Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

beni

kiedy wyprawka?

Polecane posty

Cześć, mam pytanie - kiedy należy kompletować wyprawkę dla dziecka. Niestety nie mam w rodzinie maluchów (więc na mały \"spadek\"nie mogę liczyć), więc dosłownie wszystko muszę kupić. Jestem w 23 tygodniu i mam jeszcze sporo czasu, ale dobrze byłoby wykorzystać ładną pogodę i niezbyt uciążliwy brzuch :-) Poradźcie czy to nie za wcześnie? I od czego najlepiej zacząć? Dziękuję.

jestem w 22 tc i już kompletuję od jakiegoś miesiąca. Zaczęłąm od fotelika samochodowego, bo akurat była promocja. Potem były body i kombinezon (na pocieszenie, że będzie chłopak a nie dziewczyka)a w ostatni weekend przyjechał od znajomej wózek (trzeba go było odświerzyc)i dowiedziałm się, że mam łóżeczko, które też muszę obejrzeć pod kątem odświerzenia. Narazie to tyle

ja niestety zostawilam wszystko na ostatnia chwile(ale to nie z powodu przesadow:) ). proponuje juz zaczac i w kazdym miesiacu po trochu kupowac :D

Gość justaaaaaaaaaaaaa
do paulka123 nie wiem czy dobrze kojarze ale gdzie przeczytalam ze rodzisz w kwietniu.... to co znasz juz plec dziecka?? ja urodze w polowie kwietnia w poniedzialek mam wizyte u lekarza i zastanawiam sie czy bedzie juz widac plec dzidziusia:):)

dzięki serdeczne za rady :-) Podpowiedź o promocjach jest słuszna, chyba i ja zacznę się rozglądać za wózkiem, fotelikiem, popytam znajomych moze ktoś jednak ma zbędne łóżeczko. Jestem trochę przesądna i nie chciałabym zapeszyć (niestety mamy złe doświadczenia z pierwszą ciążą), ale nie ma co czekać na ostatni moment, bo wtedy faktycznie trzeba będzie brać co leci z półki i za różne pieniądze :-) Pozdrawiam

ja zaczęłam kupować gdzies od 5 miesiąca. od miesiąca mam już wszystko. za tydzień mam termin ale dziś byłam u gin i już w każdej chwili może się zacząć..... cieszę się, że zaczęłam kompletować wcześniej z dwóch powodów: 1. to na spokojnie mogłam wszystko obejrzeć, porównać, 2. kupic wszystko w jednym miesiącu to niestety ....bankrut pozdrawiam serdecznie

Gość sloneczko....
Ja jestem w 27tc i juz mam cala puleczke ciuszkow oczywiscie uniwersalnych bo dzidzius nie chce pokazac czy jest chlopcem czy dziewczynka Niewiele z tego kupilam wiekszosc dostalam od znajomych po ich dzieciach Ciuszki sa w idalnym stanie jakby wogole nie byly uzywane Zreszta malenstwo tak szybko wyrasta ze nie ma sesu duzo kupowac Teraz juz bede myslec o lozeczku i jego wyposazeniu potem o kosmetykach dla kruszynki Lepiej zaczac wczesniej bo potem ciezko wydac na jeden raz tyle pieniedzy Pozdrawiam :-)

Gość justaaaaaaaaaaaaaaa
no wlasnie kiedy ta wyprawka?rozmawialam wczoraj z mama i mowila ze wszystko sie kupi jak sie dziecko urodzi , troche mi sie to niepodoba bo tak wszystko pozniej na szybkiego kupowac to tez niedobrze, no ale z drugiej strony sie nie dziwie bo moja mama urodzila moja siostre martwa a cala ciaza przebiegala super , nie chcialam drazyc tego tematu ale pewnie miala juz wyprawke i chyba bardziej to ja zalamywalo jak widziala stojace lozeczko , spioszki a dziecka nie bylo, wiec nie wiem czy to dobry pomysl kupywac tak wczesnie pfu pfu oby wszystko bylo dobrze no ale tak naprawde nie wiadomo co nam przyniesie przyszlosc

Pamiętaj, że wszystkie ciuszki trzeba wyprać i wyprasować dla noworodka a to też czas zajmuje i naprwadę jak dziecko się urodzi to jest mnóstwo spraw do załatwienia(urzędy, becikowe, pediatra, praca,ubezpieczenie) i nie ma czasu na zakupy. Poza tym w zyciu nie pozbawiłabym się przyjemności robienia takich zakupów i nigdy bym nie pozwoliła żeby robił to ktoś inny bo ja wiem najlepiej co chcę i co mi się podoba.

Jestem w 36 tyg i generalnie kupiłam wszystko miesiac temu, ale brakuje paru elementów. Ciuszki tez niepoprane, torba niespakowana... Jakoś nie mam na to weny...

Zaczęłam ten temat kilka dni temu i przyznam się wam szczerze, że nie czekając na odpowiedzi już się tak nakręciłam, że od razu zaczęłam chodzić po sklepach i rozglądać się za wyprawką :-) Można dostać oczopląsu, ale umówiłam się z koleżanką która dała mi kilka potrzebnych rad, co do jakości ubranek, informacji z jakie go materiału ma być rożek czy kocyk i takie tam... Co do ubranek rozpuściłam wici wśród znajomych i juz jest pewien odzew :-) Myślę, że najgorzej jest zacząć. Sklepy oferują taki olbrzymi zakres \"POTRZEBNYCH\" rzeczy, że jak weszłam wczoraj do smyka, żeby zorientować się w rodzajach fotelików samochodowych i łóżeczek, to mimo tego że nie poddaje się się szybko czyimś sugestiom ekspedientki robiły ze mną co chciały :-) Pozdrawiam gorąco i zazdroszczę że macie to już za sobą, bo o ile kupowanie ubranek- to sama przyjemność, to cała reszta- niekoniecznie, bo przecież chciałoby się żeby rzeczy były dobrej jakości, funkcjonalne i nie zadrogie ... ale mam wymagania co? :-)

Lepiej od razu. Kupuj po trochę to nie będzie to aż takim obciążeniem dla budżetu. Najlepiej korzystać ze sklepów online. Wszystkie produkty dostępne są na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.