Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszeczka23

trądzik niemowlency -prosze o rade!!

Polecane posty

Gość myszeczka23

moje dziecko ma miesiąc i na buzi pojawił jej sie dosc mocny trądzik niemowlency ,byłam z nia u lekarza który to potwierdził i przepisał masc która niestety niesprawdza sie ,stosuje ja 2 dni a trądzik zrobił sie jeszcze gorszy niz był,moja mam poradziła mi zebym przemywał buzke małej przegotowana ,letna woda z dodatkiem dwuch kropelek spirytusu salicynowego,czy któras z was miała taki problem z trądzikiem u swoich pociech?moze znacie jakieś sposoby na to i czy z tym spirytusem to dobry pomysł?ide z mała do lekarza na kontrole ale chciała bym zebyscie napisały cos o tym tradziku bo martwie sie małej to wcale niezniknie

Prawie kazde dziecko ma problem z tym wlasnie okolo pierwszego miesiaca i to nie jest tradzik!!!Nie stosuj nigdy spirytusu!!!Minie samo po okolo 1-2 tygodniach.Jesli koniecznie chcesz przemywac to najlepiej rumiankiem. ( tradzik pojawia sie okolo 3 miesiaca ,nie wczesniej )

Gość myszeczka23
ale byłamz tym u lekarza i powiedziałz e to tradzik mała ma całą buzie w czerwonych krostach wypełnionych ropka bardzo brzydko to wyglada sama niewim co mama z tym robic a na rumianek mała ma chyba uczulenie bo premywam jej oczyko które troszke łzawi i od rumianku robi sie zcerwone watpie zcy to zniknie samo bo bardoz brzydko wyglada

Moj syn tez to mial,i przeszlo szybciutko. Zapytaj na jakims forum np.sirpniowym-napewno mamy mialy ten sam problem i cos ci doradza.

Gość myszeczka23
a czy twój synek tez tak miałz e ten trądzik wzmagał sie jak zcza sie napinac,czy robic kupke?a znasz jakies strony

Gość Poznanianaka
Naprawde sie nie przejmuj i nie stosuj zadnych masci mi tez lekarka przepisała masci i okazalo sie ze sa ze sterydami i antybiotykiem i moglam synkowi zrobic wiecej szkody niz korzysci PO ok 10 - 14 dni wszystko mu zniknelo bez sladu przemywalam przegotowana woda ze sladowa iloscia nagmanganianu potasu (tylko tyle ze woda bylo leciutko rozowa ) to troche lagodzilo

Gość ormisia
w aptece jest krem do smarowania niemowlat dosc drogi ale pomaga chodz zastanow sie czy to czasem nie jest skaza białkowa bardzo podobna do tradziku

Gość mój brat..
mój brat też miał coś takiego i też na początku lekarze sprawę bagatelizowali - okazało się, że ma skazę białkową. Ratunkiem na to dieta bezglutenowa.

Gość myszeczka23
grudniowa mamo-moja córeczka ma ten tradzik juz wiencej jak tydzien napoczatku był łagodny a teras zrobił sie naprawde paskudny ,całe czoło i całe policzki sa w mocno czerwonych krostkach ,niewyciskam tego ale malutka zaczepia policzki rączkami i to troszke rozdrapała ,żeczywiscie po tej masci od lekazra jeszzce gorzej sie zrobiło ,martwie sie bo to paskudnie wyglada i ze niezniknie dzieki za rade a co myslis o kropelce spirytusu z pół szklanki wody?moja mama m tak poradziła

Gość myszeczka23
dziekuje za rady to moze tym nagmanganianem potasu przemywac

Gość brzozak
czesc moj synek mial tradzik-temat ten poruszałam jakiś rok temu,chodizłam z tym do wielu lekarzy-te ropne krostki-zostawiły ślady,a zamiast tradziku ma malutkie podskórne czarne kropeczki I tez ise matrwie niczym nie smarowalam,jedynie szałwią przemywalam-bo jak zastosowalam maści było gorzej aha jak płakal napinał ise to bardzo sie trądzik uwidaczniał

Są bardzo fajne saszetki rumiankowe. Zaparzasz, czekasz aż wystygną i gazikami przemywasz buzię maluszka dwa razy dziennie. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.