Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy ktos wie ile

biore leki antydepresanty a chce zajść w ciąże...

Polecane posty

Gość czy ktos wie ile

czasu przed ciążą trzeba je odstawić? a może wystarczy dopiero jak się zajdzie w ciąże??

Gość a może pójdziesz do
lekarza i sie zapytasz hmm??

absolutnie nie mozesz zajsc w ciaze teraz Mysle ze po odstawieniu leków powinnas odczekas jakies pół roku ale najlepiej poinformuje cie lekarz

Gość czy ktos wie ile
nie no teraz to się załamałam, pół roku!!!???? Myślalam, że odstawiam leki i moge zajść w ciąże, Fakt będe musiala pogadać z lekarzem

Gość czy ktos wie ile
do BiznessWomen , skąd wiesz że az tyle trzeba czekać??

nie wiem ,tak mysle wiem natomiast ze sustancje psychotropów utrzymuja sie w organizmie przez kilka tygodni po odstawieniu leku Musisz poradzic sie, najlepiej psychiatry, aby miec pewnośc

Gość czy ktos wie ile
oki, dziekuję za odpowiedź

w pierwszym trymestrze ciazy nie powinno brac sie ZADNYCH leków a tymbardziej tych które wpływaja na układ nerowy zreszta na ulotce leków jest o tym info ze w ciazy ABSOLUTNIE

Gość czy ktos wie ile
tak sobie myslę.... raczej moge nie dać rady pół roku bez leków, myślałam,że ciąża będzie jednocześnie dla mnie terapią. Nie wiem co mam robić:( Pójdę do lekarza i sie spytam Go. Pozdrawiam

Moja kuzynka brała takie leki, ale nie pamiętam nazwy i lekarz właśnie zabronił jej zajść w ciąże w trakcie zażywania i do pół roku po zaprzestaniu.

Lekarz powie ci ze masz to łykac do całkowitego wyzdrowienia a potem odczekac .....jakis czas i wtedy mozesz juz zajsc w ciaze

Gość czy ktos wie ile
tylko ze jak wyleczę się to będę już po 30stce:(

no to co ? nic nie szkodzi! powodzenia mysl pozytywnie a moze jakas terapia u psychologa by mogła zastapic tak długi okres barania leków no ale nie mozesz decydowac o tym sama tylko z lekarzem

Gość gość
Lekarze mają na ten temat różne opinie Są psychiatrzy którzy mówią mozna brać w ciąży i się nie przejmować. Brałam dokąd nie dowiedziałam się, że jestem w ciąży czyli 15 dni (wszystko w prozumieniu z lekarzem). Dziecko jest zdrowe.

Gość gość
autorko a masz już dzieci czy to byłaby pierwsza ciąza?

Gość gość
ja bym odczekała z półroku to jest niebezpieczne ryzykować organizm musi się oczyscic z tych leków

Gość gość
Jak powiedziałam psychiatrzy że biore pod uwagę ciążę, to mi powiedział że najwyżej podstawie. .leki przeciwdepresyjne też są rozne

Gość gość
Poszkodowana na umyśle chce rodzić dzieci? I myśli że sobie przestanie jeść proszki na głowę, urodzi, i znów zacznie jeść proszki na głowę? A może jakiś zakaz zachodzenia w ciąże by wprowadzić dla poszkodowanych na umyśle? Koniecznie!!

Gość gość
To jest choroba z którą można żyć dzieci też można rodzic nie rozumiem czemu ktoś kogoś obraża? To jest straszne :( przeważnie choroba ujawnia się przez stres a ten komentarz był żałosny

Gość gość
Nie wszystkie kobiety biorące leki antydepresyjne są psychicznie chore !!! Co to za komentarz !! Przemyślcie zanim cos napiszecie . Dorosłe kobiety a jak dzieci , straszne