Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maszrum

grzybki!!!

Polecane posty

Gość maszrum

Obserwuję szał na grzyby, który przejawia się w robieniu grzybów marynowanych, suszonych i duszonych. WSZYSCY mowia tylko o grzybach. a ja nie wiem za wiele o nich tylko tyle, że są cięzkostrawne czy maja jakieś właściwości odzywcze?

Gość a mnie sie
kur.. grzybki nie udaly

Gość bleeeeeeeeee
podobno mają jakieś sole mineralne czy coś tam

Gość analina
grzyby nie maja żadnych wartości odżywczych, jedynie walory smakowe

Gość Uwielbiam jeść
grzyby, ale nie jem bo boje sie zatrucia. Pozostaja mi tylko pieczarki i boczniaki ... i tak juz bedzie :-D

Gość zalety grzybków
1. prawie nie mają kalorii:) 2. dobrze przyrządzone są przepyyyyszne. jako dodatek bogacą też smak wielu posiłków. potrawy z grzybów to taka kulinarna górna półka. 3. zbieranie ich to ogromna przyjemność i samo zdrowie. ruch na świezym powietrzu i zdrowa rywalizacja. jakby namiastka polowania (bezkrwawego);) 4. w Polsce jest bardzo mało grzybów, które po ugotowaniu są trujące. nawet jeśli, to nie powodują smierci, ale najwyżej niedyspozycje żołądkowe. na dodatek grzyby trujące i niejadalne w większości są tak obrzydliwe, że ich smak psuje całą potrawę. co nie znaczy, że proponuję jeść grzyby, których się nie zna.;) mają jedną wadę. gromadzą toksyny. dlatego nie nalezy jeść grzybów kupowanych przy drodze (spaliny, czyli ołów), takich, o których nie wiemy, w których miejscach były zbierane (w pobliżu ruchliwych dróg i skupisk zanieczyszczeń).

niestety grzybki nie mają właściwie zadnych wartości odżywczych. Jednak sa bardzo cenione ze względu na walory smokowe i armatyczne. ALe i tak w tym wszystkim najpiękniejsze jest samo zbieranie grzybów!!!! radość jakich mało!! :)

Gość werrrka
a bo ja wiem czy niestety? dla chcących schudnąć to żarcie ideał;)

Gość djskj
najlepsze sa halucynki