Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nixe

niby biore cilet i gumka ale

Polecane posty

niby -biore cilest od pol roku, -gumka byla tez, -on nie skonczyl we mnie ale: - wczoraj mialam akurat plodne dni -2 razy nie wzielam pigulki w tamtym opakowaniu cilestu czy jets jakies prawdopodobienstwo,ze...

Gość ja nie biorę
jak się bierze,to regularnie,idiotko!!!!!!!!!!!!!!!!!! ile ty masz lat?? że taka lekkomyslna??????????!!!!!!!!!!!

W tamtym opakowaniu ?--> znaczy sie w poprzednim opakowaniu?? Jak mogłaś mieć dni płodne skoro biorąc tabletki antykoncepcyjne nie ma czegoś takiego jak dni płodne, owulacja itp??? I po co przyjmujesz te tabletki skoro zabezpieczasz sie dodatkowo prezerwatywą??? W ciąży nie jesteś

Jesli była gumka i nie skonczył w Tobie to powiedz mi JAKIM cudem? Że o tabletkach nie wspomnę..

Gość 19-dziewczyna
ja tez biore cilest + prezerwatywa. dodatkowo. lepiej odzalowac te pare zl na durexy niz potem zalowac ze jest sie w ciazy. bo jak wiadomo zanda metoda nie daje 100% zabezpieczenia.

Gość ja pierdziele...
dziewczyny po co Wy sie trujecie skoro itak stosujecie prezerwatywy?I jeszcze na dodatek nie konczy w srodku:O Chyba dam poczytac toforum mojemu facetowi, doceni jak ma ze mna dobrze;)

no załamac sie można, jeśli tabletki są brane regularnie, bez żadnych pominięć, nie ma biegunek, ani wymiotów po 4 godzinach od ich połknięcia to NIE MA SZANS na żadna ciąże..... Po co te schizy w ogóle??

Gość bez sensu.
Na cholere używać gumy jak sie je tabletki? Bez gumki sa zupełnie inne doznania. To po pierwsze, a po drugie to współczuje twojemu facetowi. Stosujecie tablety, gumy, a on i tak nie moze sie spuścić? Boshhh...niektóre panikary mnie przerażają.

Gość 19-dziewczyna
do bez sensu. nie chodzi o panike, ale o zapobieganie. jednemu wystarcza pewnosc ze bierze tabletki, a drugiemu dodatkowo potzeba jeszcze jakiegos zabezpieczenia. kurde czy to faktycznie powod zeby kogos jechac czy miec o to jakies pretensje? chyba kazda z nas wybiera taka metode antykoncepcji jaka jej najbardziej odpowiada, prawda?

heh :) tak, człowiek potrafi byc bardzo twórczy gdy go tak wizja ciąży przeraza :P hehe do ja pierdziele- daj mu przeczytac :) niech wie jak ma dobrze

Gość a jesli mialam
przez tydzien rozwolnienie ale tab anty biore o 18.00 a rozwolnienie zawsze miqalam na drugi dzien rano(ale bylo tak tydzien codiennie) to nie mam co sie martwic o skutecznosc?????bo przeciez tab 4 godz sie tylko wchlaniaja

Gość a jesli mialam
a jezeli chodzi o autorke topiku to nawet jak zapomnisz tab i gdyby w tym czasie doszlo (co rzadko sie zdarza)do owulacji to pisze w ulotce ze jak zapomnisz to 7 dni dodatkowo sie zabezpieczac trzeba bo tyle potrzeba do wstrzymania owulacji a od 8 tab juz normalnie zabezpieczona jestes

Gość ja pierdziele...
Natte - zaraz wstanie (po nocce) wiec od razu mu opowiem;) I powiem ze juz w srodku nie moze bo toniepewne;) Wracajac do tematu,biore tabletki i sama wiem kiedy nie jestempewna. Ale jesli wszystko jest cacy i biore regularnie to po co mam sie martwic? Zreszta tabletki sa o wiele bardziej wiarygodne niz gumki. Autorko a nie wystarczylo by gdybyscie uzywali gumki i jak sie tak boisz to by nie konczyl w srodku? Bo przeciez i tak nie konczy:O Po co wiec wydawac kase na tabletyki i sie truc?

Gość cilest to silne
tqabletki ktore w pelni zatrzymuja owulacje wiec nie masz sie o co martwic , gorzej z takimi tab jak novynette i harmonet bo maja mniej estrogenow i czytalam ze te tab w 30%nie zatrzymuja owulacji ze wzgledu na mala dawke hormonow i jak dojdzie do tej oulacji to i tak w ciaze sie nie zajdzie bo sluz zageszczony przez tab w szyjce macicy nie dopuszcza plemnikow, takze naprawde jakby ktos wpadl to musi byc masakra pech i sytuacja 1na 1000000. a te tab anty co maja estrogenu0,03 i wiecej to zatrzymuja w pelni owulacje.

Te słabsze tabletki gdy sa odpowiednio dobrane tez zatrzymuja całkowicie owulację. Albo inaczej- w przypadku BARDZO nietrafnego doboru tabletek moze ta owulacja wystapic. Lepiej nie straszyc tu niektórych kafeterianek, bo pozniej całkowicie przestaną ufac tabletkom :)

Gość cilest to silne
jak kilkanascie razy silniejsze? cilest jest mocniejszy od novynette.bo novynette ma najnizsza dawke jaka tylko potrafi powstrzymac owulacje,a te silniejsze jak cilest maqja wieksza dawke bo poprostu kazda kobieta jest inna i potrzebuje organizm wiecej hormonow. sama tak mialam , bralam novynette a mialam takie bolesne i obfite okresy ze masakra a tab anty maja na celu zmniejszenie krwawienia itp i odrazu gin mi zmienila na mocniejsze

Gość cilest to silne
do Natte- kazde tab powstrzymuja owulacje nawet zle dobrane a nawet jak sie zdarza ze jej nie powstrzymaja to i tak do zaplodnienia nie dochodzi bo sluz zageszcony nie pozwala itp. a tak jak ja mialam bralam novynette a czulam sie masakra, bole rozne, plamien dostawalam itp i gin mi powiedzial ze mam sie nie martwic bo one dzialaly ale jednak sa za slabe by powstrzymac bole miesiaczkowe i ogole. ale dzialac dzialaly, zobaczylam to nawet na usg mi novynette na narzady dzialal bardzo dobrze i lekarz powiedzial ze one idealnie na moje narzady wplywaja ale niestety mialam duzo skutkow ubocznych i za to odpowiada ten drugi hormon w tab i musialam zmienic na mocniejsze i zaczelam cilest

Gość cilest to silne
najprosciej sprawdzic czy tab anty dzialaja tzn czy powstrzymuja owulacje to pojsc na usg- kobiety ktore przyjmuja tab anty majaq endometrium(szyjke macicy) ponizej 4mm i" puste" pecherzyki na jajnikach a kobieta ktora nie przyjmuje tab anty ma endometrium powyzej 10mm i pecherzyki na jajnikaqch z jajeczkiem ktore pozniej peka

Nie koniecznie powyzej 10 mm. Zanim zaczełam brac tab, byłam na usg i moje endometrium miało 8 mm :D

Gość cilest to silne
powiem wam ze ja przy braniu novynette odczuwalam jakby owulacje-ze bole piersi w polowie opakowania, nagle 1 dzien mega chcicy i duzo sluzu ,odrazu do gin poszlam i ona na usg mi pokazala ze dzialaja ale wlasnie tego drugiego hormonu za malo i na mocniejsze zmienilam.a jak wiadomo ze mocnejsze to i juz 2 hormony maja wyzsza dawke a nie tylko ten jeden co powodowal moje skutki uboczne, ale trudno musialam zmienic

Gość cilest to silne
mi powiedziala gin ze 10-15mm tak powinno byc endometrium, takze nie kloce sie z Toba bo nie wiem i powiedziala ze jak sie bierze tab anty to ono powinno wynosic od1-4mm (ja mialam2 mm). ja sie na tym nie znam ale powtarzam co gin mi mowila

wiesz, ze mnie jest drobna kobietka to moze stad te 8 a nie 10 ;) Nie mieszczę sie w statystycznych wartosciach :P

No i endometrium to błona śluzowa macicy a nie szyjka macicy :)

Gość cilest to silne
hehe nie wiem , w sumie jak sie naczytalam tu wypowiedzi na forum to kazdej ginekolog inaczej mowi, no ale i tak nie mialas 4 mm a kobiety ktore biora anty musza miec 4 mm albo mniej.ja tez drobna bo waze 49kg przy 171cm i kazdy mnie straqszy ze przytyje po cilescie-i mi 2 kg nie zaszkodzi ale jak tu czytam ze po 6 kg przytyly, nie wiem czy to prwada

nie rozumiem czemu tyle negatywnych opinii, ze panikara itp gumki dodatkowo zakladamy bo 2 tabletek z tamtego opakowania nie wzielam i przez tydzien nasteonego dodatkowe zabezpieczenie a mimi to ze on nie konczy to sie obawiam jak gumka sie zsuwa, kolezanki narzeczony nie skonczyl, ale juz kropelkowanie na etapie podniecenia wystarczylo, zeby przy zsunietej gumce doszlo do tego ze maja dziecko pozdrawiam

no rece mi opadly ... dziewczyny myslcie troszke .. a potem chodzi opinia, ze baby to histeryczki. przeciez wszystkojest napisane na ulotkach. nie panikujcie tak. jak sie bierze tabl to cos takiego jak \"dni plodne\" po prostu nie istnieje - poczytajcie na jaksiej zasadzie to dziala. same sie nakrecacie. nie ma najmniejszej ani tyci tyci tyci mozliwosci zebys byla w ciazy; a jak masz takie podejscie to powinnas moze wziac pod uwazge zrezygnowanie z seksu az do slubu... bo wykonczys psychicznie siebie i partnera pewnie tez. w takich sytuacjach spokoj i lektura ulotki... czasami naprawde komus zdarzy sie przegiac:) pozodzenia; o nic sie nie martw kompletnie:)