Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hfh

czy 2 latkowi mozna podac watróbke?

Polecane posty

Gość hfh

drobiowa albo wieprzowa. mozna?

Gość kombos
co za glupie pytanie :o oczywiscie ze tak, rocznemu juz mozna :O

Gość hfh
nie ma glupich pytan-sa glupie odpowiedzi:o parowke tez niektorzy daja swoim dzieciom -szczegolnie rocznym bo "delikatna".moje dziecko nigdy tego nie jadlo bo uwazam ze to swinstwo. dlatego pytam o watrobke,o jej wartosci odzywcze. czy dzieci moga ja jesc?a jesli tak to czy raz na miesiac,na pol roku/;)

Gość jkkkguifi
ja bym nie dawała moim daniem watrobka to smietnik zywego organizmu dzieci to wiedza instynktownie i malo ktore lubi watrobke natomiast opinie specjalistow na temat watrobki sa mieszane, raz czytasz o zaletach, innym razem pojawia sie sensacyjne doniesienie ze to niezdrowe mieso

Gość watroba
to w organizmie taka fabryka utylizujaca wszystkie szkodliwe substancje dla organizmu, mozna w niej znalesc cala tablice pierwiastkowmendelejewa. te substancje ktore nie sa rozpuszczalne w wodzie (czyli nie mozna ich wyplukac z organizmu i wydalic poprzez nerki) odkladaja sie w watrobie. Wiec raczej bylabym ostrozna, oczywiscie plusy to bogavtwo zelaza

Gość buka poka
Ale najprawdopodobniej dziecko nie będzie chciało jeść

powyzsze wypowiedzi to prawda ze watroba to smietnik zbiera wszystkie zanieczyszczenia jak filtr, ja tez bym nie dawała, lepiej wydac wiceje kassy i kupic dziecku parówki dla dzieci...tygryski czy morlinki, albo np...piers z kurczaka zrobic z sosem i ryzem, wczoraj synek mojej kupeli wcinał takie pyszne danie.... wąrtoba nie...ale inne miesko powinnas dawac, dziecko powinno 2-3 razy w tyg zjesc mieso, np.cienka l,ub gruba parówka, jakas chuba szyneczka, czy gotowane mieso..... ja osobiscie nie wziełabym watrubki do ust...śmierdzi niemiło i jest obrzydliwa, a co dopiero 2 latek....

Gość 7 miesięcznemu dziecku
pediatrzy zalecają wątróbkę

Jasne, że można. Jeżeli masz jakiekolwiek wątpliwości to polecam poradnik żywienia dzieci. Najnowsze wytyczne i mnóstwo przepisów. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.

Gość gość
ja czystej watrobki nie dawalam i nie podam, ale pasztet domowej roboty - gdzie watrobka jest tylko dodatkiem do miesa, to tak. Parowek i deserkow typu danio tez nie daje, bo uwazam, ze to syf dla doroslego a co dopiero dla dzieci.

Gość gość
Moje chlopaki sa dość wybredne,ale kurza watrobke uwielbiaja (1.5 i 3.5 latek),wiedza co dobre☺