Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaciekawiona_zdumiona

Kobieta kontra kobieta

Polecane posty

kobiety jak postrzegacie inne kobiety. Czy traktujecie je jak rywalki? Czy może są dla was w pewnym sensie lustrzanym odbiciem. Czy jest tak naprawde solidarność kobieca? Podobna do męskiej? Czy zawiść bo ona lepiej wyglada, bo ma to czego my nie mamy? I często nawet tak zwane przyjaźnie są pełne hipokryzji i zawiści? Pracowałam ostatnio z młodymi dziewczynami. Takimi po naście lat. I jak sa razem to słodycz aż mdli,są takie milutkie. Ale niech tylko któraś zniknie z horyzontu to zaraz jest obmawianie jej. U dorosłych zdawałoby się poważnych kobiet też to jest częste.

niestety, zgadzam sie z tym wszystkim.... dlatego mam tylko 2 przyjaciolki, ktore sie nie znaja 2 przyjaciol reszte kumpli:) sporadycznie jakas kolezanka....

tak myślałam nikogo to nie zaciekawi i nie ma nic do powiedzenia.

Źle mnie zrozumiałaś. Miałałam nadzieję na jakąś szerszą dyskusję. Ale wszyscy są zajeci swoimi kołami wzajemnej adoracji i żadko kto zagladą do nowych ludzi na forum

Gość rzadko sie pisze
przez rz cipko

a ja myse, ze wszystko zalezy od osobowosci danych osob ja np nie mam w zwyczaju obmawiac osob mi znanych, ale ja generalnie nie lubie plotek dlatego nie komentuje zachowan innych ludzi - niezaleznie czy to moje przyjaciolki czy kolezanki czy tylko znajome mysle tez sobie, ze twoje kolezanki z biura po prostu lubia ploty kazda z nich (chocby podswiadomie) czuje, ze jesli jej nie bedzie w towarzystwie, to na pewno przez pozostale osoby zostanie obmowiona dlatego nie ma skrupolów obmawiac inne kolezanki to chyba oznacza bardzo niskie poczucie wlasnej wartosci - ktos, kto lubi siebie, ma chyba to gdzies jak go inni postrzegaja i czy go obmawiaja w pracy

Pewnie masz racje aszko. Ale kobiety powinny być bardziej solidarne. Lepiej się dogaduję z facetami i mam w śród nich prawdziwego przyjaciela. A do kobiet nie mam zaufania.

ja pracuje w grupie mieszanej rowniez niezle sie dogaduje z facetami w pracy z kobitek nabralam zaufania do dwoch - pare razy mialam sie okazje przekonac o ich dyskrecji pozostalym trzem z nich nie ufam - rowniez sie przekonalam, ze nie powinnam - to typowe plotkary i hipokrytki ale cos ci powiem w naszej grupie jest 3 facetow, ktorym za grosz nie wierze wszyscy sa takimi plotkarzami, ze glowa mala jesli chcesz cos rozglosic - to wystarczy ze powiesz jednemu z nich i dodasz, ze to tajemnica - w ciagu kilkunastu minut dowie sie o tym cale biuro kiedys przypadkiem uslyszalam fragment ich rozmowy - faceci tez bywaja okropni mysle, ze oni sa przede wszystkim bardziej solidarni w tym sensie ze nie mowia o wielu rzeczach płci pieknej - ale w meskim gronie to tez jest roznie mezczyzni tez sa plotkarzami, ale oni plotkuja w meskim gronie - jesli jest w poblizu jakas kobieta - to sa na tyle solidarni, ze glosno nic nie powiedza. ale jesli kobieta wyjdzie - to tez potrafia ja obmowic. wiem, bo jednemu z naszych biurowych plotkarzy czasem \"wypsnie\" sie niechcacy, np co jakis kolega powiedzial np na mnie gdy kobietki plotkuja - nie patrza kto jest w poblizu - czy tylko jakies kobiety czy takze mezczyzni kiedy mezczyzni plotkuja, to zwracaja uwage, zeby mowic tylko przy facetach