Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sonnen

zabawa dzieci na placu zabaw

Polecane posty

jestem bardzo ciekawa dlaczego z jedne dzieci nie chca sie bawic z innymi co ma na to wplyw czy ubior, barwne spinki i gumki we wlosach czy majetni rodzice jestem ciekawa waszych spostrzezen

jesli to male dzieci to nie znaja wartosci pieniadza i raczej patrza czy ktos jest fajny czy nie.. ot takie fluidy... no chyba ze ty duzo mowisz zeby sie nie bawily z tym albo z innym dzieckiem, ale mysle ze maluchy takie gadanie puszczaja mimo uszu

nigdy nie zakazuje dziecku bawic sie z innymi , no chyba ze tamto robi mu krzywde ostatnio zaczely sie dla mnie przesiadywania na placu zabaw i zauwazylam ze z dziecmi to juz tak od malego zastanawia mnie co tak naprawde tym kieruje mam bardzo ladna siostrzenice , krecone wloski , duze brazowe oczy i twarz jak aniolek po prostu ot taka sobie ale ladna, nie ubieram jej jak choinke , wszytsko stonowane pomimo to bardzo czesto dzieci nie chca sie z nia bawic, a jest troszke niesmiala , malo sie odzywa, ale pozostale dzieci nie zwracaja na nia uwagi, tzn mam na mysli te najbardziej zywiolowe i rzadzace calym placem zabaw tak czasami sie zastanawiam od czego to zalezy ❤️

Przyczyn tej sytuacji może być wiele: Może Twoja siostrzenica jest zbyt nieśmiała i inne dzieci nie widzą w niej interesującego kompana do zabaw. Może odstaje wiekiem - jest za mała i inne mogą ją traktować raczej jako intruza. A może jesteście \"nowe\" na tym placu i dzieci muszą ją poznać... Na pewno dzieci do czasu pójścia do szkoły nie zwracają uwagi na ubiór i związany z tym poziom zamożności. A czy ładna buzia może mieć znaczenie? Ja nie zauwazyłam ;) Pozdrawiam!

Jonka dziekuje, tak chyba masz racje, bo faktycznie na tym placu zabaw jestesmy nowe i ona ma 3,5 roku wiec pozostale dziewczynki sa jednak starsze chcialabym jednak zeby trzymala sie ze \"smietanka towarzyska\" moze to niezbyt madre z mojej strony ale szkoda mi jej jak biega za innymi dziewczynkami a one uciekaja przed nia

Gość rewgfre
yeah, przede mną też dzieciaki uciekały bo nie byłam z tego podwórka a one się już znały to wpędziło mnie w nieśmiałość, bo najpierw garnęłam się do dzieci, potem doszło chodzenie zawsze do szkół spoza mojego rejonu, gdy nie mogłam bawić się po lekcjach z koleżankami i kolegami, częste zmiany szkół, chodzenie na zajęcia popołudniowe i niemożliwość bawienia się na własnym podwórku, i prawie socjofobii się nabawiłam tłumacz siostrzenicy dlaczego dzieci nie chcą się z nią bawić, że to nie w niej jest problem i może zaaranżuj zabawy z rówieśnikami na jej własnym terenie, na początek w domu poza tym między dziećmi trzyletnimi a czteroletnimi jest przepaść w sensie rozwoju społecznego, te pierwsze dopiero odkrywają rówieśników, często są w naturalny sposób wycofane, drugie wymyślają już bardzo złożone zabawy i są żądne wrażeń, więc nie jest dobrze łączyć te dzieci w grupy bo trzylatki będą zdominowane, a co dopiero gdy są obce w grupie

to bardzo pouczajace co napisalas dlatego chodzimy na inny plac zabaw bo pod moim blokiem nie ma takich dzieci sa jeszcze starsze a matka mojej siostrzenicy nie ma czasu moze checi by przesiadywac przed blokiem u siebie na osiedlu