Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZastanawiającaSię

Paryż-jakie koszta

Polecane posty

Gość ZastanawiającaSię

Orientujecie sie moze ile potrzeba pieniedzy na wycieczkę do Paryża dla jednej osoby tak na ok.7 dni?Chodzi mi o jak najtansze koszta. Napiszcie,prosze.

Gość zależy jaką
Czy indywidualnie,czy autokarem,czy samolotem? Jeżeli zorganizowaną to poszukaj w biurach podróży

Gość ZastanawiającaSię
To znaczy ja planuje wycieczke indywidualną,najlepiej autokarem.

Gość nacc
hotel okolo 30 euro za dzien, bez jedzenia, jedzenie w sklepach jest duzo drozsze niz w polsce, a autokar w dwie strony okolo 450 zl.

Gość ZastanawiającaSię
Czyli za noc w hotelu 120 zł.A ta cena za autokar to w jedna strone jest 225 zł?Troche mało.

Gość zależy jaką
Trudno powiedzieć.Hotel plus koszty utrzymania,jedzenie na miejscu itp.i zależy co chcesz tam robić.Myślę,ze niekt nie odpowie. Najtaniej ze zorganizowana wycieczką.Ja byłam indywidualnie/2 osoby/wydaliśmy kupę pieniedzy/i straciliśmy trochę nerwów/Francuzi nie chcą rozmawiać po angielsku/

Gość ZastanawiającaSię
Ja wolalabym wycieczke indywidualna.Chodzi mi o to,ze wole robic to co chce,a nie trzymac sie grupy.Chcialabym zaplanowac indywidualne zwiedzanie Paryża.Sama,bez przewodnika.Duzo kasy na to potrzeba na jedna osobe?? Ile na oko by tak wyszlo chociaz na 5 dni(tanszy hotel,jedzenie tansze,autokar w dwie strony)?

Gość zależy jaką
Min.2.000 tys,ale ja bym nie ryzykowała z taka sumą

Gość nacc
napisalam ci w przyblizeniu koszta, hotel tanszy kosztukje 30 euro. oblicz sobie sama. a muzea - okolo 8-10 euro za jedno, a duzo jest tych znanych.

Gość wracającapani
Właśnie wróciłam z Paryża i podam Ci dokładne ceny: przykładowy hotel na peryferiach Paryża 37euro za dobe (pokoje dwuosobowe z łazienką i telewizorem **) - obiad (ziemniaki jakieś mięso i surówka) od 12 euro - tortilla 4 euro - kawa - 1,5-2 euro - bardzo drogie są bilety wstępu do zwiedzanych obiktów. Najbardziej opłaca się kupić tzw. kartę muzealną (koszt 30 euro czylo jest to koszt wstępu do 4 obiektów jeden ok. 8,5 euro), która jest ważna przez da dni. Mając taką kartę można wchodzić do obiektów paryskich besz kupowania biletów - bardzo duża oszczędność - 8 euro rejs statkiem po Sekwanie - 11 wjazd na wieże eiffela ( karta nie obowiązuje) - wejście na MOntparnasse Cen kolejki RER i metra nie pamiętam Suveniry bardzo różnią się cenami (nawet czterokrotnie!!!!) w zależności od dzielnicy Paryża w ajkeij są kupowane. Metalowe wieże najtańsze są przed Luwrem(tam sprzedają je Senegalczycy) po 1zł za sztukę (takie małe) bo już przed innymi obiektami kosztyją 1,5-2 euro {ja niestety za późno się o tym dowiedziałam ;-(} Pocztówki od 025 do 1 euro za sztukę w zalezności od miejsca. znaczek do polski 0,55 euro No to chyba najważniejsze rzeczy a Paryż.......................... jest piękny ehhh.........

Gość wracającapani
dwa dni karta a Montparnasse 9 euro

Gość 2mama
zajrzyj na stronę www.paryz.pl, dużo przydatnych info

Gość semi dolce
a w niedzielę wstęp do Luwru, do Musse Orsay, na Luk Tryumfalny sa za darmo. Niedziela jest dniem wolnym od biletów do muzeów. Koszt biletów na RER i metro: bilet 4- ro dniowy ok 40 Euro , o ile dobrze pamiętam. Nie opłaca się kupować biletów jednorazowych.

bilet tygodniowy do metra 16 euro wedlug mnie niezbedny na samo zwiedzanie Najważniejszych zabytkow ok 50 euro muzeum erotyczne 8 euro:D restauracje drogie ale zawsze mozna isc do mc donalds:P ogólnie fantastyczne miasto!

Gość llllllllddd
Tylko, ze bilet jest wazny od pon. do niedzieli, czyli jak w Paryzu bedziecie od srody do wtorku, to beda potrzebne dwie carte orange. Do tego musisz miec zdjecie.

Gość llllllllddd
Jeszcze jedno. Czasami trzeba podjechac gdzies metrem, ale ja radzilabym zwiedzianie na piechote.