Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alalalalalalallala

mam dylemat , prosze pomozcie!!!

Polecane posty

Gość alalalalalalallala

smaruje sie kremem na rozstepy i cellulit z avonu , doczytalam sie dzisiaj ze zawiera kofeine, czy powinnam go odstawic?? jestem w 11 t.c. i zastanawia mnie czy moze miec on negartywny wplyw na dzidzie, sorry ze sie powtarzam ale wczesniej nie wiedzialam czy zawiera kofeine a itak nie uzyskalam konkretnych odpowiedzi pozdrawiam :):)

Gość czytalam
ze takich kremow nie wolno uzywac w ciazy.. na rozstepy ciazowe sa specjalne kremy dla przyszlych mam- jak sadze bezpieczniejsze

Gość czytalam
czemu dopiero od 4 miesiaca? i jaki to krem jesli moge spytac

krem powinien mieć napisane, że jest przeznaczony dla kobiet w ciąży, jeśli nie ma, nie stosowałabym go. Polecam to, co stosuję sama i działa: 1) Naturalny peeling do ciała (nadaje się na brzuch, uda, piersi - wzmacnia skórę, pobudza krążenie) zrobiony z: oliwy z oliwek, olejku migdałowego i gruboziarnistej soli lub cukru - (jak wolisz). Stosujesz go raz w tygodniu podczas wieczornego prysznica. Spłukujesz letnią wodą i nie zmywasz mydłem. Efekt - jedwabiście gładka, nawilżona skóra. Do codziennego użytku polecam olejek z jojoby lub słodkich migdałów (na noc) i na rano krem przeciw rozstępom przeznaczony dla kobiet w ciązy. Powodzenia :)

Aha, ten olejek w peelingu to może być zwykły, kulinarny, popularnie zwany \"zapachem do ciasta\". Najważniejsze, żeby oliwa była z oliwek (może być najtańsza), bo taka się dobrze wchłania w skórę i zawiera witaminy i składniki odżywcze.

Gość alalalalalalallala
no wlasnie to nie jest krem specjalnie dla kobiet w ciazy , tylko normalny zwykly krem na cellulit i rozstepy, nie wiem co myslec bo czytalam wczesniej ze wiele kremow na ktorych napisane jest ze dla kobiet w ciazy maja takie same skladniki co inne chodzi o to tylko zeby firmy produkujace wiecej kasy zarobily. tylko ze ta kofeina mnie zastanawia...... no ale czy ona przejdzie do malenstwa?

Krem z kofeiną ma właściwości rozgrzewające, na pewno żaden z kremów przeznaczonych dla kobiet w ciąży nie zawiera kofeiny.

Gość alalalalalalallala
no dobrze ale w jaki sposob moze nam ona zaszkodzic??

Rozgrzewa, ma działanie pobudzające (na skórę także), przyspiesza spalanie tkanki tłuszczowej. Jest to aktywny składnik kremu, zbyt aktywny jak dla nas. A kawę i coca-colę w ciąży pijesz?

Gość alalalalalalallalalalala
a moze ktos inny wie cos na ten temat???

Gość henio odpowiada
jak widać nikt nic nie wie, bo pytanie głupie zajmij się kobieto czymś konkretnym, a nie zadawaniem głupich pytań

z tego co wiem mozna stosowac. stosowala bratowa mojej sasiadki i podobno jej pomogl.

Gość alalallallalallallalllaaalala
nie nie powiedzialabym ze to pytanie jest glupie , jest wbrew pozorom latwe ale duzo osob mowi ze nie wolno absolutnie stosowac innych balsamow od tych specjalnych dla kobiet w ciazy bo moga zawierac szkodliwe skladniki a inni twierdza ze mozna spokojnie wiec moze przemadrzaly henio mi odpowie??

Gość ja ta nie wiem
ale na zdrowy rozsądek to kofeina która wnika przez skóre bedzie inaczej działać niż wypita. Wypita bedzie działała na ośrodki powodujące wzrost ciśnienia itp. a ta przez skóre bedzie działała miejscowo. Poradz się lekarza ale chyba spokojnie możesz stosować ten krem /balsam.

Z tego co ja wiem to w ciąży nie wolno stosowac kremów na rozstępy i cellulit bo zawierają składniki które przedostają sie do krwiobiegu i nie chodzi tu tylko o kofeinę. Na kremie powinno byc napisane czy mogą go używac ciężarne czy nie.

Gość justaaaaaaaaaaa
ja juz zglupialam :(:(