jednorazowa

Polecane posty

Co wolicie???Ja w sumie wole depilator ale strasznie dlugo trwa to depilowanie i wloski wrastaja..a po maszynce zas wlosy jak odrastajaj to sa mocniejsze...moze znacie jakies inne sposoby depilowania skutecznego nog???

Gość ***Asiak***
ja bardzo dużo się naczytałam o paście cukrowej... tylko boję się wypróbować :-) a tak to używam maszynki jednorazowej - przynajmniej nie boli...

Gość KróIiczek
Ciągle piszecie, ze włosy wrastają po depilatorze... ja się tego bałam bardziej niż bólu, a tu nic. Boli coraz mniej i nie widzę, by mi coś wrastało :) Dawniej używałam kremu depilującego (miałam spokój na tydzień), ale miał jedną wadę. Depilowałam głównie lydki i właśnie z łydek schodziła mi opalenizna !! Nawet jak miałam super opalone nóżki to po depilacji łydki mi bledły. Strasznie mnie to wkurzało. Teraz używam depilatora i może nie mam spokoju na miesiąc, bo nie lubię nawet meszku - ale przynajmniiej mam komfort dość długo gładkich nóg i wreszcie jednolicie opalonych :)

Gość marika 10
hej mozecie podac przepis na tą pastę, bo ja tez depilowałam nogi przez 10 lat depilatorem ale ostatnio dostałam okropnego uczulenia i nioe moge sie tego pozbyc, na całych nogach mam czerwone plamy, okropność. dzięki

ale po depilatorze tak po tygodniu wlsoki juz zaczynaja odrastac a zeby dobrze ogolic to dlugo trzeba przy tym siedziec a jak to z tym cukrem jest????

Widac nalezysz do tych szceslwiych :) Albo po prostu regularnie robisz peeling, złuszczasz się, czy szorujesz porządnie jakąs myjką. Wtedy rzeczywiscie włoski nie wrastają :) Problemy mają zwykle te kobietki które zampominaja o peelingu. Bo czemu włoski wrastają- dlatego bo sa zbyt słabe by przebic sie przez grubą warstwę naskórka. Gdy naskórek jest złuszczany to nie ma tego problemu, bo jest on wtedy na tyle delikatny by włosek mógł wyrosnąć :)

Gość KróIiczek
Natte - ja nie robię zadnego peelingu!!!! Nawet nie wiem jak wygląda wrastający włos.

Cukier robie w gabinecie kosmetycznym. Depiliuje pachy- mam spokój na 3 tyg !! tzn po tygodniu zazwyczaj poprawiam, bo włoski sa zwykle w róznej fazie wzrostu. Podobnie jest z nogami- spokój na 2 -3 tyg :D Nic nie wrasta. Boli mniej niz wosk, bo wosk \'ciagnie\' skórę, a pasta cukrowa lepi sie do niej ale tylko lekko :) Wiec rwie tylko włoski Polecam robienei tego w gabinecie- kosmetyczka ma wprawę, cukru nie robi sie bez uprzedniego kursu no i przed depilacja i po odpowiednie kosmetyki na skórę :) jeszcze jedna zaleta pasty- chwile po depilacji mozna pokazac skóre- bo nie ma krostek, zaczerwienienie jest znikome

Najlepiej poytac w gabinetach kosmetycznych, choc prawda jest ze nie jest to tak popularne jak wosk. Sa tez podobno w sieci przepisy na domową pastę- ale chyba nie ufałabym temu. Mozna poczytac ze do wprawy dochodzi sie za któryms razem i skuteczna depilacja cukrem to sporo cwiczen na sobie ;) i eksperymentowania z samym tworzeniem pasty :)

Gość ***Asiak***
Natte - a gdzie ten gabinet, jesli mogę spytać? Pandeczko - zaraz Ci coś wkleję, można domowym sposobem!

No niby mozna- poczytaj, poszperaj w sieci. Ja mowie ze mi by sie nie chciało i wole oddac sie raz na jakis czas w rece profesjonalistki :) Mam gwarancje ze efekt bedzie rzeczywiscie na kilka tyg i ze trwa to kilka minut :) no dobra- nozki troche dłuzej

Gość ***Asiak***
·1 szklanka wody ·1/2 szklanki cukru ·1/2 cytryny Składniki podgrzać razem, poczekać, aż zmienią kolor, nieco przestudzić, wygnieść w palcach niewielką kulkę, następnie nałożyć na skórę, zerwać, ugnieść, nałożyć, zerwać itp. Łyżka stołowa masy starcza na całe nogi. Nakładanie musi się odbywać zawsze w kierunku wzrostu włosa. Przegotowaną masę można przechowywać przez kilka miesięcy.

Jestem z trójmiasta, wiec w Sopocie. Ale w całej Polsce jest coraz wiecej gabinetow kosmetycznych ktore procz wosku maja tez depilacje pasta cukrową :) tzreba pochodzic i popytac

Gość ***Asiak***
no właśnie chodziłam, pytałam i gówno... ani depilacji pastą, a jak mówiłam o depilacji bikini to już w ogóle patrzyli na mnie jak na jakąś zboczoną.........

fajny przepisik napewno wyproboje tylko msuze poczekac az kudelki mi odrosna bo dzis golilam hehe

Gość ***Asiak***
Natte - dziękuję, ale niestety jestem z Poznania :-(

Maszynki mnie denerwują, bo trzeba ich strasznie często używać :/ dlatego ostatnio zainwestowałam w depilator, zamówiłam taki naprawdę fajny na electro.pl- mają bardzo duży wybór produktów z naprawdę dobrych firm. A ponieważ przez internet- wydaje mi się, że nabyłam go taniej :)

Maszynki mnie denerwują, bo trzeba ich strasznie często używać :/ dlatego ostatnio zainwestowałam w depilator, zamówiłam taki naprawdę fajny na electro.pl- mają bardzo duży wybór produktów z naprawdę dobrych firm. A ponieważ przez internet- wydaje mi się, że nabyłam go taniej :)